Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Slabokrvnost in nosečnost! 25.6.2008 22:59:06
|
|
|
|
crvicek
|
Anonimna, jaz sem v zelo podobni situaciji že vrsto let, tako da sem to isto vprašanje postavila moji G in dr. Pušenjaku in ti kar posredujem njegov odgovor, ki me je potolažil in upam da bo tudi tebe. Jaz v tem času načrtovanja skrbim za zdravo prehrano, za zadosten vnos hrane z veliko vrednostjo železa in poleg tega po posvetu z mojo G pijem še centramed mami, ki poleg ostalih vitaminov vsebuje tudi priporočljivi dnevni odmerek železa. Na zadnji kontroli je bil moj hmg 128, kar je za žensko normalna vrednost in se bom potrudila, da bo tako tudi naprej v nosečnosti. Ne obremenjuj se, samo poskrbi za zadosten vnos železa in boš vidla da bo! Srečno! http://med.over.net/forum5/read.php?19,4653159,4653159#msg-4653159
|
|
|
|
RE: Slabokrvnost in nosečnost! 25.6.2008 23:09:43
|
|
|
|
Kepica83
|
Crvicek. Hvala za odgovor ampak pri meni je ta problem da imam to podedovano in imam to gensko zapisano. Lahko delam kaj hočem pa se mi stanje ne izboljša . Kaj pa v tem primeru?
|
|
|
|
RE: Slabokrvnost in nosečnost! 26.6.2008 7:30:54
|
|
|
|
crvicek
|
Miniko, a si že govorila s svojim G? Meni je rekla isto kot Pušenjak, da zaloge se ne kar tako spraznejo. Kakšne vrednosti pa imaš? Kaj pe če bi ti dodajali intravensko (moje laično mnenje), saj kot sem razumela je pri tebi problem da zaužita hrana se ne absorbira v kri, tako dodatek infuzije direktno v žilo bi verjetno pomagal. Meni pa so ugotovili okvaro kostnega mozga in sicer mi primankuje neka kislina in se mi zaužita hrana prehitro izloča v blato (po domače povedano). Jaz sem se tudi full sekirala zaradi mojega nihanja železa, hmg sem imela celo 77 in sem bila na infuziji, od takrat pa me bolj podrobno spremljajo in tudi sama skrbim za zdravo prehrano. Pri tebi pa je res težje, saj praviš da ti nobena zaužita hrana in dodatki ne pomagajo. Full bi ti rada pomagala, ma nočem pametovat na področju medicine, zato je najbolje, da se pomeniš s svojim G, da ti predstavi možnosti zdravljenja slabokrvnosti v nosečnosti. Mene je rekla, da mi bo takoj dodala železo in mi pogosto kontrolirala zaloge železa.
|
|
|
|
RE: Sem slabokrvna in želim zanositi 26.6.2008 8:11:29
|
|
|
|
mihaelao
|
Živjo! Moja situacija ni bila tako drastična, sem bila pa več kot dve leti pred zanositvijo slabokrvna. Nisem imela nizkih vrednosti le hmg, ampak tudi železa (4,8). Po porodu mi je vrednost železa čudežno narasla na 21,8 - v prejšnjih letih le do 7,2. Ne mislit na najslabše, sploh, če se ti stanje ne more poboljšat. Optimistično naprej!
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?