|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bazen
23.6.2008 11:37:03   
pikica022
hay!zanima me če je katera hodila na bazen v času nosečnosti,ker namreč meni je ginekolginja rekla da grem lahko samo ne v tiste k imajo preveč toplo vodo,drugi mi pa spet govorijo naj ne hodim!in sploh ne vem kaj naj naredimuser posted image ,noseča pa sem 15 tednov.hvala vam za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bazen
23.6.2008 11:43:17   
CHICA 83
Kokr mi je znano odsvetujejo obisk bazena nosečnicam, zaradi možnosti okužbe, menda tudi klora. Ampak to sem slišala, ne vem pa če drži.
boljše je morje, ker je naravno

(odgovor članu pikica022)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.6.2008 11:45:34   
lilija*
Brez skrbi, lahko se kopaš v morju, bazenu... Ne priporočajo pa pregrevanja v raznih whirpoolih.

Tole je dr. Pušenjak enkrat napisal o kopanju: "verjetnost, da zaradi kopanja pride do okužbe ploda je tako minimalna, da tega skoraj ni vredno omenjati. Verjetnost je manjša kot ta, da se vam karkoli zgodi med previdno vožnjo z avtomobilom. Tudi tampon za kopanje ni potreben, saj je v nožnici več milijonkrat več bakterij kot jih je v katerikoli za kopanje primerni vodi."

Neposredna povezava do sporočila: 3
23.6.2008 11:52:13   
pikica022
hvala vama

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.6.2008 13:55:04   
šnucika
Plavala sem skoraj celo nosečnost.Ni panike,voda pa res ne sme biti pretopla,razen,če se samo namakaš.

kaR te ne ubije,te okrepi!

Neposredna povezava do sporočila: 5
23.6.2008 14:09:35   
nosek5
ojla!

Sam a ni tko,da če se kopaš, da je fino, če uporabiš nosečniške tampone?? ne sam zaradi bakterij ampak tudi klora. sploh na začetku nosečnosti se ni dobro namakati v topli vodi, zato tudi odsvetujejo kopanje v kadi doma in namakanje. To je moje mnenje. Ne vem. Drugače pa jst sem na morju ful skakala po vodi pred kratkim in mi je ful sedlo, res, tud user posted image  je ful uživala k je bla v dvojni vodi user posted image . Pa tud na forumu sem vidla, da v Kolpo lahko grem brez problema, sam bom vseen uporabila nosečniški tampon. Sej veste kaj pravjo, bolje preventiva kot pa kurativa.

Pa en lep sončen dan vsem nosečkam in vsem mamicamuser posted image

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.6.2008 7:18:58   
mitea
Meni je gin. rekel, da se lahko brez skrbi kopam.
Za preventivo pa mi je predlagal, da si grem kupit v lekarno kremo
za zaščito pred bakterijami, ki so lahko v bazenu.

Tak, da kar pojdi v lekarno in si kupi kremo,
da boš lahko brezkrbno uživala v teh vročih dneh.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2008 7:22:55   
lilija*
Glede bakterij v bazenu, morju je Pušenjak enkrat zapisal da je to nekaj takega, kot da bi prišlo na Japonsko en avtobus Slovencev in potem bi se Japonci bali, da bodo izumrliuser posted image user posted image user posted image . Ne komplicirat punce! Raje uživajteuser posted image

(odgovor članu mitea)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.6.2008 7:25:10   
lilija*
Aja, pa še to. Res je, da smo v nosečnosti malo bolj občutljive na glivična vnetja nasploh, tako da kakšen gel, ki uravnava ph nožnice ne bo škodil, vendar ne posebej zaradi kopanja. Pri kopanju je problem le, če smo potem še dolgo v mokrih kopalkah.

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.6.2008 8:38:22   
Jasnina
Tudi jaz imam namen iti jutri na bazen. Danes imam sicer pregled in sem mislila vprašat še svojo ginekologinjo. Ampak potem kar sem prebrala mislim, da se nimam kaj za bati.

Lepo user posted image  vsem!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
24.6.2008 18:49:22   
Ayo
Jaz sem hodila celo user posted image do poroda, 1-2x na teden. user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

Neposredna povezava do sporočila: 11
24.6.2008 21:38:43   
Naja30
Nisem hodila. Še preden sem zanosila, sem enkrat staknila glivično vnetje na bazenu in sem se mu v nos. raje odpovedala.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.6.2008 11:46:41   
Anonimen
Nisem hodila, sem se mu raje odpovedala in uživala v morju! user posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
26.6.2008 7:35:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.6.2008 9:28:22   
tejči28
Zdravo,
jaz sem zdaj v 29tuser posted image  in se normalno hodim kopat na bazene.Uporabljam nosečniške tampone in pazim,da me ne zazebe ali napiha. In se počutim super po plavanju,nobenih bolečin v križu in nogah. Ti priporočam.Tudi vidim ogromno nosečnic z velikimi trebuščki ko se kopajo.Jaz osebno imam raje bazen za en dan kot morje,ker mi vročina ne paše preveč. 

Neposredna povezava do sporočila: 15
27.6.2008 23:01:50   
massylou
Meni je ginekolog (kolega od Pušenjaka) rekel, naj voda, v kateri sem se takrat nameravala namakat - toplice, ne bo toplejša od telesne temperature, torej okoli 36-37=max.
Za preventivo pa mi je predpisal vaginalne svečke, ker sem neko paniko zganjala in se mu ni dalo pregovarjat z mano. Je bil pa enakega mnenja, da me nima kaj skrbet.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.6.2008 8:44:16   
pajčolanka
jaz sem jim bom letos odpovedala, eno zaradi morebitnih vnetij (voda je v tej gužvi za moje pojme še posebej svinjska in se mi zdi da če zdaj v nosečnosti skanme kako vnetje zna bit to še posebej neprijetno) drugo pa ker je voda v bazenih itak ful topla in recimo ko je men vroče se spotim...malček pa se ne more potit samo neprijetno mu je.
tako da letos...jezera in morje.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.6.2008 7:41:21   
tanjush
Jaz sem v 14. tednu nosečnosti delala tečaj za vaditeljico plavanja. Preden sem se ga udeležila, sem ginekologinjo vprašala, kako je z bazenom in to, pa je rekla, da če je to na Fakulteti za šport, da ni bojazni, ker imajo v redu vodo (pa ne samo temperaturo, gre predvsem za čistost in vsebnost raznih snovi), če pa govorim o Tivoliju, mi pa odsvetuje. Seveda je tečaj potekal na FŠ, tako da sem brez problemov hodila tja in ga tudi naredila.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.6.2008 9:43:04   
*ajetam*
jaz bom plavala v bazenu od sorodnika tako da ni panike. tam se kopa ene 5 ljudi. tako da me ne skrbi. v kopališča pa jaz osebno nebi šla.
za te tampone sem pa prebrala da se je bolje posvetovat z ginekologom predno ih uporabiš.
kakšna pa je ta krema o kateri govorite ??

(odgovor članu tanjush)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.6.2008 12:51:24   
pajčolanka
ma to je drgač je reees čist bazen in če voda ni zelo topla-ne da je mrzla mapak eni ko majo po 35°C in več....

pa poleti tile zunanji bazeni ko je ljudi noter ful...bljak.

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.6.2008 17:01:54   
Paštetka
pojdi v tisti bazen, kjer veš, da je voda čista, in kjer ni ogromno plavalcev. Zaradi morebitnih okužb se splača riskirati in odšteti malo več za karto v kakšnem hotelu, kjer ni veliko kopalcev.

Drugače pa se ne namakaj in ne posedaj na stopnicah v bazen ob na robovih bazenov, kjer je voda najbolj umazana in kjer je največja možnost, da stakneš kakšne glivice.

Potem tudi whirpoolov se izgibaj.

Drugače pa četudi bazen zgleda zelo čist solahko kakšne bakterije noter.Bademajstra lahko vprašaš po zanji analizi vode. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 29.6.2008 17:02:51 >

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.6.2008 20:00:26   
Anonimen
Nisem hodila, sem se mu raje odpovedala in uživala v morju! user posted image

Enako.

Bazeni mi ze itak ne disijo prevec.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
2.7.2008 20:44:21   
danana
IZVIRNO SPOROČILO: tanjush

Jaz sem v 14. tednu nosečnosti delala tečaj za vaditeljico plavanja. Preden sem se ga udeležila, sem ginekologinjo vprašala, kako je z bazenom in to, pa je rekla, da če je to na Fakulteti za šport, da ni bojazni, ker imajo v redu vodo (pa ne samo temperaturo, gre predvsem za čistost in vsebnost raznih snovi), če pa govorim o Tivoliju, mi pa odsvetuje. Seveda je tečaj potekal na FŠ, tako da sem brez problemov hodila tja in ga tudi naredila.

Tudi jaz sem v 14 tednu delala tečaj za vaditeljico plavanja na Difu, 1x tedensko pa sem vse od začetka nosečnosti plavala v Tivoliju (sedaj je pa zaprt). Pozimi sem bila tudi v toplicah, sedaj pa grem občasno na odprti bazen. In komaj čakam drugi teden morje! Nikoli nisem uporabila nobenega zaščitnega tampona ali kreme . Vse je bilo Ok oz perfektno. V vodi vsakič znova uživam, ker plavanje neizmerno paše meni in očitno tudi bejbiju. Če nisi preobčutljiva, mislim da ni ovir. 100% pa itak nikoli nismo.

(odgovor članu tanjush)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.7.2008 11:55:40   
tinkatonka
hay!zanima me če je katera hodila na bazen v času nosečnosti,ker namreč meni je ginekolginja rekla da grem lahko samo ne v tiste k imajo preveč toplo vodo,drugi mi pa spet govorijo naj ne hodim!in sploh ne vem kaj naj naredim ,noseča pa sem 15 tednov.hvala vam za odgovore

Ne hodi. Kopaj se samo v morju, tudi v domači kadi ni priporočljivo kopanje, sploh ne v topli vodi. 

če ti bo  pa user posted image  zamujal, pa bi rada čimprej rodila se pa kr namoči doma v vroči vodi  in pejd naslednji dan rodit, kot sem šla jaz  user posted image user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?