blaža
|
Jaz sem ta starejšega, ki ima pet let, dala v posteljico in lahko noč. Pa brez flaše, le z dudico. Se ve, da sem morala večkrat nazaj k njemu, ga včasih tolažit( vedno samo v posteljici, nikoli ga nisem pestvala in nosla okoli), in to sem prakticirala od kar se je rodil, tako, da se je navadil zaspati sam. Ko so že stari eno leto, je malo pozno za jih odvadit, če vedno hodiste spat z njimi, ma ni pa še prepozno, čeprav rabiš bistveno več napora, da ga spraviš spat. Sedaj imam še šest mesečnega dojenčka in smo ga enako navadli, tako, da ko popije mleko, gre spat in ne čakam zraven, da zaspi. Ta starejši zdej spi že od drugega leta sam v svoji sobi, ga imamo na vezi z baby fonom, tako, če kej rabi ponoči. ni varjante, da bi hodla z otrocmi spat, ki zvečer si vzameva z možem čas zase, skupaj ali ločeno in otroka sta ob osmi že v postelji, ta mali gre že ob sedmi. Tako sem hodila tudi jaz in tako je moja tašča navadla tudi mojega moža, ko je bil majhen. Ps: za vrtec se pa ne sekiraj, ki tovaršice jih poštimajo še boljše kot mi mame! Kam pa bi prišle, če noben malček nebi hotel zaspat in bi se vsi drli, pa tudi pocartajo jih , tako, da ne skrbi.( vsaj v našem vrtcu je tako), Mi mame pa vedno malo bolj nadrsamo, ker nas ta mali ožmivajo, ampak to je žedruga tema!
|