|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Visok krvni tlak
27.6.2008 23:19:39   
Balonchy
Že nekaj časa opažam, da imam povišan krvni tlak! Jutri nastopim 10 teden. Prosim, če mi lahko katera pomaga - kaj lahko naredim, da ga znižam in kako to vpliva na plod?
Naj še povem, da nikoli nisem imela s tem problemov in tudi zdaj se počutim BP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Visok krvni tlak
27.6.2008 23:27:28   
gaya24
Kolk pa imaš KT? A zatekaš že tudi kaj? Črtaj sol iz jedilnika in jej čim bolj neslano in čim manj konzervirane hrane.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2008 23:30:10   
Balonchy
Ob 21h sem si ga merila - 168/80...

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2008 23:37:10   
Virtualna
- probaj piti malo manj kave (ce jo seveda pijes)
- ce ti cesen "disi" ga pojej kar se da veliko, ker le ta znizuje krvni pritisk

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.6.2008 0:09:00   
Naja30
Pa čim bolj brez stresa.
In pogovori se s svojim G, da te bo redno kontroliral.

(odgovor članu Virtualna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.6.2008 8:30:31   
Anonimen
Čimmanj soli.

(odgovor članu Balonchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.6.2008 8:34:51   
Hope2
Ja česen je dober za znižat. Sem ravnokar prebarala nove znanstvene izsledke, da ga priporočajo, celo v visoki nosečnosti. Pretiravat ni treba. V isti raziskavi so tudi ugotovili, da nosečnice, ki so jedle česen so rodile večje otroke, tak da se ne boš potem za glavo držala, ko bo treba velikana ven potiskatuser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.6.2008 9:02:38   
TRIŠ
Ne sekiraj se pa velikoooooooooooooooooooooooo vode pij.Jaz sem jedla od 15 tedna naprej tablete po 6 na dan Metyldope.Sedaj pa jem že svoje tako kot pred nosečnostjo.To ima veliko nosečnic ampak jaz sem imela 180/120 tako da......ne sekiraj se in lepo nosečnostuser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.6.2008 9:09:45   
Anonimen
Tud sama sem imela veliko višji pritisk kot ti(vedno okoli 150-90).V devetem tednu sem morala na preiskave v LJ,vendar tam niso nič pametnega odkrili.Nato se mi je malo znormaliziral.Proti koncu nosečnosti pa mi je zopet podivjal,zato sem bila v maju zarad tlaka dvakrat v bolnici.Tekom cele nosečnosti so mo delali ultrazvoke in preverjali pretoke skozi posteljico.Priznam,da me je ta pritisk kr skrbel do konca,ampak hvalabogu se je vse isteklo vredu.Rodila sem zdravo deklico.Jedla pa nisem nobene prekajene,začinjene in slane hrane.Pij veliko tekočine,čim manj stresa,jeze itd.Sama sem bila zarad pritiska tud skis v bolniški.Želim ti vse dobro.

(odgovor članu TRIŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.6.2008 9:35:39   
ANA_P
Jaz bi na tvojem mestu poklicala G.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.6.2008 11:14:24   
sončika84
no,saj spodnji je še v redu,zgornji pa je res povišan. kokr so ti že povedale, čimmanj soli, ful vode, nekaj počitka in čimmanj stresa. drgač pa č ne bo boljše pojdi do ginekologa. on ti bo pogledal kako je z otročičkom,pa dal te bo na pregled vode in kvi. jaz sem zdaj od torka notri v porodnišnici,kersem mela 160/110 pritiska. s tem,da počutila sem se odlično. nobenea glavobola al kej. ampak so me pa zadržali in dali tablete za zniževanje pritisak. sicer je pa pr men že 37 tedn in je normalno da je pitisk malo višji. sam zdej so mi pa še proteine mal visoke namreli. tko d sm kr notir. tko da res,pazi pr hrani! pa res pojdi do ginekologa,ker on bo najbolje povedal,če je stanje resno. srečno!!!

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.6.2008 12:10:51   
potepinček
Tlak nad 140/90 je v nosečnosti že povišan, zato se moraš posvetovati z ginekologom, da ugotovi, zakaj je povišan. Verjetno, te bodo dali v bolnico za 24 ur na merjenje oz. ti predpisali tablete. Nevaren je lahko, ker se lahko začne posteljica braniti in se zapre dovod krvi. Tako nekako je meni opisala ginekologinja. Tlak si meri 3x dnevno in si zapisuj podatke, ter jih pokaži ginekologu!

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.6.2008 7:27:43   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: potepinček

Tlak nad 140/90 je v nosečnosti že povišan, zato se moraš posvetovati z ginekologom, da ugotovi, zakaj je povišan. Verjetno, te bodo dali v bolnico za 24 ur na merjenje oz. ti predpisali tablete. Nevaren je lahko, ker se lahko začne posteljica braniti in se zapre dovod krvi. Tako nekako je meni opisala ginekologinja. Tlak si meri 3x dnevno in si zapisuj podatke, ter jih pokaži ginekologu!

nekako tako je bilo pri meni..tlak je bil 180/110in je na dan CR še rastel......sicer ne pravijo,da je bilo to izključno zaradi tega, ampak porod se je končal predčasno, posteljica je bila odstopljena in stara, tamal več kot en mesec ni dobival zadostnih količih hrane in kisika...šlo se je za trenutke....rešili so oba, tamal je k sreči ok, mene pa od takrat dalje matra srce...

jst na tvojem mestu ne bi odlašala..visok pritisk že tako ni ok, v nosečnosti toliko manj...takoj h G....

< Sporočilo je popravil dory -- 29.6.2008 7:28:52 >

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.6.2008 14:28:41   
kajajaka
nikar ne odlašaj- POJDI K ZDRAVNIKU. OGROŽAŠ SEBE IN PREDVSEM DOJENČKA. Strinjam se z vsem kar so napisale predhodnice:
- manj soli in začimb,
- veliko tekočine,
- počitek in noge v luft
- redne kontrole doma (3 x dnevno)
- redne kontrole pri zdravniku- G. naj ti da napotnico za PDC - perinatalni dnevni center v porod. Lj, kjer boš 1 dan - te bodo dobro pregledali (kri, voda, ekg, ctg, UZ... ) in ti svetovali kako naprej
- pri nezdravljenem visokem pritisku lahko pride do SS v zgodnji nosečnosti, kasneje zaostanka v rasti in razvoju ploda, preeklampsije, ki je nevarna tudi zate... Skratka takoj k zdravniku, pa bo vse ok!
lepo user posted image  ti želim!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.6.2008 16:02:35   
Inigo
balonchy živjo!

jst ti priporočam, da čimprej to poveš G in da to porihtata. kolikor vem, če ima nosečnica proti koncu nosečnosti visok pritisk, kar sprožijo porod. ker je nevarno za otročka in mamico. ne vem pa kako je s tem v zgodnji nosečnosti.

tako, da čimprej stop do G in povej.

želim ti, da tole na hitro rešita! user posted image

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
30.6.2008 17:18:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
30.6.2008 17:27:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy

Ob 21h sem si ga merila - 168/80...

Obvezno pojdi do G. Tako visok krvni tlak je v nosecnosti lahko zelo nevaren.

(odgovor članu Balonchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?