|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprožitev poroda v Ljubljanski porodnišnici
1.7.2008 6:22:22   
NancyF
Živjo!
Včeraj sem imela CTG in se spet ni nič pametnega dogajalo, ne popadkov, mali pa je zelo živahen. V četrtek bom že v 41. tednu. G mi je rekla, da grem po četrtku v Lj. porodnišnico na sprožitev. ZANIMA ME, ALI IMA KATERA IZKUŠNJE S TEM, KAKO VSE TO TAM POTEKA? Ali ti kar določijo datum, da prideš na sprožitev, to naredijo isti dan ali kasneje? Pred 10-imi dnevi sem bila odprta samo 1 cm, MV je omehčan, v četrtek pa mi bo ponovno naredila vaginalni pregled, da vidi, če so spremembe, preden me pošlje v Lj.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 1.7.2008 12:50:48 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: SPROŽITEV PORODA V LJUBLJANSKI PORODNIŠNICI
1.7.2008 8:15:55   
mml
Meni so obakrat sprožili porod. Zjutraj prideš v P, naredijo ti CTG, te pregeldajo in se odločijo ali ti bodo porod sprožili tisti dan ali te bodo naročili čez 2 dneva. Na dan, ko ti sprožijo porod, dobiš vaginaleto s prostaglandini, če si odprta manj kot 3 cm in greš na oddelek čakat popadke, če pa si odprta 3 cm ali več, te pošlejo v porodni blok, kjer ti predrejo mehur...

sicer pa imaš še nekaj dni in mogoče se bo vse začelo spontano user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu NancyF)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.7.2008 10:08:52   
Anonimen
Živjo, mene tudi zanima kako je s tem, ker meni je moja G rekla da bomo čakali, da kao itak ne more nič naredit, pa sem jo prašala, ja a tudi po 2-3 tedne lahko pol čez rok al kaj, pa je rekla ja. Zdaj pa me zanima, a ti mora G kaj napisat da greš v P na sprožitev al grem lahko sama s tisto napotnico ki mi jo je dala, ko bom res že vsaj 1 teden čez rok? A kaj veste o tem. Ker vem da imajo G rezlična mnenja o sprožitvi, npr. prijateljici je njena G sprožila porod takoj naslednji dan po PDP in to pri obeh otrocih, moja pa takole .....

(odgovor članu mml)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.7.2008 11:41:38   
mml
v SLO je praksa, da naj ne bi nobena nosečnost trajala več kot 42 tednov, se pravi 2 tedna po PDP. Do konca 41. tedna vodi nosečnico izbrani ginekolog, kasneje so pa pregledi v porodnišnici

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.7.2008 12:00:50   
Neli1
V Celju pa je praksa takšna, da si po 40. tednu naročen na CTG vsaka 2 dni, po
41. tednu pa vsak dan.
Ker hodim na CTG vsak drugi dan, se prav čudim, ker sem spoznala kar nekaj
punc, ki so imele rok pred 14 dnevi in jih po opravljenem pregledu še vedno
pošiljajo domov. To mi je skrajno čudno, saj bodo revice res težko rodile,
saj otroček pridobiva tako samo na teži. Pravijo, da se mora porod sprožit naravno.
Po pravici povedano me je pošteno strah...

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.7.2008 12:25:02   
mateyka
Ker hodim na CTG vsak drugi dan, se prav čudim, ker sem spoznala kar nekaj
punc, ki so imele rok pred 14 dnevi in jih po opravljenem pregledu še vedno
pošiljajo domov. To mi je skrajno čudno, saj bodo revice res težko rodile,
saj otroček pridobiva tako samo na teži. Pravijo, da se mora porod sprožit naravno.
Po pravici povedano me je pošteno strah...

ne vem zakaj bi bilo to čudno. meni je čudno, da se v sloveniji včasih hiti s sproženim porodom. na švedskem jih tud pošiljajo domov in čakajo, da se samo začne. recimo: jaz sem imela preglede na 14 dni zadnji mesec. zadnji pregled je bil 1 teden pred PDP. naslednji pregled bi bil en teden čez PDP in sploh me ne bi obravnavali (beri pogosteje pregledovali) drugače dokler ne bi bila 14 dni čez rok. tam poudarjajo, da ne vemo točno kdaj je ženska zanosila in so vsi PDP datumi samo približni. stavek ki ga redno slišiš je: saj se bo otrok sam odločil kdaj pride. in ko imaš dojenčka že doma je: saj vam bo otrok sam povedal kaj rabi. in po eni strani je res - dostikrat premalo poslušamo in smo premalo pozorni na "branje" našega telesa in našega otroka.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.7.2008 12:50:00   
maja24
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

[

ne vem zakaj bi bilo to čudno. meni je čudno, da se v sloveniji včasih hiti s sproženim porodom. na švedskem jih tud pošiljajo domov in čakajo, da se samo začne. recimo: jaz sem imela preglede na 14 dni zadnji mesec. zadnji pregled je bil 1 teden pred PDP. naslednji pregled bi bil en teden čez PDP in sploh me ne bi obravnavali (beri pogosteje pregledovali) drugače dokler ne bi bila 14 dni čez rok. tam poudarjajo, da ne vemo točno kdaj je ženska zanosila in so vsi PDP datumi samo približni. stavek ki ga redno slišiš je: saj se bo otrok sam odločil kdaj pride. in ko imaš dojenčka že doma je: saj vam bo otrok sam povedal kaj rabi. in po eni strani je res - dostikrat premalo poslušamo in smo premalo pozorni na "branje" našega telesa in našega otroka.

Se strinjam stabo,čeprov si proti koncu že vsega sit in bi pač vsaka rada čimprej rodila.user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.7.2008 14:16:44   
mml
Po dopolnjenem 42. tednu nosečnosti je praviloma več zapletov med in po porodu in tudi večja potreba po oskrbi v intenzivnih enotah za novorojenčke, zato se pri nas praviloma ne odločajo, da bi nosečnost trajala več kot 42 tednov

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.7.2008 14:22:53   
KIKI****
Še jaz vam lahko zaupam sojo zgodbo.
Pred dobrimi tremi leti sem v CE porodnišnici rodila s pomočjo sprožitve. Bila sem naročena na pregled. Nazadnje na PDP ni bilo pri ginekologinji še nič, nato na vsaka dva dni. Vsak dan sem tovorla sabo ruzak, pa nič. 6 dan čez rok sem prosila za sprožitev, ker je bila tud ocena ploda krekpko čez 4 kg. In so mi takoj vstavili gel in odpeljali na oddelek kjer so čakali na popadke (bolj oni kot jaz) saj sem po 1 uri že bila v porodni, dve uri po tem ko sem šla v porodno sem pa že rodila. No pa tud pri kilaži so se zmotili saj je tehtala 3640g in merila 52 cm. Jaz sem komaj čakala da je blo vsega konec. 

Držim pesti da se čimprej srečno rešite in cartate svoje bebice.

lp,

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sprožitev poroda v Ljubljanski porodnišnici
2.7.2008 23:49:47   
reri
Zgleda, da je NancyF že rodilauser posted image .
No, hotela sem povedati, da so meni v mariborski porodnišnici v petek 27.6 sprožili porod, ker sem bila že 10 dni čez termin pa tut plodovnice je bilo že bolj malo.
Če ti umetno sprožijo porod je vse bolj intenzivno, po moje pa tut prej rodiš, pri meni je trajalo dve uri in je bila pikica zunajuser posted image
Zdaj sva že domsa, in čakam, da se zbudi, da greva papatuser posted image

(odgovor članu NancyF)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?