SpeliG
|
Kako mi je to poznano...Naša ima tudi "kao" refluks. Kao pravim zato, ker naju niso dali na preiskave, ker se sicer lepo redi in napreduje. Težave sem opisala pediatrinji in je takoj rekla, da je refluks. Naša skoraj ne poliva, ampak se ji pa hrana dviguje tudi po 3 urah od obroka, in to se torej vleče od obroka do obroka. Ker sem ji do te ugotovitve že morala dodajat AM, nama je zdravnica naročila, da jo hranimo z Aptamilom AR. Dodajat ga je treba po dojenju, ker je mnogo bolj gosto od materinega mleka. Težko rečem kateri je boljši, Aptamil ali Novalac, vse ki jih poznam in so to rabili, so uporabljali Aptamil in je pri veliki večini naredil izboljšanje, tudi pri nas. Jaz sem prepričana, da je tvoja dojenčica razdražljiva zaradi refluksa, tudi naša je bila in sem bila prav žalostna, ko sem videla kako jo muči. Kjerkoli leži je vse dvignjeno, veliko je v lupinici, v posteljici je podložena s knjigami, ker je močna in mi je brisačke zbrcala . Zdaj gremo v tretji mesec in se mi zdi že bolje, ali pa sem se samo navadila, nevem. Skoraj vsak dan vidim, da se ji hrana dvigne in začne kolcat recimo tut 3 ure po obroku, ampak zaradi tega ni nič več slabe volje. Je zelo zadovoljen dojenček, ful se smehlja in odziva, ponoči pa spi po 9 ur, torej smo vsi zadovoljni. Bomo pa začeli z gosto hrano že pri štirih mesecih, ravno zaradi teh težav. Tudi pri vas bo izzvenelo, mogoče zelo hitro, tut pri nas je bilo en cajt točno tako kot ti opisuješ, pa je že zdej ful boljše. Kaj če bi res probala z Aptamilom...? Srečno, naj te ne potre, tut vaša bo zadovoljen dojenček!
|