|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče na kahlico
26.6.2008 15:29:49   
hugolina***
moja punčka je stara 2leti papol. Sploh je ne morem pripravit do tega da bi jo dala na kahljico. Samo joka pa se dere ne ne ne ne. Jo hočem pustiti brez pleničke tudi noče samo joka pleničko pleničko. Marsikaj razume veliko tudi govori tukaj se mi pa zdi kot da neve kaj ji želim s tem povedat da bi jo dala na kahlico. Poskušala sem že na več načinov pa negre trmasto vztraja pri svojem in konec.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče na kahlico
26.6.2008 15:32:33   
Lunc_a
Kot prvo,otroka ne sili.
Ko bo njen čas,bo že šla

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.6.2008 15:34:50   
hugolina***
sej je ne res je ne. več kot enkrat na teden ji ne rečem. Pa še takrat ji tako ponudim recimo zvečer. Pač tako so mi v vrtcu rekli naj naredim. Oz zdaj mi je vzgojiteljica rekla naj kupim nastavek za wc. pa jo dajem gor.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.6.2008 15:39:11   
mojamura
ne je silit, ker boš naredila samo kontra. tudi jaz mam 2,5 letnega pobalina, ki je brez pleničke že en tedenuser posted image user posted image user posted image .

v vrtcu je pridno hodil na kahlico, doma pa ne in ne, ko je samo slišal besedo kahlica ali lulanje je bil čisto adijo. zato sem ga pustila in naenkrat je sam od sebe hotel na kahlico.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

Neposredna povezava do sporočila: 4
26.6.2008 15:40:37   
Lunc_a
tako rečem,pa ne zamerit,ker s tem nočem nič slabega.
Ampak večina staršev od otrok zahteva nekaj kar pač otrok trenutno še ne more ali pač neče,saj je vseeno kot sem napisala ko bo čas bo že.
In pusti kaj so v vrtcu rekli.
Ko bo pripravljena oz. ko vidiš da je napredovala na tej ravni da bi mogoče hotela poskusit takrat ponudi kahlico ali pa stranišče.
Se ne sekirat ,bo že....
pa ne poslušat drugih ko pravijo da je že dovolj stara in bla bla bla.
To je za otroka kar mučno včasih veš.Tukaj igra tudi psiha itd res.
naš recimo noče kakat v stranišče.Enkrat sem ga nahecala pa je jokal zraven,pač boljše se počuti z pleničko,pa naj jo ima ,saj je ne bo imel večno kajne user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5
26.6.2008 23:40:18   
Marogica
Če noče, pač noče. Očitno še ni njen čas. In če ti misliš, da bi bilo sedaj že primerno, še to ne pomeni, da tvoj otrok prav tako to razume in je dozorel.

Vse ob svojem času, brez panike....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.6.2008 23:42:11   
Anonimen
Če noče, pač noče. Očitno še ni njen čas.

Tocno to.

Lahko probas se s straniscem.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2008 8:35:02   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: hugolina***

s Oz zdaj mi je vzgojiteljica rekla naj kupim nastavek za wc. pa jo dajem gor.

To da gre na stranišče je super. zvečer jo daš da se polula, potem pa bo zmeraj več tega. Kahle v bistvu sploh ne rabiš. še tebe naj vidi kako lulaš na stranišču in slej ko prej bo tudi sama hotla.
Silit jo res ne.

Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2008 9:15:28   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

naš recimo noče kakat v stranišče.Enkrat sem ga nahecala pa je jokal zraven,pač boljše se počuti z pleničko,pa naj jo ima ,saj je ne bo imel večno kajne user posted image

haha, moj tudi noče kakat ne na stranišče, ne v kahlo....pride k meni me pocuka in reče, mami ničiko mel....takrat že vem koliko je ura user posted image user posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2008 9:28:32   
mojsoncek
Nas dvoletnik v vrtcu ze vsaj pol leta hodi v vrtcu na kahlico (sistem ce rata rata), doma se je pa na kahlici samo drajsal po parketu sem in tja.
Sedaj na morju (smo ravno z dopusta) je bil vecinoma brez plenicke in se ni ne polulal ne pokakal. Vmes sem ga dosti sprasevala ce gre lulat ali kakat pa je vedno rekel, da ne.
No in zadeva sedaj zgleda nekako takole: sam pove kdaj bi bil brez plenicke, na kahlici bere knjigice, ce rece da gre kakat, me vlece na stranisce in potem samo prdne user posted image . No, ampak ko bi rad lulal ali kakal pa prosi, da mu damo plenicko gor.

Skratka, nic ga ne mislim silit, bo ze prisel njegov cas. Je pa moja pobozna zelja, da bi mu uspelo do prihoda novega clana user posted image

Pa se to, ponoci je suh ze vec kot pol leta in potem v tisti uri do vrtca plenicko tako nafila, da je dostikrat moker. Ampak na kahlico ali stranisce pa ne bi sel zjutraj user posted image .

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2008 9:28:34   
Anonimen
Pusti času čas, bo že. Vzgojiteljicam je zagotovo lažje, če jim ni treba preoblačit otroka, ampak je pa otroku lahko to zelo stresno. Eden mojih prvih spominov je ravno glede (neuspešnega) odvajanja.

Glej, naša je imela dva meseca nazaj ponoči čisto premočene pleničke, ko sem jo poskušala odvajat, ni niti zaznala, da se je polulala, kahlica ppa je bila bav-bav. Zdaj samo dva meseca kasneje, sama gre na kahlico, ponoči je plenička suha, če se polula, pove, da ima mokre hlače. Torej samo v dveh mesecih se je zgodil velik preobrat. Otrok mora psihično dozoret, pravtako morajo dozoreti tudi mišice. In če to traja malo dlje, ni problema, bo že, ko bo čas. POskusi spet čez kakšen mesec, dva.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.6.2008 9:35:36   
k1
nena se sekiraj, ko bo čas, bo takoj čista. to smo si tudi mi učakali, pri 3 letih in 3 mesecih. prej bi lahko doktorat naredila zraven kahlice, pa ni šlo, pol pa je v sekundi prešaltala na kahlico in vc in je čisto čista. tudi ponoči. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.6.2008 9:44:02   
rija
moj tudi ni hotel slišati za kahlico. pa ga nisem nikoli silila. enostavno sem jo nastavila v dnevno sobo, da je bila vedno v vidnem polju malega. pa sem ga kar naenkrat videla, kako sedi na njej in lula.

zdaj pa je celo kontra: če vidi kahlico, je zmožen iti lulat tudi 5 x v eni uri....samo toliko, da jo namoči in prav: mami, lulal sem.user posted image

jaz mojega nisem nikoli forsirala v nobeni stvari, pa ko pogledam nazaj, se mi zdi, da je vse osvojil po nekem čudežu sam od sebe user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 13
27.6.2008 10:25:49   
petja
Ne je silit, ko bo pripravljena, se bo odločila. V šolo ne bo šla v plenicah, tako da se ne sekiraj. Mi smo tudi sprobavali kahlico, pa ni šlo, 14 dni nazaj se je pa odločila in zdaj imamo pleničko samo še za spanje.

Isto je bilo z dudo - me je ful skrbelo, kdaj se je bomo znebili. Prejšnji teden jo je sama vrgla v smeti in je nikoli več ni omenila.

Lp, petja

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.6.2008 10:26:17   
janjja
Po moje ima odpor zaradi tega ker jo prepričuješ naj lula in da mora to početi. Pusti jo ko bo njen čas oz. ko bo sama razumela zakaj je tako bo šla.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.6.2008 21:38:32   
karin412
Nam je ratalo z nalepkami-ko je šla kakat, je dobila nalepko - tudi če je šla kakat na tla ali v hlačke (samo da ni bila zaprta). Zdaj pa dobi nalepko, ko gre kakat na kahlo. Sama si v trgovini zbere nalepke in naredim tabelo, kamor v okenček nalepi nalepko, samo eno (ona bi kar vse).Pri nas vedno pali in komaj čaka, da se pokaka.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Čarobna zimska pustolovščina za najmlajše ...
Decembra v Kinodvor prihaja očarljiv animirani film Zimske prigode iz živalskega sveta. Pet poetičnih pravljic za otroke...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?