Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 13.7.2008 20:32:01
|
|
|
|
špelin@
|
Hvala tudi vsem ostalim za vaše odgovore
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 13.7.2008 20:41:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala Špelin
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 13.7.2008 21:22:43
|
|
|
|
pajac
|
Moj sin je točno tretji dan po prvi dozi dobil vročino 39, nekajkrat bruhnil, in odvajal več kot ponavadi (takrat itak še tekoče). Vse je izzvenelo v 24 h in je opisano kot stranski učinek. Glede na to, da se cepi z živim oslabljenim virusom je to možno pričaakovati. Po drugi dozi ni imel nobene reakcije. Srečno!!
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 13.7.2008 22:38:17
|
|
|
|
Petrca123
|
Naš pikec je dobil prvo dozo Rotafixa, ko je bil star 18 tednov (hkrati z drugim cepljenjem DTPR), drugo dozo pa bo dobil sredi avgusta, ko bo star 24 tednov in 3 dni. Po prvi dozi ni bilo čisto nobenih stranskih učinkov..
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 16.7.2008 21:34:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem hotela odpreti temo o stranskih ucinkih ceplenja,pa sem nasla tole. Moja je v 8em tednu,pa je danes dobila cepivo. Ze cel dan spancka,ce sem jo imela pa v narocju,se je pa mocno drla.Je tudi bolj malo,oz.ze od 17h nic,pa se takrat pol manj kot ponavadi.Upam,da je to normalno in da ni kaj narobe. Je pa dobila cepivo v dveh dozah,v oba stegencka.Ali je bilo pri vas enako.Naslednje je pa res cez 4t,sva ze naroceni. Me je bilo pa groza,kaj bo,ker prva hcerka je zaradi cepiva dobila hudo oteklino,pa zelo jo je bolelo,tako da jo se premakniti nisem smela.Je tisti dan spala kar v vozu. Drugace je pa vse BP ,ima ze 5610g,se pravi da se je od prihoda iz porodnisnice zredila 2500g.Je res en knedeljcek .
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 16.7.2008 21:36:11
|
|
|
|
klarisima
|
Nobenih Ko smo prišli domov je lepo zaspala in se zbudila lačna in dobre volje
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 17.7.2008 11:32:05
|
|
|
|
NRMM
|
Prvo dozo je dobila pri 12 tednih,drugo pa čez 1 mesec. Ja stranski učinki so bili pa pri nas kar grozni.Že itak jo je zeelo črvičlo,po tem cepljenju še bolj .Veliko več je odvajala,tudi polivala dosti več,apetit na nuli.To je trajalo nekje 6-7 dni,potem pa se je vse umirilo. Kar pa se zaščite tiče.Zaščita naj bi bila 2 leti,ampak...V tem cepivu ni zaščita za vse možne viruse,ki prinašajo rota virus.In tako je moja punca v mesecu januarju in februarju prebolela 2 rota virusa (cepljena je pa bila septembra in oktobra).Sicer sta bila v blažji obliki,ampak vseeno zbolela je za njima.
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 17.7.2008 12:47:41
|
|
|
|
selma2
|
Naš ni imel nobenih stranskih učinkov pri obeh dozah!
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 17.7.2008 14:57:38
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Moja je v 8em tednu,pa je danes dobila cepivo. Ze cel dan spancka,ce sem jo imela pa v narocju,se je pa mocno drla.Je tudi bolj malo,oz.ze od 17h nic,pa se takrat pol manj kot ponavadi.Upam,da je to normalno in da ni kaj narobe. Je pa dobila cepivo v dveh dozah,v oba stegencka.Ali je bilo pri vas enako. Pri nas cepivo spije.
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 17.7.2008 15:00:12
|
|
|
|
špelin@
|
Hvala vsem NRMM, joj, hudo Upam, da nas to ne doleti Danes je naš mali princ dobil prvo dozo, stiskamo pesti
|
|
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 17.7.2008 17:26:41
|
|
|
|
mml
|
Pri nas je dobil prvi odmerek Rotarixa pri dveh mesecih, drugega po tem pri treh, obakrat ga je 48 ur malo bolj črvičilo, ampak ni bilo krize, obakrat je pa 10 dni bolj polival...skratka nič posebnega...bi vsekakor dala še enkrat cepti brez razmišljanja
|
|
RE: Cepljenje - rotavirus - stranski učinki? 13.10.2012 13:29:56
|
|
|
|
gangadevi
|
Moja nečakinja je neposredno po cepivu Rotarix dobila epileptični napad. Prosila sem brata, da preberem navodilo k cepivu Rotarix, da vidim, če je povezano. Pa ni bilo takega stranskega učinka. Nato pa se dokopljem do povezave, kjer so ista navodila napisana v angleškem jeziku. http://www.drugs.com/rotarix.html In zanimivo noter jasno piše, da je možen stranski učinek tudi: napadi, krči, izguba zavesti, poleg ostalih seveda. Tako, da bi mi bilo ljubše, da ima pravi rotavirus kot da otrok dobi epileptične napade.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o novembrskih otrocihPričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?