|
RE: kako doseči, da bo sam jedel 3.7.2008 13:25:14
|
|
|
|
sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3 IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek Stiriletnika pa res ne bi vec "pitala". Ce hoce jesti naj je sam, ce ne pa ne. 2x bo lacen, potem pa nic vec. Se strinjam. Moja je sama jedla še preden je bila stara 1,5 leta. Lačen ziher ne bo. Ko bo nuja, bo vse pojedel sam. Kristinaj - kaj veliko ti ne bom v pomoč, ker se mi soočamo s podobnim problemov. Sicer se res snostavno sliši: Ja, ne mu dat, bo že sam jedel, če je lačen, ampak v praksi pa ni čisto vedno tako, je pa res, da nekatere mame vrejtno malo preveč kompliciramo. Imam 2,5 letnika, ki včasih je sam, včasih ga je treba cel obrok hranit, včasih se pa sredi obroka spomni in reče #mama, bo dala". No, tudi sama bi ga rada tega odvadila, ampak če mu ne dam za jest, neha. Vse lepo in prav, če ne bi bil tako zelo suh, da se mu vse kosti vidijo, da ima zelo slab imunski sistem in da ga vsak najmanjši virus do konca izčrpa in požre še tisti gram na njem, ki niso kosti. Zato se tako vrtim okoli njega in sem vesela vsake žlice, ki jo poje. Sicer vem, da z nasvetom, ne mu dat, bo že jedel, nočete nič slabega, tudi jaz vas ne kritiziram, ampak res je lahko staršem, katerih otroci normalno in zdravo jejo, niso pretirano bolni, reči, bo že jedel, ko bo lačen - moj otrok ne. Pač ne bi jedel - 3 grižljaje na dan, pa bi bil zadovoljen. Če mu dam pa sama za jest, poje pa 2 krožnika zelenjavne juhe. Če ima katera nasvet, kako rešiti ta problem - seveda manj drastično kot - naj je sam?
|
|
|