Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: DOPUST V 8.MESECU NOSEČNOSTI 7.7.2008 12:45:15
|
|
|
|
Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga Jaz bi šla na SLo obalo. Tud tam so porodniščnice. :) Ta komentar je neumesten, saj so porodnišnice tudi na Hrvaškem, pa v ALbaniji...tako, da ne se gre samo za porodnišnico... Jah, samo kakšne bolnišnice in porodnišnice. V Grčiji si že ne bi želela roditi glede na to, da sem imela "čast" videti njihovo bolnišnico na lastne oči. Pa v Zadru baje tudi ni bleščeče.
|
|
|
|
RE: DOPUST V 8.MESECU NOSEČNOSTI 7.7.2008 12:52:01
|
|
|
|
Jančika_
|
Za pozanimat se je, kako je s plačilom poroda v tujini (izven EU). Zavarovalnica tega namreč ne krije, kolikor vem. Po moje je svinjsko drago in vprašanje, če se splača.
|
|
|
|
RE: DOPUST V 8.MESECU NOSEČNOSTI 7.7.2008 12:53:09
|
|
|
|
sazi
|
Midva sva bila v 35. mesecu na morju v Pakoštanih. Pa smo srečno preživeli, in danes, 14 dni kasneje še vedno v enem kosu. Stvar odločitve. stavr odločitve - no, prej stvar sreče poznam primner, ko so šli v 8. mesecu nekam v Dalmacijo in je punca tam rodila veliko prezgodaj. Imeli so cele štale z naročilom helikopterja in urgentno vožnjo v LJ, ker v Zadru nimajo za vse tako poskrbljeno kot v LJ, pa še mamico in otročka so bližnji želeli imeti ob sebi. Torej, če je bilo na takem dopustu vse v redu, je lahko biti pameten. Z mano tudi proti koncu nosečnosti ni bilo nič narobe, potem so mi morlai pa s celega kar naekrat sprožiti porod, ker je bila situacja nevarna za otroka in zame - v tem primeru res ne bi bila rada nekje daleč.
|
|
|
|
RE: DOPUST V 8.MESECU NOSEČNOSTI 7.7.2008 13:28:08
|
|
|
|
Naja30
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR Za pozanimat se je, kako je s plačilom poroda v tujini (izven EU). Zavarovalnica tega namreč ne krije, kolikor vem. Po moje je svinjsko drago in vprašanje, če se splača. A ni tako, da če se porod začne sam od sebe, da ga ni treba plačat v tujini? Se mi zdi, da je bilo tako rečeno. Se je pa dobro vseeno pozanimat, ja.
|
|
|
|
RE: DOPUST V 8.MESECU NOSEČNOSTI 7.7.2008 14:00:38
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3 IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR Za pozanimat se je, kako je s plačilom poroda v tujini (izven EU). Zavarovalnica tega namreč ne krije, kolikor vem. Po moje je svinjsko drago in vprašanje, če se splača. A ni tako, da če se porod začne sam od sebe, da ga ni treba plačat v tujini? Se mi zdi, da je bilo tako rečeno. Se je pa dobro vseeno pozanimat, ja. Prijateljica, Slovenka, ki živi na Hrvaškem, je rodila oktobra in je prav zato šla rodit v Postojno, čeprav bi raje rodila v njej najbližji porodnišnici. Porod se je začel sam od sebe. Tako da mislim, da je kar za plačat. Tudi Coris ti recimo ne zavaruje ničesar v zvezi z nosečnostjo in porodom po 33. tednu (tako je vsaj bilo pred 4 leti, ko sem se zanimala za to).
|
|
|
|
RE: DOPUST V 8.MESECU NOSEČNOSTI 7.7.2008 14:01:58
|
|
|
|
Naja30
|
Aha. Dobro vedet, a neee?
|
|
|
|
DOPUST V 8.MESECU NOSEČNOSTI 7.7.2008 14:05:01
|
|
|
|
SasMami2be
|
Čav, punce! Ja, hvala za toliko odgovorov in izkušenj! Vidim, da je mogoče res bolje biti previden pri teh rečeh, saj so 'oportunitetni stroški' v tem primeru lahko precej visoki. Od tega, da je v primeru komplikacij ali celo poroda v tujini možno tudi finančno breme poroda zunaj meja. Se spomnim, da je ena lokalna tv postaja imela oddajo o porodu nekje v avstriji, kjer morajo Slovenke porode plačevati, čeprav se preprosto 'zgodi', da hoče otrok na svet prav ob shoppingu v Avstriji. Štos. Se bom pustila zapeljati kam na kmete oziroma kako jezero, kjer bo mirno in blizu porodnišnice. Grem vklopit klimo, ker se potim kot kakšna izmučena žival... Bejbe, čav in še enkrat hvala!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?