|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 18:39:39   
Anonimen
Sedim na vrtu pa pride mimo en tip pa nagne glavo čez ograjo pa mi reče, gospodična takole je. Mi boste pomagala pa se vam bo obrestovalo. Pa je bil pol kar tiho. Pa rečem ja kaj pa je, potem pa reče dajte vi meni 5 evrov. Ker me je kar tako direktno presenetil, sem mu rekla pa dajte vi meni 10 evrov.

Potem je pa začel se mi zdi nekaj preklinjati, da kakšna da sem pa se je obrnil k meni in mi rekel, če imam pa samo kune. Kakšna ste in tako naprej je nekaj vpil za mano.

Najprej sem seveda pomislila, kaj ti bom dajala 5 evrov, bi mu jih morda, če bi mi zadevo malo bolj razložil. Poslušajte nimam evrov imam kune in bi mi vsaj kako zgodbico natvezil. Ampak glede na to da se je tako razburil, naj omenim pa da ni izgledal kot klošar ampak prej kot kak poslovnež, črne hlače in bela srajca, čez 50 let in res ne vem kaj bi s 5 evri, ni bil kot tisti pijančki ko vidiš, da rabijo za flašo. Mogoče je hotel telefonirati al kaj pa vem.

Seveda, jaz pa nežna dušica in me zdaj matra, kaj pa če je bil človek res v stiski pa je res rabil tistih 5 evrov pa mu jih nisem dala, po drugi strani bi pa lahko zadevo objasnil, ne pa samo zahteval naj mu jih dam.

Bolj tuhtam, manj vem, zdaj se pa slabo počutim, da nisem morda nekomu v stiski pomagala. user posted image .Sej je malenkost ampak on se je tako razburil, da je morda pa res ta denar potreboval, morda pa je res imel samo kune, samo kje pa je mene našel nekje bogu iza nogu.

Kaj pa ve, bi mu kar dale denar?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 18:51:33   
smrka
Dobro si nardila. Cetudi je bil lepo oblecen je mogoce kak lopov. To je kot tisto ki krozi po majlih... zadeli ste 1 miljon evrov, posljite nam 500 evrov za stroske in vam posljemo dnar.. kr neki....

Se dobro da si ga hitro odkvitala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 18:52:06   
Anonimen
V stiski človek prosi drugače. Je žalosten. Tudi jaz sem nežna duša, ampak njegov način bi me zelo motil. Meni se ne bi smilil predvsem zaradi takega obnašanja. Sem pa naletela enkrat na gospoda pred Hoferjem, ki je prosil za en evro. Malo sem zagodrnjala, in mu seveda dala. Zagodrnjala sem pa zato, ker je non stop kakšen tam. Ko sem šla v avto  in si ga od daleč bolj ogledala, ko sem že speljala z avtom, sem videla na njemu, da res potrebuje pomoč. Večkrat se spomnim na njega.
Naj pa še omenim starko v copatah, skrušena, z ruto na čelu, ki se vsa trese, na Čopovi ulici v Lj. Ful se mi je zasmilila, da sem ji dala kar 2 evra. Pa sedim enkrat na kofetku v sosednji ulici. Glej ga zlomka, gre poskočno ta starka v copatah s cekarjem v roki. Bila je ciganka kakšnih 30 let. Potem ena res suha, s podočnjaki, videti zelo uboga, isto na Čopovi tudi vedno stoji tam z napisom, da je brezdomka. Pa sedim v Mcdonalsu pa gledam dol na ulico mimoidoče, pa opazim, kako ji dajejo po 500sit, 200 itd. Pride en moški tudi mlad, mu da ona svoj denar in gre. Jaz pač glede na opisano ne bi imela slabe vesti. Ke rvem, da če bi bila jaz v stiski, bi drugače prosila. In kaj naj bi se ti obrestovalo?  Da bi ti dal za nagrado oslička iz pravljice Mizica pogrni se. user posted image user posted image user posted image Lp

< Sporočilo je popravil decembrka -- 29.6.2008 18:55:56 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 18:52:25   
*alja*
No jaz mu ziher nebi dala. Če bi jih res krvavo potreboval bi lepo prosil in razložil zakaj se gre oziroma zakaj jih nujno potrebuje.

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 19:56:46   
Majuska
Če bi bil tip res v stiski, bi ti to povedal brez preklinjanja.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 20:01:19   
Vijoličarka
Danes tisti, ki prosjačijo, niso vsi 'ubogi' in slabo oblečeni. V Lj., pred Maximarketom je svoj čas operirala skupina čedno napravljenih in urejenih mladeničev, ki je se je odločila, da si denar za pijačko, oblekice in druge nujno potrebne stvari, 'zasluži' na tak način.

Poleg tega pa, če je imel samo kune in je bil res v zadregi, bi te lahko prosil, če mu ZAMENJAŠ kune, ne da mu DAŠ 5 EUR.

Če je bil  res v kakšni stiski, je pa čisto njegov problem, če svoje stiske ni znal prezentirati. Pri petdesetih bi lahko že vedel, da smo ljudje precej nezaupljivi do raznih 'pomoči potrebnh'. A ne zato, ker človek ne bi hotel dati, temveč zato, ker je prosjačenje  postalo gospodarska panoga, ki prosperira na račun mehkosrčnih naivnežev.

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 20:02:09   
Anonimen
Bolj tuhtam, manj vem, zdaj se pa slabo počutim, da nisem morda nekomu v stiski pomagala. user posted image


Pa kaj se, nic slabo se ne pocuti.

Tip je hotel na lahek (in nesramen) nacin priti do denarja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 20:27:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5

potem pa reče dajte vi meni 5 evrov.
Potem je pa začel se mi zdi nekaj preklinjati, da kakšna da sem pa se je obrnil k meni in mi rekel, če imam pa samo kune. Kakšna ste in tako naprej je nekaj vpil za mano.


Kaj pa ve, bi mu kar dale denar?


Na tak način? user posted image  Kaj praviš?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 20:48:01   
jooly
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

V stiski človek prosi drugače. 


Se podpišem. Čist brez slabe vesti si lahko.

_____________________________

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 20:52:12   
Nauša
)))))))))))))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 21:07:52   
amaya
Ma jaz mu tudi ne bi dala....ne na tak način.

Se spomnem enkrat naju je z mamo ogovorila ena klošarja v KP. Ful po lublansk je zavijala: "Joj, prelepe gospodične, lep dan. A bi imela mogoče 300 sit za mi dat." Pa ji rečem, da nimam, žal...8res nisem imela...ona pa, kot strela iz jasnega" Marš v ****nu k.u.r.b.e "user posted image user posted image user posted image user posted image Jaz pa mama pa v tak smeh, da ji ni bilo nič jasno. Če se nisem polulala tam.....

mojga je enkrat tudi en Hrvat žical pred trgovino v Trstu. Je bil z otrokom in kar lepo oblečen. No moj je bil takrat brez službe, pa je padel v kar hudo debato z njim. Na koncu se je tipu moj dragi tako zasmilil, da mu je hotel dat nekaj denarja user posted image user posted image . Dobro, da sem prišla jaz!

Drugače pa VEDNO, VEDNO, VEDNO DAM starkam....sem ful vraževerna, predvsem, ko imam tamalega s sabo!!! Mogoče izgleda neumno, ampak verjamem v preklinjanja.....user posted image


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Nauša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 22:19:58   
Ploha
moj ati ko je še službeno potoval, pa je bil enkrat mislm da v Bolgariji srečal enga klošarja pred trgovino k ga je prosil za sendvič, ati mu je pa reku, da ni problema, da gre z njim v trgovino in si izbere oz. naroči kar hoče za jest pa kej za pit (brezalkoholno) pa ga je un v pi... mat... poslav

K sm pa jest enga srečala pa sm mela res dobr dan pa mu dan 200 sit, pa tip reče še če mam še kej drobižauser posted image HALO
In tega fanta skos srečavam, pa če nič ne daš si pa vse sam človek ne.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 22:31:44   
caillou
No, jaz sem pa klošarjem sem pa tja kar dajala, dokler me ni enkrat prijelo in sem enostavno enga klošarja s seboj povabila v trgovino. Šla sva po sendvič in mleko v tetrapaku. Ma me ni motilo, da si je tip zbral nevem kakšen pršut in nevem kakšen sir, pa še mali kozarček kumaric zraven, na koncu me je zmotilo le, ko je rekel, da bi pa namesto mleka rajši litrco. Ker se nisva mogla dogovoritii, je na koncu ostal brez vsega. Še prodajalke so mi odsvetovale mešetarjenja z njim.

Diana, mislim da si kar dobro uštimala. Denar pa res ni kar za talat. Rajši ga daj otroku v šparovc.

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
29.6.2008 23:42:05   
Anonimen
ah, ne sekiraj se. Naju je ravno zdaj en dan en spedenan tipcek z zaigranim trpecim obrazom nadlegoval za kes, da mu je bencina zmanjkal in da mu res ni jasno, kako bo prisel domov. En v BTCju nama je pa natvezil, da so mu avto v lisice prklenil pa take fore.

Ce bi dal vsakemu klosarju in kvazi revezu denar, ti kaj kmalu prav nic ne bi ostalo zase. V LJ se je to ful razpaslo user posted image

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
30.6.2008 7:40:12   
bumerang
Samo enkrat se mi je zgodilo, da je nekdo sprejel ponudbo, naj gre z mano v trgovino in si izbere sendvič in mleko. Kar veliko pove o potrebah beračev.
Sem mu pa naslednjič, ko sem ga videla pred trgovino, sama šla in kupila enako in potem dala kar vrečko v roke, ko sem šla ven, pa me je tako gledal kot da bi padla z lune, je ostal čisto brez besed.
Ampak to je bilo že leta nazaj, preden so v Slovenijo hodili beračit uvoženi berači. Pridejo italijanski cigani in se postavijo pred vse večje trgovine s kako sliko in trpečim izrazom na obrazu. Tem pa ne bi dala niti enega centa. Predvsem zato ne, ker vem, kaj vse potegnejo za sabo. Samo še to se nam manjka, da se tukaj naselijo. Pol bo šele user posted image . Ko ne boš varen niti sredi belega dne.

Pišem pa zaradi tega.
Grem pred par dnevi v hoferja, torba mi visi zadaj na vozičku s pasom razpeta o enega konca do drugega, voziček poleg mene ali pred mano. Se sklonim po eno stvar in slišim "Ziiiiiiiiip", se obrnem, okoli mene pa ene 3 odrasle ciganke in ene pet otrok, ki se delajo, da se ogledujejo po trgovini.
Jih naderem kot pse in vidi se, da me ne razumejo. Pokažem na zadrgo in da je odprta in ena od teh cigank nekaj reče eni punčki in jo z roko krcne po glavi. Jim zagrozim s policijo in se po hitrem postopku poberejo s trgovine.
V glavnem. Pazite, pazite, pazite!!! Torba je bila ob meni in veliko bolj varna kot če bi mi visela z rame.

Aja, ko me pa kak berač iz bližnje okolice vpraša, če imam kaj drobiža, ga vprašam, če mi pride pokosit travo. Si lahko misite, koliko mi jo je pokosilo. user posted image
Ja, res, vsi so potrebni denarja, ki bi jim padel z neba.
Torej, ne se sekirat, ga zagotovo ni potreboval. Če bi ga, ne bi bil tako prepotenten in nesramen.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
30.6.2008 17:06:19   
Anonimen
no zdaj ste me pa pomirile user posted image , jaz sem se pa slabo počutila ker mu nisem dala denarja, čeprav sem sama, da ne bi govorila v kakšnem finančnem stanju user posted image , ampak tako se je razburil, kot da zdaj zaradi mene ne bo mogel ne naprej ne nazaj, pa ne vem kje je mene na vrtu našel, ker ima prej še tržnico pa ful ljudi na bencinski pumpi pa ful ljudi, ki se naokoli šetajo, jaz sem pa sedela skrita tam za enim grmovjem zaraščenim (jah, sosedje) pa me je našel nadlegovat...

torej sem se prav odločila, hvala vam za vaše odgovore user posted image

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
30.6.2008 17:12:33   
Anonimen
Mah, po Tivoliju se tudi ze par mesecev seta ena stara zenska, ki je zelo bolana in rabi denar za zdravila (blabla) in sem jo enkrat fajn nadrla, ker mi je tamal zivc ven povleku in pol se mi se ona nalima za hrbet. In ko prosi, se dela vso ubogo, ko je pa nihce ne gleda, pa laufa po parkplacu za ljudmi. In ena starejsa gospa jo je enkrat nadrla da kaj se gre, da zdravila so pri nas zastonj in da naj neha lagat in fehtat.

Zadnjic smo jo videli s psom v Tivoliju - ce ima denar za psa in ce lahko tece za avtomobili, cveka pa kako jo noge bolijo in kr neki (sej ne vem, o cem blefira, da je bolana), ampak me ima, da bi enkrat poklicala policijo. NAs si je KONCNO zapomnila in nas pusti na miru.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: me pa res zanima vaše mnenje
30.6.2008 18:00:56   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

En v BTCju nama je pa natvezil, da so mu avto v lisice prklenil

To je meni en tip rekel v garažni hiši pri kliničnem centru. Je skakal od avta do avta, da če mu damo kaj denarja.... user posted image  Nisem mu dala, pa še šipo sem samo za 2 cm spustila, da ne bi z roko planil v avto.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 30.6.2008 18:03:10 >


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?