|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   progesteron
28.6.2008 20:21:32   
Anonimen
Živjo punce!

ta forum mi je bil pred meseci v veliko oporo, ko sama nisem vedla, a mi bo al ne bo enkrat ratal bit srečka user posted image , zato se mi zdi prav, da tistim, ki vas je upam čim manj, povem, kaj je meni verjetno pomagalo. naša nežna punčica  pride namreč jeseni user posted image .

ker kar nekaj časa ni bilo user posted image , mi je ginekolog dal klomifen (2 na dan), ki v prvem mesecu ni mel učinkov. zatem se je v drugem ciklu jemanja vključil dr. reš, ki je na ultrazvoku prvi opazil pco (krvna slika je bila sicer lh malo nad fsh)  in svetoval nadaljevanje s klomifenom, ampak le s polovičko na dan (no, do tega niti ni prišlo, ker sem ta mesec zanosila user posted image user posted image user posted image
). ker sem mu zasitnarila, da imam že ves čas od nehanja jemanja KT vmesne krvavitve oz. v bistvu bolj rjave izcedke, je predpisal še vaginalno dodajanje progesterona v drugi polovici cikla, in sicer tablete prometrium. te se pri nas ne dobijo (od več zdravnikov pa sem slišala, da so bolj priporočljive kot dabroston, ker je P kao naraven progesteron, ne sintetičen), je pa napisal recept, s katerim sva šla v prvo lekarno na opčine in kupila P (pozabla sem ceno, ampak ni neka draginja, vsekakor pa rabiš recept). nimam pojma, ali je blo to zato al pa mogoče zaradi naključja in večnega pomagača, ki ga je včasih težko ulovit - positive thinking user posted image , ampak tisti mesec tete ni blo!!!

skratka, poleg klomifena, ki je stalnica, mogoče res vsaj za tiste, ki majo neke vmesne krvavitve, velja probat zlati prometriumček. jemlje se ga potem še nekje do 12. tedna nosečnosti - takrat mi je bilo rečeno, da zadeva v tej fazi, ko že posteljica proizvaja ogromno progesterona, ni več kot le še kaplja v morje, ampak pred zanositvijo in v prvih tednih pa v primeru deficience definitivno lahko pomaga. meni zgleda je in želim si, da bi še komu.

aha še to: dr. reš mi je v pogovoru tudi utemeljil, zakaj je pri klomifenu manj več (opazla sem namreč, da se uporabnice foruma dostikrat sprašujejo, zakaj nihanja od pol do 2 tbl na dan). kot laik raje ne bom pisala poskusov obrazložitve, ampak nekaj ima opraviti z estrogenom (K kot antiestrogen) in negativno povratno zanko... user posted image  gimnazijski dnevi pa so daleč, ampak mene je prepričal.

no punce, zdaj pa veselo user posted image hihihi!

btw - nosečnost, predvsem po tem, ko začne otročiček migat, je res najlepši čas, do zdaj, občutki po rojstvu pa so najbrž sploh nepopisni, zato prosim upoštevat nasvet roza slončka, da bomo vse to izkusle!!!user posted image

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: progesteron
28.6.2008 22:43:42   
tintin
Najprej čestitke. Ja, progesteron ima res pomembno vlogo. Tudi jaz sem imela podobne težave po jemanju KT, ki so mi požrle ogromno živcev... Ampak nisem nič jemala, zanosila vseeno, takoj po zanositvi pa dobila Dabroston (zaradi krvavitve), ki sem ga jemala do 15t. in mala pikica je zrastla v fantička! user posted image Upam, da bom v drugo zanosila brez tovrstnih težav!

Tebi pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2008 12:47:11   
anci banci
čestitke anonimna
jaz moram tudi povedat da jemljem polovičko klomifena od 3 dne ciklusa pa do 7 dne potem pa od 15 dne ciklusa pa prometrium.. za enkrat mi še ni uspelo priti da željenega rezultata ampak vsaj ciklus se mi je normalno vzpostavil:)
a ja tudi meni je dr.Reš tako razložil
lepo nosečnost ti želim

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.7.2009 20:24:33   
Anonimen
Evo, tema iz naftalina ...

Bom še tu vprašala nekaj, kar me muči ...

Ne vem, ali so to že ti izcedki, ki "napovedujejo" probleme s progesteronom ali ne ... že kakšnih 5 dni pred predvideno user posted image se mi napove v obliki obarvanega izcedka, v bistvu je tak (rahlo) rumenkast in ima neprijeten vonj (po krvi). Tudi pred tem imam vedno izcedek (beli tok), vendar je bel in brez vonja. Mislite, da bi morala to omeniti G? Da mi predpiše Prometrium oz. kaj podobnega? Se da to dobiti tudi brez recepta?

Hvalaaaaa! user posted image

(odgovor članu anci banci)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?