|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uporaba igral
29.6.2008 21:29:04   
mojca75
Situacija je sledeča. V bloku imamo pet punčk starih od 2,5 - 1 leta. Starši smo se zmenili da jim naredimo na travi pred blokom ena igrala, ala
http://www.zunanja-igrala.si/images/84.jpg.

Poraja se vprašanje: kaj se zgodi če pride kdorkoli iz okolice (otrok) in se igra na našem igralu (seveda se lahko), čofne dol, si zlomi roko (bog ne daj kaj hujšega).
Ali nas lahko kdo toži da smo krivi za poškodbo tega otroka?
Ali zadostuje napis na videnem mestu "uporaba - igranje na igralu na lastno odgovornost in v spremstvu polnoletne osebe, starše" (oz nekaj na to temo).

hvala za vse nasvete - pravniške seveda!

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uporaba igral
29.6.2008 21:48:06   
Strawberrie Cherrie
Uf, delikatno.
Če gledamo samo iz 'zavarovalniškega smisla' zavarovanja odgovornosti, se dejansko igrala štejejo zraven in če ste dobro zavarovani (nepremičninsko), bo zavarovalnica krila odgovornost tudi na igralih. seveda tretje osebe in ne stanujočih.

Kako je pa z napisom pa ne vem, koliko je 'pravnomočen'. Mi imamo sedaj že takšne primere, da zavarujemo recimo celoten kolektiv v vrtcu za odgovornost, recimo, če otrok pade vzgojiteljici na igralih, se poškoduje, je vzgojiteljica odgovorna in lahko starš 'toži'. V tem primeru odgovonost krijemo mi (pri nas je ta odgovornost kolektivnega zavarovanja 360.000€, odgovornost zasebnika, kar ste v tem primeru vi pa 225.000€)

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.6.2008 22:00:55   
taška30
Jaz sicer s pravom in zavarovalništvom nimam veze, ampak mi navadna kmečka pamet pravi (lahko pa da se motim), da je napis: Uporaba na lastno odgovornost, dovolj. Oz. še za to ne vem zakaj bi bilo potrebno. Npr. mi imamo pred blokom tudi igrala, pa če moj otrok pade s tobogana, a bom koga tožila?!? Koga pa? Upravitelja bloka? Zakaj že?!? Res sploh ne razumem, zakaj bi vas lahko kdo tožil.user posted image

Tole kar pa SC piše o vrtcu, se mi zdi pa druga stvar, tam vzgojiteljice dejansko pazijo na vašega otroka in so odgovorne zanj tisti čas.
Kar seveda ne pomeni, da si 'zaslužijo', da jih kdo toži, če otrok pade dol. Vsaj meni to na pamet ne pade.

< Sporočilo je popravil taška30 -- 29.6.2008 22:02:27 >

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.6.2008 22:13:58   
TONČI.
Čist možno je da vas toži. Ker sedaj nekateri  gledajo samo še to, kje koga lahko kaj obtožijo. Raje se pozanimajte pri upravniku kako ste zavarovani. To je lahko zelo delikatno.

Če pa tko pogledaš, bi pa ti lahko tožila starša, kaj je pa spustil otroka na tvoje igralo.

V današjem svetu je vse možno.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.6.2008 22:14:27   
mojca75
tud moja zdrava pamet pravi da je napis dovolj, ampak svet je poln "pametnjakovičev" in nikol ne veš kje se nahaja kak zlo blizu tebe. Za stanovalce bloka ni panike, ampak za mimohodeče pa user posted image

aja, pa še to, igralo bo postavljeno na zemlji ki NI last bloka ampak last SCT-ja. Lahk pol tožijo njih? user posted image
Hočem reči, da zavarovanje od bloka namreč nima veze!user posted image

< Sporočilo je popravil mojca75 -- 29.6.2008 22:16:28 >

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.6.2008 22:19:40   
Strawberrie Cherrie
Ima veze, če je igralo na zemljišču od bloka. če ni na zemljišču, ki spada pod blok, potem boste morali itak prositi za dovoljenje, da ga postavite.

In ja, ne se bat, najdejo se ljudje, ki te tožijo tudi zaradi takih primerov.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.6.2008 22:22:42   
taška30
Sam meni je pa tole čist adijo, no.
Mislim, potem če moj otrok pleza ven in pade iz nakupovalnega vozička v Šparu npr. lahko jaz tožim Špar? Ali pa če se spotakne na robu bazena in razbije koleno, tožim ta in ta bazen? Pa če pade iz gugalnice pri sosednjem bloku, tožim upravitelja sosednjega bloka ali kar gradbeno firmo, ki je zgradilo blok?user posted image
Dobro, da vem.user posted image

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.6.2008 22:23:55   
mojca75
ma postavili ga bomo brez dovoljenja, ga niti ne moslimo iskat, ker bo tak razstavljiv in če bo kdo "pizuser posted image " ga bomo pač prestavili, kle je lepši plac. Blok je star 60 let, te lastiške zgodbe so relativno slabo rešene.

Bolj me zanima ali lahko s takim napisom zadostimo pravniške kriterije.

Tko kot v trgovini piše da me snemajo in jaz vstopam pač na lastno "odgovornost"

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.6.2008 22:42:54   
TONČI.
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Sam meni je pa tole čist adijo, no.
Mislim, potem če moj otrok pleza ven in pade iz nakupovalnega vozička v Šparu npr. lahko jaz tožim Špar?

Da tud to se dogaja. Sem slišala za primer, k je en padel na tla in je tožil. Ker je bilo kao mokro na tleh.

Ja nekateri bi tožil tud zarad vozička. Kao ni dovolj visoka ograja.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.6.2008 23:14:20   
lex
pri nas je bil že primer, da je mama tožila šolo ker so imeli športni dan v vlažnem vremenu in je otrok padel. pa temu otroku ni bilo nič. Tud jaz sem že imela primer na neki vadbi, da je mati tožila šolo, ker je padla garderoba. pa ne vprašite kaj je vse napisala ta mati.user posted image

pokliči kakšno pravno ali odškodninsko hišo pa jih malo potipaj. jaz mislim, da je napis čisto dovolj. Je pa res, da starši tožijo za mišji kakec

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2008 19:47:17   
Tejchy
Iz pravniškega in odškodninskega vidika: če je napis UPORABA NA LASTNO ODGOVORNOST je odgovornost izključena.. Pomeni, da ne odgovarjate za morebitne poškodbe, ki bi se pripetile.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.7.2008 18:51:22   
čipka
oh sam res punce...kam smo prišli...    Mi smo 1000 padli na sosedov pesek in smo imeli potolčene kolene in glavo in padali s sosedove češnje..  ma kaka tožba? mama mi jih je še ene par čez rit dala ker smo plezali-no bla je pa vesela če sem ji domov prinesla kakšno češnjo... in ja, vozila sem sosedovo kolo in sem 100 padla in prav fajn je blo ozbirat pedek ven iz kolena in iz komolcauser posted image   in ja včasih včasih...mater včasih bi se res vrnila v 80-ta...kjer ni bilo pomembno kako izobrazbo imaš, kakšen avto vozi sosed, prav tako kakšno hišo ima...  
Mojca75, da ti še jaz odgovorim kako jaz gledam na to stvar...če bi moj otrok padel iz vašega igrala, bi pač padel...so what?  sej ni nalašč!Še lep spominek bo imel na kolenih kot jo imam jaz od 6 leta.Tko da na tvojem mestu se tut malo ne bi obremenjevala če kdo od staršev lahko toži zato ker je njegov otrok padel na vaših igralih, pa itak tožbo po moje ne bi dobili, ker igrala niste kupili zato da se sosedov fant polomi, je res?  Ne vem no...mogoče sem res starokopitna, verjamem pa da so ljudje nesramni in da iščejo dlako v jajcu če je treba, da pridejo do denaja, žal.

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.7.2008 19:01:55   
čipka
aja pa sem se res spomnila primera američanke pred leti ko je tožila mcdonalds in tožbo tudi dobila-velke denarce...   U glavnem je tožila zato ker se je opekla v jezik ker je dobila vročo kavo.  Na kavnem avtomatu al kje že bi pa baje moglo napisano bit: pazi, vroče-al kako že?    To me spominja na napis na vhodnih vratah: pazi hud pes.user posted image user posted image user posted image    Hja, še mal pa bomo američani.

joj, sam res...kam smo prišli...in to samo zaradi teh pof** zavarovalnic in polike...puj !!

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.7.2008 12:00:04   
martita
zakaj potem raje ne napišete "nepooblaščenim osebam uporaba igrala prepovedana" ali samo "privat lastnina"? bo manjša tablica.user posted image

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?