|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moja mama...me ubija....
3.7.2008 14:57:25   
Kontrakarambolšrauf
Dajte svoje stanovanje v najem in najdite stanovanje (ali hiško, ker se tudi te v najem dajejo in je cena kar primerljiva z kakim 4 sobnim stanovanjem v bloku) ki bo cenovno stalo isto kot vaše in se ODSELITE. pa sploh ni treba v blok, ljudje oddajajo tudi stanovanja v hišah z vrtom ali teraso in čisto nič ne morijo kaj moraš delati in česa ne.
Točno to sedaj delava z možem in nama že sedaj igra srce od sreče, samo da gremo stran. Pa bo morda manj udobno, ampak važen je mir, ne pa to da se še ti z možem kregaš zaradi nastale situacije.
Najdejo pa se stanovanja za najem ki so prave luknje in taka stanovanja da te na rit vrže. Jaz že vem, sem v zadnjih mesecih obiskala vsaj 20 takih, pa sem zelo izbirčna in sem našla takšno da samo stoj in glej.
To kar si v mamino-vašo hiši investirala pa tudi ne bo propadlo, morda pa se kdaj poglihate in boste pač šli nazaj. Verjemi, vredno je poskusiti.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 26
4.7.2008 21:20:20   
ronja
Lahko iz principa živiš v peklu, lahko pa pustiš preteklost in vse, kar sta vlagala in začneš na sveže. Veliko se jih pritožuje, da živijo pri nemogočih starših od enega ali drugega, ker "ne morejo živet v bloku". Ne vem, kaj je to za ena rasa, da ima take strašne probleme, ampak potem ne morete samo jamrat, kak vam je hudo... ker če je tole manj hudo kot življenje v bloku, potem ti nimam kaj svetovat, ker očitno živim precej na hujšem kot ti - smo 3+ pes+ ena na poti na 38 m2... Ampak se ne kregamo in smo srečni (če odštejemo zdravstvene težave;)

Včasih pač naredimo napako - takrat jo navadno z nečim plačamo - ali je to denar, energija, leta,... ampak to je pač cena napake. Čim prej jo spoznaš, manjša je cena. Čim prej se odločiš plačat račun, manjše so obresti...

Če sta se zmotila v presoji, da se bo s tvojo mami dalo živet, je dobro to čim prej popravit, presodit na novo in dat na tehtnico nova dejstva. Dejstvo je, da veliiiiiko ljudi preživi v blokih in smrt zaradi utesnjenosti je izredno redka. Seveda če imata kaprico živet v hiši, bosta kaprico tudi morala plačat - z energijo, kregi, živci... Ti veš, koliko ti kaj pomeni, ampak tole "nisva tipa za v blok" je res blesav razlog za takole življenje, ga pa ljudje ves čas navajajo...

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.7.2008 8:47:41   
JaninaC
Odrasli smo samostojni in odgovorni.
Tebi manjka oboje.
Najlažje je bit pri starših in udrihat po njih.

(odgovor članu CHICA 83)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.7.2008 18:53:16   
Shorty_
Kaj novega pri vas?

(odgovor članu JaninaC)
Neposredna povezava do sporočila: 29
24.7.2008 19:57:09   
Anonimen
Drugi te lahko ubijajo, spravljajo ob živce, nervirajo, pametujejo, .... samo v meri v kateri jim to dopuščaš. Ni toliko problem v tem, da je dedek dementen in mama gospodovalna ampak je problem v tebi, ker dopuščaš, da ti to pride do živega. Postavi meje, postavi se zase.

Srečno!

(odgovor članu Shorty_)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
24.7.2008 20:04:01   
Čriček
oj... verjamem,da ti je težko urediti sta poskušala stanovanje mogoče sta mislila,da bo bolje sedaj pa kar naredita ni dovolj.Mislim,da gre že za eno vrsto izkoriščanja ne vem kaj bi ti svetovala kaj pa oče?Bi se z njim dalo bolje pogovoriti poskušaj!Najlažje je reči kaj pa sista si urejala doma ...midva sva stran 50 metrov od njegovih in živimo z najino pikico v svoji v narekovajih hiši in je problem.Ker je naša samo polovica hiše ostalo noče tast prepisati,da je hudič,ne bo in ne bo.Živi v svoji novi hiši ah noben ne bo nič s sabo nesel samo eni drugim ne privoščijo.Želim ti pomagati pane vem kako jaz bi se res z obema staršema pogovorila,če pa ne bi šlo pa res mogoče v najem samo to pride v poštev če je tisti štuk napisan na vaju.LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
25.7.2008 9:30:05   
Mandek
Ko sem se sama znašla v podobni situaciji (vse prihranke sva z bivšim vložila v opremo stanovanja v njihovi hiši), sem se iz dneva v dan slabšala in odtujevala od vseh. Moja tašča je bila zelo podobna tvoji mami, namreč. Jaz svojega življenja enostavno nisem smela imeti več. Bivšega sem prosila, rotila naj greva stran, da je to edina stvar, ki reši najino vezo, ampak ni bil zato, ker kao nisva imela denarja. Če je volja, je vse, ti rečem.
In sem šla. V vsej tisti bedi in ne-podpori mojega tedanjega partnerja sem spoznala, povsem nehote, drugega.
Če je bilo težko pustiti toplo in varno novo gnezdece? Ah, pa še kako!

Ampak se ne kosa niti polovička s tisto skromnostjo, ki jo imam sedaj. In kljub vsemu živim kot princeska.

Pravijo pa, da je tako...Samo pogumne podpira sreča.user posted image

Veliko poguma in sreče pri odločitvi.

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu Čriček)
Neposredna povezava do sporočila: 32
25.7.2008 11:23:38   
Edinka
Nič ti ne zavidam!
Mi smo to rešili že v prejšnji generaciji - mama in tašča - moja babica. Z mojim živiva nad mojimi starši in imamo tako urejeno, da pokličeta, preden prideta, namesto, da bi kar prišla in presenetila.
Se strinjam z dekleti, ki ti svetujejo odločen NE. Reci, da ne boš likala in konec! Je blazno težko, slabo vest imaš, najraje bi šla likat ... Premagaj vse to in preverjeno bo učinkovalo. Zadnjič je bil pri nama možev brat in je ostalo še malo posode od prejšnjega dne. Sem rekla, da ni južne, dokler eden od njiju ne pomije posode. Ure so se vlekle, posoda je bila še vedno umazana, lačni smo bili, imelo me je, da bi sama posodo pomila, pa sem se premagala. In glej ga zlomka! Našel se je junak, ki je pomil posodo!! In južna je bla kmalu na mizi.
Ne vem, zakaj ji očitate, ker se je preselila domov! Nekateri pač nimamo druge možnosti.
Torej, odločen NE, malce potrpi in čas bo prinesel rezultate, ki si jih želiš. Pa ključavnico na vrata od vajinega stanovanja. Tako se lahko delaš, da te ni doma! user posted image
Upam, da boš uredila razmere, kakor si želiš. Držim pesti!

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 33
25.7.2008 12:28:20   
honey
Jaz pa ne vem, zakaj bi se morala umikat od tam, kjer ste si uredili dom? Raje se postavite po robu vsem. Zaklenite vrata, omisli si svoj kos vrta, ki ga boš tudi obdelovala, če imaš željo, likaj, peri in pospravljal pa samo in izključno zase in tvojo družino. Mi2 z možem sva živela pri njegovih starših 6 let - od tega 2 leti z otrokom. Ampak jaz sem takoj na začetku postavila meje, kaj in kako. Vrta se nisem dotaknila, ker niti nimam želje, da bi šarila po njem. Če mi je tašča dala mogoče 2 korenčka in šop peteršilja, pa tudi prav. Lahko bi si ga pa tudi kupila. Prala sem sama v svojem pralnem stroju, perilo sem sama obešala, likala sem sama. Če se je pa sama ponudila, da mi bo kaj naredila, pa nisem imela nič proti. Prosila je pa nisem nikoli. In tudi ona mene ni nikol prosila, da bi ji kaj naredila. Jaz sem bila v službi do poznega popoldneva, ona pa doma in bom jaz njej pomagala? Mislim, da ne.

Zato pa poslušaj "pametne" nasvete in se ji postavi po robu. Vsekakor. Ker drugače bo spravila ob živce vse - tebe in komplet tvojo družino. Res pa je, da sva mi2 zdaj, odkar sva na svojem, dosti bolj "cenjena" kot prej, ko smo bili doma. Se pozna. Ampak, če nimaš pač druge možnosti, si urediš stanovanje doma.

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
23.4.2009 8:45:34   
rosalie
No, evo mene...ne morem verjet,da skoraj po enem letu...ja, kako smo rešili situacijo??
Je bilo po tem še veliko slabše, ker sem pač mami povedala da ne gre več tako, da enostavno spakira in gre dedija pa pusti v breme meni?! Haaalllloo!!! In seveda, kot pričakovano sem bila najslabša hčerka na svetu in oh in sploh in ni za govorit! Še dobro, da nisem prej rodila od vsega tega živciranja!! Je pa po tistem rekla, da ga bo vzela za vsako zraven na morje, ampak to je bilo ZELO hitro pozabljeno, ker je čez en teden ko je zopet spakirala ostal dedi v oskrbo in za živciraje meni!! Pa veste, se sploh ne bi tako sekirala, če ne bi začel zopet popivati in mi potem najedati živcev...
Zdaj pa se znova približuje poletje in dopusti...in letos sva se z mojim user posted image  in mojima otročkoma odločili da gremo na dopust drugam - in opa - pred dnevi je priznala, da jo ne gane za dedija da ona pač gre na morje takrat ko ji bo pasalo, ne glede na  njega!! Lansko leto sem pa jaz bila za tole izjavo največja pra...??? Torej - spet bo veselo, ko bo poleg dveh otročkov vse  padlo na mene...pa da sem mogla kdaj biti tako neumna in ostati doma!!!???
Nasveti...kako dobiti trdo kožo in ne pop...????

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 35
23.4.2009 9:11:37   
MLADAMAMICA
če prav razumem, imaš dvojčka? user posted image najprej čestitam user posted image  glede mami in dedija pa en nasvet... ko gre mama na morje dedija ignoriraj, pa naj njej najeda kakšna pra*ica si, ko pride iz morja. user posted image  jaz bi naredila tako, kaj te briga mama in njen oče, če tudi onadva najprej zase poskrbita, poskrbi še ti zase. user posted image  ti imaš za koga skrbet, imaš svojo družinico in se ne pusti provocirati drugim. Moja mama pravi: čuvaj živce, jih boš še kako potrebovala user posted image  user posted image

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.4.2009 12:52:53   
josephine27
tudi jaz bi najprej poskušala postavit mejo. če ne gre drugače včasih pomaga tud ignoriranje.ko je hudo poji nekam ven (meni je pomagalo). ko imaš male otroke si več doma in take stvari težje prenašaš.postavi se zase in za svojo družino.v skrajni sili lahko poiščete drugo stanovanje.

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.4.2009 13:03:15   
Splišni
Ma pošlji jo nekam.

Potem se pa odseli.

(odgovor članu rosalie)
Neposredna povezava do sporočila: 38
27.4.2009 10:34:53   
Poka
Moj največji cilj v življenju je bil samostojnost. Zato se ne smeš obremenjevat z drugimi in pač naredit tisto, kar moraš. It na svoje in delat na tem.

Čisto tako - sama sem dala temu prednost pred vsem drugim, pred otroki, pred vsem. Prav tako moj. Se je zgodilo tudi, da si nisem mogla kupiti niti enih navadnih gat - ampak živela sva pa sama v svojem stanovanju in v miru. Vse drugo še pride, bo še čas... Odnosi, ki se skrhajo se pa težko popravijo. Sploh pa prvo pravilo - stari in mladi ne gredo skupaj.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 39
27.4.2009 12:25:28   
čebelca2

najprej čestitke ob user posted image ... veliko pišeš o svoji mami in dediju in kako te sekirata? kaj pa oče? z njim sta vredu? morda bi bilo vredu da si v njem poskušaš poiskati zaveznika in zagovornika, morda bi te mama potem povsem drugače obravnavala. pa če prav razumem nisi edinka - vključi še ostale brate/sestre in naj pridejo pazit dedka ko gre mami na morje. zakaj bi mogla pa ravno ti? čene pa nej mama eno skrbnico zanj dobi!! če vse to odpade - pusti dedka samega, naj skrbi sam zase, če si lahko alkohol priskrbi (mislim da se prav prebrala da pije??) si bo lahko tudi hrano... pa na skrivaj poškili kako se znajde - ljudje so naenkrat samostojni, ko je treba. zakaj bi pa bil, če je vedno nekdo ki ga ujčka!

kako pa družina funkcionira? kako sta s partnerjem in otroki? a se ti zdi da vsa zadeva zelo zajeda vaše družinsko življenje? morda si boš mogla postavit prioritete - srečno in zdravo družinsko življenje na svojem ali v domači hiši in v peklu?

seveda nebi bilo problema če nebi bilo tudi vprašanje denarja, ane?! midva z možem si urejava stanovanje pri njegovih, konec leta pa pričakujeva prvorojenca. zaenkrat smo torej v skupnem gospodinjstvu... pa se dobro razumemo, a držim neko razdaljo. nisem se čist razkomotla... bbomo vidli kako bo, definitivno pa če ne bi bilo vprašanje denarja, bi šla zase gradit hiško. morda pa tudi nekoč....

srečno!

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
6.5.2009 9:14:22   
Polonca s piko
Vidiš, jaz pa živim pri podobni tašči. Pretehtaj.
Tudi midva sva bila že čisto na tem, da spokamo, pa sva se na romanju umirila, pa bova še malo potrpela. Tako je, kot mi je rekel en župnik - en križ ti je dan... poskusi potrpet. Če ne gre, se odseli, ampak tam, kjer boš, bodo zoprni sosedje, bo slaba sodelovka, bo... zagotovo ne bo popolno. Zavedava se, da bi v primeru, da spokamo izpadla slaba in pokvarjena midva, hkrati bi pa ona najbrž pristala v bolnici, ker ji že 30 let nihče ne da kontra. In glede na to, da za vsako stvar, ki se ne odvija po njeno je pomirjevala...

Za pretehtat je. Je pa res, da se mi tako ali tako nameravamo v petih do 10h letih odselit. Če ste v taki fazi, ti priporočam da potrpiš, če pa pomeni, da sta si tukaj uredila stanovanje kao za vedno, potem pa požri svoj ponos, svoj trud in denar in spokite. Zaradi zdravja! Tvojega. Malo se znajo zadeve umirit tudi s prihodom novorojenčka.

Najpomembneje je, da vaju to povezuje, ne razdvaja.

Vse dobro!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?