|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   faza osamosvajanja
11.7.2008 14:07:12   
maya2
Mi smo trenutno v fazi, ko hoče vse sama (2 leti), glede na to, da sem na dopustu, pa 'moram' biti tudi ves čas ob njej.
Hkrati se odvajamo tudi od pleničk, potem pa jo seveda non stop lulat, pa sedimo na Wc tud po 20 minut, ko jo pa dvignem, pa začne zganjat histerijo, da bo lulala, ..... verjetno mi ni treba poudarjat, da nimam vedno časa čakat kdaj se bo njej zdelo... na žalost. Vse se mi zdi da je ena sama 'borba'user posted image za vse se pregovarjamo, razlagamo, nočem je silit, včasih pa ne gre drugače. Takrat ji pa čist 'odšteka'user posted image

Kako ste se ve znašle v tem obdobju?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: faza osamosvajanja
11.7.2008 14:31:11   
majcci
Mogoče pa probaj s takšno finto (no mogoče si že), da ji rečeš da naj sama nekaj naredi (kar pač želi) in jo vprašaš če lahko mama pomaga. Ali pa jo vprašaš, če bo ona mami pomagala (pri stvareh, ki so izvedljive seveda).
Pa če je tako dolgo na kahljici jo pač pusti tam, mogoče se ji pa fino zdi gor sedeti. Jo greš vsake toliko časa pogledat ali pa ji rečeš pokliči ko boš konec. Nekaj v tem smislu.

< Sporočilo je popravil majcci -- 11.7.2008 14:32:15 >

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2008 14:42:18   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: majcci

Mogoče pa probaj s takšno finto (no mogoče si že), da ji rečeš da naj sama nekaj naredi (kar pač želi) in jo vprašaš če lahko mama pomaga. Ali pa jo vprašaš, če bo ona mami pomagala (pri stvareh, ki so izvedljive seveda).
Pa če je tako dolgo na kahljici jo pač pusti tam, mogoče se ji pa fino zdi gor sedeti. Jo greš vsake toliko časa pogledat ali pa ji rečeš pokliči ko boš konec. Nekaj v tem smislu.

hvala. probam jo vključit zraven kjer se da, saj je tako ali tako skoz zravenuser posted image user posted image ,
Ja sej bi jo pustila, pa me skoz kliče da je že pa pridem tja, pa še ni, potem sem pa rajš kar zravenuser posted image , si prihranim par kilometrov Kot bi iskala pozornost, pa mi ni jasno zakaj, saj je edinka, edina v družini zaenkrat po obeh straneh..... ima reeees veliko pozornosti (po mojem mnenju). Vseskozi se ji kaj dogaja, rišemo, beremo, se potepamo,....
Najbolj me pa izziva s tem, da se dere: npr. Jaz ji nekaj rečem ona pa : NE! NE BOM! jaz pa jo seveda opozorim naj se ne dere.... potem je pa še hujše.... Mogoče bi jo res morala preslišat, ampak res mi ni hujšega kot da se otrok na starše dereuser posted image user posted image

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2008 14:53:28   
majcci
Mi je kar znano to ja. Jaz še nimam otrok, ampak ima moj malo sestrico in smo skupaj živeli od njenega rojstva do njenih 5 let. Je tudi imela pozornosti  koliko hočeš (od 5 odraslih), pa še kar je ni bilo dovolj user posted image .
Mi smo potem, eno poletje ugotovili, da ji manjka družba iz vrtca - na koncu počitnic je bila že kar tečna user posted image user posted image .
Bi pa rekla, da je res v taki fazi in da bo prerastla. Pri nas se je "stanje" izboljšalo tam okoli 4 leta - v tem smislu da se je sama zaigrala in je si bil malo fraj. Tam od 2-4 leta se mi zdi da je bilo najhujše. 

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2008 14:57:01   
majcci
Pri naši še zdaj najbolj pomaga, če sama nekaj želi obleči, imeti da si pač to obleče ali pa jo enostavno preslišiš ali preusmeriš pozornost, če ne naredi še bolj kontra kot je sprva mislilauser posted image .
Je pa pri teh letih najbolj palilo preusmerjanje pozornosti - moj to odlično obvlada, jaz bolj slabo (mama isto bolj slabo, ata pa tudi fajn), tako da je to imel moški del čez, če se je dalo, če ne pa sem se tudi sama trudila preusmerit pozornost.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2008 15:05:07   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: majcci

Pri naši še zdaj najbolj pomaga, če sama nekaj želi obleči, imeti da si pač to obleče ali pa jo enostavno preslišiš ali preusmeriš pozornost, če ne naredi še bolj kontra kot je sprva mislilauser posted image .
Je pa pri teh letih najbolj palilo preusmerjanje pozornosti - moj to odlično obvlada, jaz bolj slabo (mama isto bolj slabo, ata pa tudi fajn), tako da je to imel moški del čez, če se je dalo, če ne pa sem se tudi sama trudila preusmerit pozornost.

ja točno tako! mojmu nekak bolj rata odvrnit pozornost.....
Saj mi je jasno da je le faza.... samo vseeno včasih kar obstanem in tuhtam kako naj reagiram...user posted image

Ravno danes me je spet nekaj presenetila, pa sem očitno morala ful čukast gledat pa mi je rekla: mami ne me tko gledatuser posted image

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2008 15:53:26   
majcci
Kar vidim situacijo user posted image .
Jaz sem tudi ene parkrat "znorela" pa žal ni pomagalouser posted image . Tako da sem ugotovila da je najbolje mirno reagirati in probati na čim lažje zadevo rešiti, kako pa je drugi problemuser posted image . Se pa spomnim da sta včasih imeli z mamo take borbe zjutraj ko je bilo treba iti v vrtec, da sta celo hišo zbudiliuser posted image user posted image . Enkrat se ni hotela obleči, pa se je neki brezveze jokala, pa tečnarla, je mama šla enostavno v avto, pa se je tamala v sekundi oblekla (jokala se ni večuser posted image ) in prišla za njo. Je bila pa drugače kar pridna, ni bilo veliko situacij takšnih. 

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2008 17:00:34   
Naty*Taja
A si že probala ohlajanje? - zapreš jo v varen prostor za kazen tolk kot je stara tolk minut (v vašem primeru 2), ko se najbolj trma, pa pridejo ven , kot cukrčki. Je pa res, da moraš bit dosledna in požret ono smiljenje, ko se dere, kot jesihar! Pri nas deluje in uspešno zbija trmoglavost pri obeh!!

MONTIGNAC

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2008 17:01:57   
Naty*Taja
Aja - še to, moje mnenje je, da iščejo mejo, do kod lahko in ko najdeš pravi način, da jim pokažeš kje ne morejo naprej, so čist zadovolnji in problem rešen!!

MONTIGNAC

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.7.2008 17:30:31   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja

A si že probala ohlajanje? - zapreš jo v varen prostor za kazen tolk kot je stara tolk minut (v vašem primeru 2),

to je res dobra ideja...semprobala včeraj, sem ji rekla da bo tam dokler se ne pomiri, pridem tja po ene 4 minutah, ona pa: sem se pomirilauser posted image

Sem ugotovila, da bo treba večkrat to prakticirat ker potem je bila čist medena, se lepo igrala,.... do naslednje fore

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.7.2008 18:35:35   
Annny
Najbolje, da ji pustiš, da čimveč stvari naredi sama npr. se sleče, lula, se poskusi obleči itd...začutila bo, da zna veliko sama in bo ponosna na to..ko te bo rabila, bo pa sama povedala. Ti pa jo pohvali, kaj vse že zna in kako je že velika.Če si non stop zraven in jo 'nadziraš', je od tega ponavadi sama trma in zmišljevanje..Npr. naša situacija pri 3,5 letih..zvečer sama lula, se sama sleče in spleza v banjo (jaz grem medtem po pižamico, brisačo itd.). Tudi obriše in obleče se po koncu umivanja sama in moram reči, da je to tudi najhitrejši možni postopek pri nasuser posted image  Če jo oblačim jaz, to traja in traja..ker kar naprej nekaj zavlačuje...Torej, zdi se mi prav, da otroci čimveč naredijo kar sami.Tudi za zajtrk, recimo, mi pomaga pripraviti..prinese mleko iz hladilnika, cornflakese, jajček ali kaj podobnega, pomaga kuhati itd.Babici pomaga na vrtu saditi, zalivati...v glavnem ji pustimo, da dela vse sama. Pa-pa

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2008 18:42:20   
Annny
Aja, kar pa se borb pri jutranjem vstajanju tiče...jaz jo pridem zbudit v sobo, dvignem rolo in začnem klepetati o raznih stvareh..omenim, da jo že čakajo mucki, da babico že zanima, če še spi (babi jo čuva dopoldne)...in naj hitro vstane, ker se mi že kar malo mudi. Medtem prinesem nekaj za popit, pripravim obleko, na hitro se umijeva, narediva frizuro in se oblečeva, potem se obuje...v glavnem ni nobenih problemov, če veliko klepetam, obenem pa dajem vtis, da časa ni veliko in da je treba pohiteti. Če bi se kaj preveč obirala, bi rekla, da bom enostavno morala iti in to z njo ali brez nje - kakor hoče. Verjemite, da pri nas ta jutranja faza ni nikoli daljša od 15 minut.Hči je pa stara 3,5 leta. papa

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Šola za starše
Michonne RR

Ali ste v nosečnosti obiskovale šolo za starše?

Da (96%)

Ne (4%)

Število vseh glasov: 123

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!