|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pikica v 5t
12.7.2008 12:13:58   
Anonimen
Punce ali se je mogoče že kateri naredilo, da je šla v petem tednu (jaz sem v 5t/2d) na UZ in se je videla samo ena majhna pikica? Kako se je potem končalo?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pikica v 5t
12.7.2008 12:17:03   
Naja30
Tako zgodaj se težko sploh kaj vidi.
Pri meni se je v 7t vidla pikica dobro, en teden prej pa še ne.
Osvisno tudi, kdaj si zanosila. Če si bolj na začetku cikla, je možno, da se tudi tako zgodaj že vidi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.7.2008 14:01:46   
Anonimen
Mislim, da ne rabiš skrbeti. Tako zgodaj se ne more videt kaj več, kot le pikica. Utrip srčka pride kasneje- 6. do 7. teden nosečnosti.

6. tednov star zarodek, obdan z plodnikom:
user posted image

In še ena slikica(5. teden):
user posted image

Kopirano iz Bambina...
5. teden: Vaš otroček je videti kot drobcen mehurček prozorne barve. Celice zarodka se delijo na tri različne sloje iz katerih se bodo formirala pomembnejša tkiva (kosti, koža, živčni sistem, ter prebavila).
6.teden: Otroček v vas pridno raste. Velik je med dvema in štirimi milimetri. Velikost zarodka se meri od temena glavice do zadnjice. V tem tednu je že viden razvoj glavice, ločijo se že rokice in nogice (čeprav še niso razvite), vidijo se temne oči, vidi se tudi bitje srca. Glede na to, da so notranji organi v fazi razvoja je zarodek izredno občutljiv na razne viruse, bakterije, droge…, ki lahko preko posteljice pridejo do njega. Mnoge nepravilnosti se pojavijo ravno v fazi razvoja od šestega do desetega tedna.
7. teden: Konec sedmega tedna bo embrio velik nekje 11-13 mm in ga je lahko videti preko ultrazvoka. V tem obdobju zarodek hitro raste in vse bolj izrazito se vidijo oči, konec tedna se pojavijo stopala. Najpomembnejši organi kot so srce, jetra, ledvice, ščitnica in trebušna slinavka so na svojem mestu.

Še več lahko pogledaš TUKAJ

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.7.2008 14:31:38   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Punce ali se je mogoče že kateri naredilo, da je šla v petem tednu (jaz sem v 5t/2d) na UZ in se je videla samo ena majhna pikica? Kako se je potem končalo?

To je normalno.

Ravno zaradi tega je bolje it malo kasneje na UZ, ker če ne smo panične. Tudi pri meni je bilo tako. Čez en teden boš videla srček. Je pa to čakanje najtežje.

Srečnouser posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.7.2008 22:30:23   
gajer
točno tolk sem bla jaz noseča ko sem šla,5t/2d
videla se je le posteljica in ne plod, je še prezgodaj...v 8t se pa že lepo vidi
ko sem bla pa 3t noseča,G še ni nič videla razen povečane maternice. vse bo ok

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.7.2008 22:40:22   
benika
Meni pa ni jasno, zakaj tako zgodaj silite na pregled? Veste, da se srček ponavadi za ziher vidi nekje v 8. tednu. Zato pa prihaja potem vsak teden do podobnih tem in brezpredmetne panike, ko se ne vidi srček.

Draga anonimna, upam, da se je izteklo tako kot se mora.

(odgovor članu gajer)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.7.2008 18:25:58   
gajer
se strinjam ampak včasih je razlog tud kje drugje, pri meni osebno dve cisti in zato je bil tudi sum na izostanek menstre...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
29.7.2008 18:36:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu gajer)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.7.2008 18:42:06   
Dali*
Jaz sem bila v 5 tednu v bolnici, ker sem imela rahlo krvavitev. Moja pikica se je na ultrazvoku videla (oz. vrečkica) in je bila velika 3 mm, čez 36 ur sem zopet imela Uz in je bila vidna pikica 4 mm in vrečkica, nato pa še čez 48 ur 5 mm oz 7 mm, rumenjakova vrečkica in pikica. Tako, da to je moja izkušnja.

Mi je pa čudno, da ti niso vzeli krvi in merili beta HCG hormon, ki ti vsake 48 ur naraste za ekkrat več.

Meni so pred UZ jemali tudi kri in preko tega izvida vidiš, če je nosečnost OK.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.7.2008 9:12:26   
Anonimen
Jaz sem imela UZ pri 5 tednih, pa se je videla samo vrečkica. Pa še poln mehur sem morala imet, da se je sploh lahko kaj videlo.

(odgovor članu Dali*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
30.7.2008 9:20:26   
Anonimen
Pri meni se je videl že srček user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?