|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MOJA PORODNA IZKUŠNJA!!!!
25.2.2005 16:18:51   
Martina27
Pozdravljene vse ki ste že rodile in te ki še boste.

Zdaj sem si vzela malo časa,da vam opišem oz.povem svojo porodno izkušnjo.Nekater veste,da sem enkrat pisala na tem forumu da me je nenormalno strah poroda.Zato,vam ga bom zdaj opisala.

Začelo se je 05.02.ob 01.00 zjutraj.Zbudila sem se,ker me je ful tiščalo lulat.Ko sem vstala mi je malo odtekla vodapa sem mislila,pak kako sem se lahko polulala,nato stopim korak in curek in tako sem vedela da je to plodovna voda in da se bo začelo:)-
Prižgem luč,zbudim mojega,sama pa stojim sredi sobe v totalnem šoku,strahu in pričakovanju.Nato sem se šla na hitrco stuširat,oblečt in skok v avto ter v porodnišnico.Moj strah na poti do porodnišnice,je bil tako močan,da ne najdem besed,da vam to opišem.Kmalu v avtu so se začeli tudi popadka in to kar na tri minute.

Prideva v sprejemni blok,me sestra pregleda,da na CTG,nato pa me peljejo na klistir.To smo hitro opravli z nenormalnimi popadki,ampak je šlo.Moj dragi me je ves čas bodril,skratka bilo me prav fajn da je bil v teh trenutkih zraven mene.Kosem opravila z klistirjem,tuše itd,so me odpeljali v porodno sobo.

Ko sem to zagledala,sem začela tako jokat,te luči,raznorazni aparati,te cevke mamamija sem si mislila,moj me ni mogu potolažit.Jaz sem mislila,da bom umrla,molila sem boga da mi naj pomaga.No,popadki so se stopnjevali,vse v meji normale.Dali so mi masko, ki mi jo je moj dajal na usta,ko sem imela popadek.Ppadki vedno močnejši,babica je prišla vsake toliko časa pogledat koliko sem odprta(ob sprejemu sem bila odprta 3,5cm)in mi je rekla da se zelo lepo odpiram,in da rojevam kakor da bi že petič.No in začeli so se ti tiščalniki,ki v resnici tako pritiskajo navzdol,da imaš občutek,kakor,da ti bo vse odspodaj odneslo ven.Ampak ni sile.Dobila sem inekcijo donaltin proti bolečinam,in ko mi je ta inekcija prijela,sem začela malo bluzit.Kar svojga fanta sem iskala,pa govorila sem,da mi naj pripeljejo mamo.To vse skupaj je trajalo približno uro in pol.In začelo se je pritiskanje.
Babica je prišla,mi rekla da se naj sklonim naprej,glavo naj dam med ramena in naj z vso močjo pritisnem,kakor da bi šla na blato.Pritisnem prvič in se moj zadere,še še malo lubi glavica je že zunaj,pritisnem drugič,tretjič in moj sonček je bil rojen.Bil je ves plav in takoj je zajokal.To oz ta občutek,je en najlepših v mojem življenju.
V glavnem moj nenormalen strah pred porodom je v tem trenutku izničen.:bravo:Takšen porod,kakršnega sem imela jaz sam,želim vsaki ženski.HITER IN NENAPOREN.

Vse ve,ki vas to še čaka,vam povem,ne poslušajte drugih,kako rojevajo, ker vsaka ženska je drugačna,vsaka je melodija zase.

Zdaj se cartamo,se nosimo,malo jočemo,v glavnem moj sonček je zdrav mamica in ati pa nanj zelo ponosna.

Martina in moj ŽAN TAI

Neposredna povezava do sporočila: 1
25.2.2005 18:28:29   
Talči
Hvala ker si to izkušnjo delila z nami! Je res vzor in vzpodbuda za porod!:bravo::bravo::bravo:
Ko bi le bilo še pri vseh nas tako...

Sicer pa ISKRENE ČESTITKE in VSE NAJ NAJ Z NOVIM ČLANOM DRUŽINE:duda:!

:rozica::rozica::rozica:

Nekateri pa bomo še čakali,....:nosecka:9nebesa

LP
Talči

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2005 18:48:32   
Anonimen
Tudi od mene iskrene čestitke. :sloncek::bravo::bravo::bravo:
Hvala bogu, da se je zate tako lepo izteklo. Tudi jaz sem imela paničen strah pred porodom. Celo tako hudo je bilo, da me na koncu sploh več niso mogli umiriti, cele dneve sem bluzila okoli in paničarila.
A sedaj, ko je to za mano, moram reči, da sem imela dober instinkt in da me je resnično imelo zakaj biti strah. Meni je porod bil zelo naporen in boleč, res pa je, da se ni vse odvijalo tako lepo in gladko, kot pri tebi.
Tako, da je res, kar praviš, vsaka nosečnost in vsak porod sta drugačna.

Želim ti vse najlepše ob tvojem otročku!

Blacky in Nejc

Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2005 19:01:16   
Seven*
Joj kako lepo!! Bravo mamica!!! :bravo: :bravo:

Ena :rozica: za pogum!!

Neposredna povezava do sporočila: 4
25.2.2005 20:11:17   
Vrtnica1
BRAVO ZA LEP POROD IN ČESTITKE ZA SINKA :bravo::bravo::bravo:
Lp, V. :rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 5
25.2.2005 20:34:14   
Gina
:bravo::bravo::bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 6
26.2.2005 6:54:54   
ZARA
:bravo::bravo::bravo:
cestitke Martina...si me kr mal nasmejala...

Neposredna povezava do sporočila: 7
26.2.2005 6:57:33   
Mojca20
Martina Č:bravo:E:bravo:S:bravo:T:bravo:I:bravo:T:bravo:A:bravo:M:bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2005 7:39:39   
CIPRESA
ČESTITAM :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 9
26.2.2005 8:47:49   
Anonimen
Iskrene čestitke.:bravo::bravo:

So mi kar solzice na oči prišle, ko sem brala.

Neposredna povezava do sporočila: 10
26.2.2005 12:29:23   
beba76

Čestitke vsem trem in fajn se cartajte!

:bravo::rozica::angel:

Sem se pa namejala ob branju...ko bi le vsaka imela tak porod!

Neposredna povezava do sporočila: 11
26.2.2005 14:38:15   
Erdbeere
Bravo mami, si pa napisala tako, kot bi pisala jaz...pri meni je bilo popolnoma enako, vendar brez tistega staru, ki je bil prisoten pri tebi....upam da bom naslednjič rodila enako....sem pa tudi jaz dobila tisto inekcijo proti bolečinam in masko, vem sam da sem bila popolnoma zblojena po tistem in se vse spominjam v meglicah

Čestitke

Neposredna povezava do sporočila: 12
26.2.2005 18:01:55   
Meceno
Hvala , ker si delila , čeprav še nisem nikoli rodila je logo mene tudi strah , samo jaz sem že 5.krat teta pa sem bila vedno prisotna zraven pa še poklic sem imela taki ,ko sem prakso opravljala in sem kar nekaj rojstev videla .
Mi je mami rekla da bi jaz lahko sama otroka rojevala doma ali bilo kje , ker imam toliko vidnih izkušenj :)-:)- ,hja vidnih , ampak vsak je bil razred zase in jaz žal vsaj mislim , nisem izjema .

Lp:nosecka:+:duda:

Neposredna povezava do sporočila: 13
27.2.2005 10:37:23   
bivka
:bravo: :sloncek: :kuza:
Iskrene čestitke!
Lp, B (40t4d)

Neposredna povezava do sporočila: 14
28.2.2005 11:07:35   
Soncnica
Hoj!

Ful lepa porodna izkušnja :):):). Lepo se cartajte z malim!!!

Sončnica:sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?