|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tašča-jo ne prenesem
27.6.2008 12:22:27   
Pobalami
Meni se ne zdi tvoja tašča tako slaba. OK je nadležna in to, samo njena največja "napaka" je da ima svoje vnuke zelo rada. In to da jih ima rada je nekaj lepega. In najbrž se zato slabo počutiš, ker to veš, hkrati pa je še mama tvojega moža.

Če je ne maraš je pač ne maraš. Se pa strinjam, da jih naj več vidi takrat ko si ti v službi. Boste vsi zadovolni, ona ker bo videla vnučke, otroka in ti, ker jo boš manj videla hkrati pa boš več z otroci. drugače, če imaš koga rad je enkrat na teden kar malo, da ga ZARES vidiš, sploh če so ti skoz pred nosom.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 51
27.6.2008 12:30:02   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Jest vas pa ne razumem nekaterih. Meni pa ni lepšega, kot gledat to neverjetno ljubezen med otroci in starimi starši. Življenje je tako kratko in naša življenja visijo na tako tankih nitkah.Če se imata pri babici fajn jima obiskov pri njej nikar ne brani. Čimprej se spravi v red.

user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 52
27.6.2008 12:33:35   
lex
ronja vse kar si napisala drži. Mene pri njej najbolj moti to, da se pred drugimi pretvarja in jih kar nekaj lubčka, se igra z njimi,... Skratka ko dobimo obisk skoz leta za njimi, ko obiski gredo gre na vrt. Še vedno je Aleks tisti njen, na Alino kar pozabi (tud ko greta v trgovino Aleks dobi, Alina pa ne npr. liziko). Da bi pa kaj pomagala - pa saj ve, da vsak dan vsaj stuširam otroke (še posebej  v tej vročini), pa se mi vsak večer ne da prosit za pomoč. Trenutno smo glih imeli ful ruker na bajti (smo delali temeljno ploščo) pa bi malo zmozgala, da me vsaj vpraša če rabim pomoč. Vsaj 1 njeno samo iniciativo, da mi res ni glih treba vsak dan kaj prosit. Ta starejši je itak že tako velik, da reče da gre gor in mu skoraj vedno dovolim (včasih ko imam kaj v planu pač ne dovolim, pa gre potem ko pridemo nazaj ali pa ko opravimo tisto kar imamo).

Mogoče me zadnje dni tud hormoni dajejo ampak sem res malo več kot teden pred pdp pa bi res rabila pomoč, ne pa da me vpraša kako sem, pa gre. Pa sem imela prejšnji teden probleme in je vedela, ampak,.... Pač bom že.

pa hvala za tolažbo - veš vsaka beseda je dobrodošlauser posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
27.6.2008 12:37:14   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: metaa

Živjo. Vem, da je krivda morda predvsem pri meni, ampak enostavno je ne morem. Sprva je bilo vse v redu, smo se kar v redu razumeli, odkar pa imam dva otroka, sem se malo spremenila. Jaz sem taka, da imam rada svoj mir z družino, da uživam, ko smo sami, ko se lahko tamalimadvema povsem posvetim in mi gre na živce, ko pogosto po naključju pride mimo in želi, da pridemo k njej, da odpelje otroke... ŽIvi v sosednji hiši od naše, pa se vseeno doma ne počutim nikoli doma, če me razumete, vedno s strahom gledam, kdaj bo mimo prišla in mi odpeljala otroke. Jaz ob delavnikih pridem domov šele okoli pol petih in tiste dve urci sem z otrokoma, pa še takrat ne vem, če bom v miru lahko, ali jih bo spet gor povabila... Drugače je pretirano prijazna, uslužna, ampak se mi zdi, da kar preveč posega v moje področje. Saj razumem, da ima pač rada vnuka, ampak enkrat na teden gremo itak prav do njih in to se mi zdi čez glavo dovolj, kar sem ji tudi že povedala. Večkrat sva se že pogovorili, ampak vseeno mi gre na živce. Verjetno potrebujem pomoč, ampak enostavno je ne prenesem. Zato najbolj uživam pozimi ali ko pada dež, ko nismo nič zunaj in se res skoraj cel teden ne vidimo. Najhuje je ob vikendih, vsako uro, ko jo preživimo zunaj, samo gledam, kdaj bo prišla in mi odpeljala otroke. Saj razumeme, da ima malo pravico jih videti, ampak meni se res zdi dovolj enkrat tedensko, še jaz jih komaj kaj vidim... Ne prenesem je, zato tudi ne maram, da gredo otroci gor. Tudi ičez vikend, ko pač vem, da moramo jih malo pokazat ali pa samo mož in otroci, ves čas razmiščljam, kako osladno zdaj po njih leze, kako otročje govori, jima vse v rit vtakne... Kar groza me je, kar trpim. Stram me je to povedati, ampak včasih si želim, da je kar ne bi bilo. Z možem o tem ne morem prav dosti gocvoriti, saj se mu zdi, da pretiravam, navsezadnje moje starše otroka vidita vsak dan, ker jih pač lahko varujejo, zaradi tega se tudi večkrat skregava, v bistvu se predvsem zaradi tega. Saj v bistvu tašča res nič takega ne počne, ni žleht ali kaj, da bi se pritoževala upravičeno, ampak enostavno ne prenesem več biti doma, ker se ne počutim doma! Če se le da, ko je mož npr. v službi, raje naokoli se potepam z otrokoma, kot pa da bi se igrali pred hišo. Imava tudi različne poglede na življenje, jaz ne prenesem, da je tako hudičevo osladna, da bi za vsakega se iztrošila na račun sebe, da vidi smisel samo v gospodinjenju - nima ne prijateljic, samo moža in dva odrasla otroka in čutim, da visi potem na nas. SOVRAŽIM TO; DA TAKO ČUTIM DO NJE; NE VEM; ALI LAHKO KAJ SPREMENIM IN KAKO. A je možno, da sem le ljubosumna, da mi ne bi odpeljala otrok oz. da je ne bi imeli raje oz. se z njo lepše imeli kot z mano? Mojim staršem seveda z veseljem pustim otroke, jim popolnoma zaupam, njej pa ne in me je že zdaj sz+trah dnevov, ko bosta otroka tako velika, da bosta sama od sebe šla po šoli ali popoldne k njej.  Kako se vam zdi vse skupaj. vem, da pretiravam, a ne znam si pomagati. Danes bo npr, prišla na obisk, pa imam že odkar sem zvedla včeraj, vse pokvarjeno, samo na to še mislim, kako bo spet osladna in bo prevzela moje mesto pri otrocih. Stara sta 2 in 3 leta.
Prosim samo za mnenje oz. kako to "sovraštvo" omiliti, premagati. Hvala!

Sploh ne bom brala odgovorov ostalih uporabnic/kov. Napišem ti lahko samo in edino tole. Iz dna srca upam, da si moj sin nikoli ne bo našel tako zlobne, nesamozavestne in vase zagledane punce.

Drugo kar ti želim, da boš prav ti tako snaho dobila.

In HB, da imam probleme z nizkim pristikom. Ker ko sem prebrala tvoj post, mi je krepko narasel.

Oprosti da sem ostra in lahko povem tudi nizka, ampak v tem trenutku tako čutim.

In zavedaj se. Preklemano dobro taščo imaš. Marsikatera bi dala ne vem kaj za tako taščo.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 54
28.6.2008 14:30:54   
sneška_

Živjo. Vem, da je krivda morda predvsem pri meni, ampak enostavno je ne morem. Sprva je bilo vse v redu, smo se kar v redu razumeli, odkar pa imam dva otroka, sem se malo spremenila. Jaz sem taka, da imam rada svoj mir z družino, da uživam, ko smo sami, ko se lahko tamalimadvema povsem posvetim in mi gre na živce, ko pogosto po naključju pride mimo in želi, da pridemo k njej, da odpelje otroke... ŽIvi v sosednji hiši od naše, pa se vseeno doma ne počutim nikoli doma, če me razumete, vedno s strahom gledam, kdaj bo mimo prišla in mi odpeljala otroke. Jaz ob delavnikih pridem domov šele okoli pol petih in tiste dve urci sem z otrokoma, pa še takrat ne vem, če bom v miru lahko, ali jih bo spet gor povabila... Drugače je pretirano prijazna, uslužna, ampak se mi zdi, da kar preveč posega v moje področje. Saj razumem, da ima pač rada vnuka, ampak enkrat na teden gremo itak prav do njih in to se mi zdi čez glavo dovolj, kar sem ji tudi že povedala. Večkrat sva se že pogovorili, ampak vseeno mi gre na živce. Verjetno potrebujem pomoč, ampak enostavno je ne prenesem. Zato najbolj uživam pozimi ali ko pada dež, ko nismo nič zunaj in se res skoraj cel teden ne vidimo. Najhuje je ob vikendih, vsako uro, ko jo preživimo zunaj, samo gledam, kdaj bo prišla in mi odpeljala otroke. Saj razumeme, da ima malo pravico jih videti, ampak meni se res zdi dovolj enkrat tedensko, še jaz jih komaj kaj vidim... Ne prenesem je, zato tudi ne maram, da gredo otroci gor. Tudi ičez vikend, ko pač vem, da moramo jih malo pokazat ali pa samo mož in otroci, ves čas razmiščljam, kako osladno zdaj po njih leze, kako otročje govori, jima vse v rit vtakne... Kar groza me je, kar trpim. Stram me je to povedati, ampak včasih si želim, da je kar ne bi bilo. Z možem o tem ne morem prav dosti gocvoriti, saj se mu zdi, da pretiravam, navsezadnje moje starše otroka vidita vsak dan, ker jih pač lahko varujejo, zaradi tega se tudi večkrat skregava, v bistvu se predvsem zaradi tega. Saj v bistvu tašča res nič takega ne počne, ni žleht ali kaj, da bi se pritoževala upravičeno, ampak enostavno ne prenesem več biti doma, ker se ne počutim doma! Če se le da, ko je mož npr. v službi, raje naokoli se potepam z otrokoma, kot pa da bi se igrali pred hišo. Imava tudi različne poglede na življenje, jaz ne prenesem, da je tako hudičevo osladna, da bi za vsakega se iztrošila na račun sebe, da vidi smisel samo v gospodinjenju - nima ne prijateljic, samo moža in dva odrasla otroka in čutim, da visi potem na nas. SOVRAŽIM TO; DA TAKO ČUTIM DO NJE; NE VEM; ALI LAHKO KAJ SPREMENIM IN KAKO. A je možno, da sem le ljubosumna, da mi ne bi odpeljala otrok oz. da je ne bi imeli raje oz. se z njo lepše imeli kot z mano? Mojim staršem seveda z veseljem pustim otroke, jim popolnoma zaupam, njej pa ne in me je že zdaj sz+trah dnevov, ko bosta otroka tako velika, da bosta sama od sebe šla po šoli ali popoldne k njej.  Kako se vam zdi vse skupaj. vem, da pretiravam, a ne znam si pomagati. Danes bo npr, prišla na obisk, pa imam že odkar sem zvedla včeraj, vse pokvarjeno, samo na to še mislim, kako bo spet osladna in bo prevzela moje mesto pri otrocih. Stara sta 2 in 3 leta.
Prosim samo za mnenje oz. kako to "sovraštvo" omiliti, premagati. Hvala!

Dobro Metaa a ti nikoli nisi občutila to da tudi če hočeš v kopalnico it ne moreš zato ker ni nobenega okrog da ti otroke pazi na 5 min. In moraš čakati moža da bi prišel omov da bi svoje potrebe končala.

Drugač z Taniko se strinjam in vzami se v roke.  Kaj bi jaz dala da imam enega okrog mene in moža da bi kadarkoli privoščili eno kavo sama midva.    

Najdojenček

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 55
28.6.2008 21:50:31   
Ronči
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj

Ona ni sposobna reč Ali mala spi, A boš dudo, Boš vodo, ne, vse je spančkati, dudika, vodika blablablabla skratka  user posted image   user posted image   user posted image .

he, he, moja pravi panki (spi), cikaj (sedi, pomanjševalnica od čičaj), user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 56
28.6.2008 22:40:57   
Olivija
Te razumem in jaz osebno sem zelo vesela, da živi njegova mama 11 km stran. Trenutno delujem po načelu "manj jo vidim, raj jo imam".

Žal je tako prišlo in preden sva imela tamalo nisem razumela, zakaj gre ostalim članom družine tako blazno na živce, in potem mi je naenkrat vse postalo jasno (nič niva delala prav, tamalo je vlekla stran od drugih, samo ona jo je smela imeti na rokah, skratka želela nama je organizirat gospodinjstvo in življenje, ...).
Je pa pri nas zdaj  tako, da gre on večkrat z otrokoma sam tja in to me tudi ne moti, ker mal miru občasno čisto paše.

In res, če bom kdaj tak zganala, potem res ne bo čudno, če se me bosta zeta (ali kakšna možna snaha) izogibala.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 28.6.2008 22:42:03 >

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 57
30.6.2008 9:14:03   
metaa
Hvala vsem za odgovor. Pričakovala sem predvsem kritiko.
Kot sem že sama spoznala, sem bom mogla malo spremeniti in to je dejstvo.
Saj ji ne branim stika, ampak mislim, da s tem, da si želim biti popoldne 2 urici sama (ko pojem je ura okoli 17h!, ob 19h gremo se pripravljat za spanje!) z otrokoma ni povsem nič narobe. Nič nimam proti, kot sem že napisala, da ima otroka takrat ko mene ni (če kam grem ali ko sem v službi in tukaj bomo probali najti rešitev) - moja starša, ki jo čuvata, sta pač v penziji in jo lahko, oni ne), moti pa me, da še takrat, ko sem lahko z otrokoma, ne morem zmerom biti. In zato nisem sebična in nesamozavestna ali celo hudobna! Malo tudi razumite mene in mojo situacijo. Verjamem, da si nekatere želite tako taščo. Jaz si pa pač želim malo več miru in da bi živela nekaj kilometrov stran in ne skoraj na našem dvorišču in želim si, da bi lahko tiste trenutke užila z otrokoma sama in z družino! S tem jo ne izločam iz življenja otrok, saj vem, da morajo imeti stike, ampak ne skoraj vsak dan! Sem razumna, sem spoznala, da delam napako, zato sem tudi prosila za nasvete, kako to omiliti, ampak to, da želim uživati predvsem s svojo družino in ne samo razmišljati okoli katerega vogla jo bo prineslo, pa tudi ni greh, a ne?
Lep pozdrav.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 58
30.6.2008 9:36:05   
kalbo
Mojo taščo prinese dol vsakič ko sliši najmanjši šum pred hišo. Joooj, kok gre meni to včasih na živce, pa ne zarad otrok, ampak zato, ker je tako grozno, glasno lapasta. Drgne in drgne, pa se ne ustavi. Ko nekaj pove do konca, obrne ploščo na začetek in spet isto dalje. In ko je človek zjutraj zaspan in še siten, je to res nadležno. Samo zanimivo me mine vsa slaba volja, ko vidim, kako se tamali zjasni obrazek, ko jo vidi.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 59
30.6.2008 10:00:28   
Volga

Jaz si pa pač želim malo več miru in da bi živela nekaj kilometrov stran in ne skoraj na našem dvorišču in želim si, da bi lahko tiste trenutke užila z otrokoma sama in z družino!

pa kaj se je ona priselila v sosednjo hišo ali sta se vidva "priselila bliže k njim"?

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 60
30.6.2008 11:52:50   
ronja
Meta, ne vem, če se ti je dalo prebrat mojo klobaso, ampak tam je en primer, kako smo lepo rešili zelo zelo podoben primer - res ne živimo skupaj, vendar pa to tašče na začetku ni nič ustavilo, da ne bi prišla, kadar bi ji pasalo - saj ej v gl. poklicala prej, vendar ni "ne" zanjo ni bil odgovor... Ko boš imela čas, si preberi- je pa zelo važno, da razložiš svojemu dragemu in da ti stoji ob strani.

Na kratko: bila je vsiljiva in je živela samo za vnuka, ki pa sta bila še tako mičkena, da sta vseeno precej rabila svoji mamici. Vendar pa ju tašča ni dala iz rok, če smo bili zraven. Potem se je lubi z njo parkrat pomenil in zdaj se imamo super!!! Skratka DA SE! Ker si tudi oni želijo lepe odnose in če jim tvoj lubi pove, kaj je čez mero in ona, kaj si ona želi, potem se najdejo kompromisi. Naj gre iskat otroka k tvojim staršem in ga ima, dokler se ti ne vrneš iz službe.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 61
30.6.2008 12:37:10   
NATAŠI
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Samo zanimivo me mine vsa slaba volja, ko vidim, kako se tamali zjasni obrazek, ko jo vidi.

lepo povedano user posted image  user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 62
9.7.2008 17:34:08   
mavrica24
samo to ti bom rekla: ni problem v tebi, tesnoba in osamljenost, ki ju tašča prekriva s stalnimi obiski in evforično histerijo, so del njenega sveta, ti pa si na te stvari že toliko senzitivna, da jo zelo močno čutiš....verjetno jo je strah, da vas bo zgubila in je svoje življenje organizirala le okoli vas in vnučkov, se na vas preveč navezala....boš pa morala biti do sebe toliko iskrena in svojim občutkom verjeti, da je šla čez mejo (ne glede na njeno prijaznost in navidezno nevsiljivost) in tudi ti si šla že čez velikokrat čez sebe in svoje potrebe, da imaš v sebi toliko jeze, ljubosumja in sovraštva (da te toliko moti). Ne boj se postaviti meje: jo moraš, če hočeš ohraniti sebe kot mamo in intimo vaše družinice: najprej se pogovori z možem, nato naj on ureja naprej ali vidva skupaj: če se odločita za 1x na teden, naj bo to eno popoldne v tednu, ostalo pa po potrebi in naj se teh dogovorov drži...naredi to, da ti bo ok in boš lažje zadihala, ker zdaj si že ti na meji, ko dvomiš vase, v svojo pamet in občutke...telo ti ne laže, samo čutiš vse tisto, kar se v tašči dogaja (tudi histerijo in evforijo, ki ju prikriva s pomanjševalnicami in pocukranim vedenjem, da bi tako umirila tesnobo v sebi: pomoč rabi ona, ne ti! mogoče jo je strah iti v pokoj ali da ni koristna, ali da ni toliko vredna za male kot druga babica...ne vem, kaj je, naj se pa mož z njo pogovori in skupaj najdite rešitev, kjer si tudi ti lahko res pomirjena....

pa pogumno naprej!

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 63
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?