|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj sami jejo
7.7.2008 14:04:25   
veselje07
naš fantek je star 17 mesecev pa če je sam ne poje skoraj nič...nekateri se hvalijo kdaj že sami jejo

kakšne so vaše izkušnje

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj sami jejo
7.7.2008 14:08:22   
lenika
Nič se ne sekiraj, bo že jedel sam. Naš je šele sedaj  pri dveh letih sposoben popolnoma sam pojesti kosilo.

(odgovor članu veselje07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2008 14:13:01   
sazi
nekateri se hvalijo kdaj že sami jejo

no, nekateri se hvalijo tudi, da otroci že pri treh letih integrale računajo - ne sekiraj se, kaj pravijo drugi

naš 2 in pol letnik tudi še ne je povsem samostojno - bo že

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2008 14:42:57   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

no, nekateri se hvalijo tudi, da otroci že pri treh letih integrale računajo 

user posted image user posted image user posted image

Naš je jedel pri kakih 14 mesecih povsem samostojno - z žličko in rokami, ampak s hrano itak nikoli ni bilo težav.
Žal pa pri 2,5 letih še vedno noče niti slišati za kahlico. user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2008 15:07:47   
*Uršula*
naša je stara 2 leti pa ne je vedno sama, ji tudi pomagam, ker če bi pustila da sama poje juhico bi bla verjetno lačna.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2008 21:21:45   
Naja30
Naša lepo je sama, dokler ne poteši največje lakote. user posted image  Potem pa se začne packanje z rokami po hrani, roke po laseh, žlica se nevarno obrača na vse strani... Juho ji v celoti dajem sama, jogurte in skute pa poje skoraj do konca, potem pa da meni žličko, da še jaz malo postrgam.user posted image

Aja, stara je 19m.

< Sporočilo je popravil Naja3 -- 7.7.2008 21:23:45 >

(odgovor članu *Uršula*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.7.2008 7:21:54   
Ženkica
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Naša lepo je sama, dokler ne poteši največje lakote. user posted image  Potem pa se začne packanje z rokami po hrani, roke po laseh, žlica se nevarno obrača na vse strani... Juho ji v celoti dajem sama, jogurte in skute pa poje skoraj do konca, potem pa da meni žličko, da še jaz malo postrgam.user posted image

Aja, stara je 19m.

Enako pri nas user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.7.2008 8:44:50   
maja1488
Naša je sama odkar je šla v vrtec, malo pred prvim rojstnim dnem. Ji pa nikoli ne dajem še sama jest, ker sem mnenja, da poje dokler je lačna, pol se pa afna. No, če nebi pridobivala na teži, bi najbrž ji.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.7.2008 8:51:51   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

Aja, stara je 19m.

Tudi pri nas (16m). Je pa tako od nekje 13-14meseca. Zahvala gre pa vrtcu. Če bi bil doma, vprašanje kako bi bilo.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.7.2008 11:57:59   
*sonchek*
Naš je sam od 14. meseca - zahvala gre vrtcu. Pa edino pri juhah še malo paca user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.7.2008 11:59:01   
krfjolca

Aja, stara je 19m.

Se podpišem. Enaka starost. :)
Je pa grozno vztrajen, da bo pa on sam jedel, že od nekje 14 mesecev. Je moral obvezno imeti tudi svojo žlico, če ne, mu nič nisem stlačila v usta. Seveda je bil s svojo žlico še bolj štorast, ampak kakšno stvar je pa že prinesel do ust. Aja, začeli smo pa z viličko, ne z žlico - da je nabodel gor in je potem lažje prinesel do ust, ne da bi stresel.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.7.2008 13:32:31   
Jessy
Naša je samostojno jedla nekje pri 15-ih mesecih. Na začetku je bila strašno navdušena nad svojo novo pridobitvijo in je sama vse pojedla. Žal jo je to navdušenje minilo nekje pri 2,5 let, saj se sama hrani le toliko, da poteši lakoto. Če hočem, da se bo tudi najedla, jo moramo nato še mi hraniti. Pač, tako je. Se ne sekiram. Bo že.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.7.2008 13:35:25   
*karina*
Jaz sem se to nehala sekirat, vse enkrat bo, bo jedel sam, brez plenicke bo.. enkrat. :)
Pri hrani je bil pri nas najvecji problem, da ne bi sedel, pet zlic je pojedel lepo potem se mu pa ze ni dalo vec

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.7.2008 14:40:00   
mojca75
naša je šla s 15 meseci v vrtec in po enem tednu vrtca začela samostojno jesti.
Sedaj je stara dobri dve leti (2L 2M) in je popolnoma samostojno (vilica ali žlica) - je pa razlika ali je nekaj na krožniku kar gre njej v slast (pomaže samam brez težav), ali je kaj manj ljubega (poje tolk da zadovolji hudo lakoto), če pa je fajn zmatrana zvečer pa kar hitro začnem pomagat, da spravim vanjo vsaj nekaj večerje dokler je pri volji vsaj usta  odpirat.

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu *karina*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.7.2008 14:59:45   
Rubin.
Mala miss je pri dveh letih jedla že čisto samostojno vse, je pa res, da smo ji dali že pri 6m žlico in od takrat jo tudi uporablja. Na začetku je seveda packala, ampak nekaj je tudi šlo v usta. Ne sekiraj se, daj mu žlico, ti mu pa pomagaj - do šole bo že user posted image .

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.7.2008 14:11:09   
NATAŠI
naš je nekje od 18/19. meseca naprej jedel sam ... in poje toliko kolikor je lačen in potem stop .. ne poje tudi če mu jaz hočem dat. Je pa z žličko in vilicami

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.7.2008 14:17:10   
Anonimen
Žlico je začela uporabljat okoli prvega rojstnega dne, sama je pokazala interes. Seveda je bilo potem en čas še veliko packanja, dokler se ni naučila, kako na žlico dat manjše količine hrane, ampak postopno se je naučila. Pri dveh letih že veselo vihti v roki tudi jedilni nož.

(odgovor članu NATAŠI)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
9.7.2008 14:43:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
10.7.2008 19:53:26   
Rubin.
Ja bi se strinjala z Nalin. Tisti, ki hodijo v jasli so verjetno prej samostojni, kot oni ki so doma. V jaslih od prvega dne sami jedo s tem, da jim pa vzgojiteljice pomagajo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.7.2008 21:29:10   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica

Aja, stara je 19m.

in pri nas user posted image
Stara je pa 20 mesecev. Samostojno je začela jesti tam okoli 14tega meseca. Zdaj že vse je sama, razen kakšna redka juha je še problem.user posted image

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.7.2008 21:29:51   
Anonimen
Ne je se sama, ker nima casa user posted image .

Tehnicno zna jesti, ampak polovico kosilo letajo za njo.

Neposredna povezava do sporočila: 21
10.7.2008 22:24:24   
Nogavica
Naša pri skoraj 20 mesecih še ne je sama. Pravzaprav je imela obdobje, ko je hotela sama in ji je počasi tudi uspelo, zdaj pa spet samo paca po krožniku, tako da jo hranim jaz. Bo že.
Sem se malo sekirala, dokler ni začela, zdaj ko vidim, da ji kar lepo gre, ko hoče, sem se pa nehala obremenjevat.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.7.2008 7:30:18   
BarbaraE
Ta starejša pred vrtcem pojma ni imela, kaj se z žlico počne. No, samo teden dni v vrtcu (stara je bila 17 mesecev) pa je prinesel to, da je začela sama jesti. No, itak smo ji pomagali, ampak v glavnem je jedla sama.

Ta mlajši gre jeseni v vrtec, z žličko mu še ne gre, z vilčko pa ja. Je tako zadovoljen, ko vidi, da mu je ratalo na vilčko hrano piknit in potem se kar trese od navdušenja. Mi mu pa itak user posted image  in tako še z večjim veseljem poje. Je pa star 15 mesecev.

Starost, kdaj začnejo sami jest, je od otroka do otroka različna. Tako, da se res ne sekiraj.

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?