Natyy
|
IZVIRNO SPOROČILO: karmy morm še jaz lonček pristavt...za tistih 50€ se mislite glumit samohranilstvo, ka ste vohrne, zdj se ti sploh ne splača več ( drugače je bilo pred leti ) Mi lahko poveš kdaj? Morda pred 20 leti, kajti zadnjih 10 let se to ne splača, oziroma nimam nikakršnih bonitet, le 10% višjo otroški dodatek, kjer pa se spet zalomi .... S tem se pa ne strinjam. Sem mama samohranilka, ki živi v enostarševski družini že 10 let. Pa brez zgražanja. Imam dva otroka (oče prvega je preminul, ko je bilo otroku 3 mesece). Po štirih letih sem spoznala drugega in ko se je rodil njegov otrok je pričel zelo grdo ravnati s prvim. To je bil razlog, da sem ga zapustila. Da sem si lahko uredila otroški dodatek sem morala najprej na center nato na sodišče. Za prvega nisem dobila pokojnine za očetom, ker ni imel dovolj delovne dobe. Lahko pa sem si uredila državno preživnino, ki je letos (otrok je dopolnil 18 let izpuhtela, pač ni več upravičen do nje, kljub temu, da se še šola). Za mlajšega otroka sva sporazum podpisala na sodišču, kjer sva uredila tudi stike. Sedaj mi miruje tudi otroški dodatek za starejšega otroka, ker preprosto ne vedo kako naprej. Kot pijanec plota se držijo paragrafov, da brez preživnine ni otroškega dodatka. Preživnine pa ni kje izterjat in tudi ni osebe, ki bi mi lahko podpisala, da mi nekaj plačuje. Začaran krog. Tako sem na sodišču zaprosila za BPP, dobila odvetnika, ki sedaj rešuje kar se bo rešiti dalo. Vem, da imam še samo štiri mesece časa, da se vse uredi, kajti le v tem primeru dobim otroške za nazaj, drugače mi propadejo. Da ne bo pomote, v tem primeru me smatrajo drugače, kot bi me če bi pozabila oddati vlogo (takrat otroških nebi dobila). Sedaj pa čakam in molim, da bi birokracija pač zmlela nekaj in, da bi dobila tisto kar nam pripada. Sedaj pa k bistvu. Kljub temu, da sem kar sem in, da se mi je zgodilo to kar se mi je ne obsojam nikogar, ki je kao "samohranilec oziroma enostarševska družina" samo na papirju. Vsak se pač znajde po svoje, kajti današnji zakoni dopuščajo pač takšne in drugačne ovinke. Zavedajte se, da tudi birikracija melje svoj mlin in se drži napisanega kot pijanec plota. Da ne rečem tudi to, da sem doživela tudi to, da si je državni uslužbenec napisan zakon predstavljal čisto po svoje in sem mu s težavo (s pomočjo odvetnika) dokazala, da nima prav. Poleg teha se piše kako, da te dobijo. poznam kar nekaj tako na papirju "razdrtih družin", pa še nikogar niso dobili. Celo tako je, da jih eden vozi v vrtec, drugi hodi po njih (dva avta, mama doma, otroka pa vrtec brezplačen). Pač vzemite kar se vam ponuja, meni ne dajo niti tisto kar mi pripada. Naj grem na pokopališče, ga izkopljem im mu v roke dam pisalo, da podpiše znesek preživnine ali pa ga še za leto in pet mesecem zaposlim, da bo otrok upravičen do minimalne pokojnine in bo potem spet volk sit in koza cela? Pa brez zamere.
|