Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 21.6.2008 9:26:09
|
|
|
|
natasaom
|
a to za pozimi sprašuješ?
|
|
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 21.6.2008 9:27:37
|
|
|
|
skuštrana
|
Poleti pa dodatnega gretja res ne potrebuješ.
|
|
[Brisano sporočilo] 21.6.2008 9:34:43
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 21.6.2008 9:46:29
|
|
|
|
Marogica
|
Odvisno, kakšna je temperatura je v prostorih. Mi nismo nič dogrevali, ker je bilo dovolj toplo. Pozimi, seveda. Poleti pa prav tako ne.
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 21.6.2008 10:37:04
|
|
|
|
pikalonca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin Pozimi sem dogrevala spalnico s kaliloferjem usmerjenim v previjalno. Sedaj poleti pa res ni potrerbno dogrevati, no razen v kakšnem hladnejšem dnevu, ko se temperatura lahko spusti pod 20°C Se podpišem.
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 21.6.2008 15:18:21
|
|
|
|
Naja30
|
Če imaš bolj hladno stanovanje, dogreješ do največ 22. Mi smo samo pozimi dodatno greli, poleti ne.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 21.6.2008 15:19:02
|
|
|
|
rija
|
glede na to, da je post napisan 21.6. te bom vprašala, če ti to resno misliš pa kaj živite 50 metrov pod zemljo in mate v kopalnici 17 stopinj hudiča? to kar praviš o uravnavanju telesne temperature drži. vendar drži tudi v KONTRA smeri: dojenček se tudi ohladit ne zna, če mu je prevroče. a bi rada, da ti revež zakuha? torej, če imate manj kot 22 stopinj v kopalnici, ti le centralno vključi
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 21.6.2008 21:39:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne se prosim name spravit, kot da sem nevemkaj, samo jaz sem brala v eni strokovni literaturi, da mora biti prostor kjer se novorojenček previja oz. kopa, segret približno na 27°C, da je kao to idealno, ker še sam ne zna zadrževati toplote.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 22.6.2008 7:38:28
|
|
|
|
mateyka
|
otika, saj je res, da je to najbolj udobno za dojenčka, samo lahko ga skopaš na manj stopinjah in ne bo nič narobe - kako so pa delali to pred centralno? sigurno niso meli 27 stopinj v prebivališčih.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 22.6.2008 14:47:54
|
|
|
|
Paštetka
|
pa kaj si ti nor . Sem bila prepričana, da bi tako vprašanje lahko spravila skupaj le kakšna najstnica. Pa še to vejetno ne. A v porodnišnici so vam tudi prostore ogrevali . Pa pismo ženske, dajte res malo možgane vključiti. Hvala bogu, da si to vprašala na rr in ne svojo P.Zakaj? Premisli... Mi imamo res hladno v stanovanju, pa nikoli nismo ničesar dodatno ogrevali. Pa saj ga vmes malo pokrij s pleničko.Ne rabi ti nag pol ure ležati na mizi.
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 22.6.2008 14:51:28
|
|
|
|
Paštetka
|
aja, če pa bi predolgo trajalo ogrevanje s kakšnimi kalorifli, pa ti svetujem, da odpreš okna na ves strežaj. Verjami, da bo kmalu 30 stopinj.
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 22.6.2008 15:47:59
|
|
|
|
carmelita
|
preveč strokovne literature škodi, veš. ko je zunaj 32 tega res ne moreš spraševat. a ja. nikoli dodatno ogrevala, ne za prvega- septemberski, ne za drugega- februarski. in nikoli nismo imeli v stanovanju več kot 22 pozimi, in to čez dan.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 23.6.2008 7:03:07
|
|
|
|
LenaG
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka pa kaj si ti nor . Sem bila prepričana, da bi tako vprašanje lahko spravila skupaj le kakšna najstnica. Pa še to vejetno ne. A v porodnišnici so vam tudi prostore ogrevali . Res je, da gre za prvega otročička, pa vendar se štejem že daleč od najstnic in se nimam tudi ne za zabito. Na šoli za starše so rekli, da se tudi v poletnih mesecih zna zgoditi, da kateri dan ogravajo in da so prostori za previjanje ogravni, saj je malčkom drugače neprijetno. Pa menda je vsem jasno, da ne govorim o dnevih, ko je zunaj temperatura 35 stopinj in stanovanja nimajo verjetno kaj dosti manj, razen izjem. Tudi jutra in večeri niso vedno tako zelo topli. Torej je bilo moje vprašanje usmerejno bolj na te situacije in ne na vroče dneve. Pa vseeno hvala za vse odgovore.
|
|
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 23.6.2008 9:00:45
|
|
|
|
silmarillion
|
novorojencek ne uravnava svoje telesne temperatore prvih 14 dni mogoce 3 tedne... tko da ne komplicirat
|
|
RE: Ogrevanje prostora za previjanje 24.6.2008 2:25:03
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Prvo sem rodila aprila in smo kar zajetno s centralno ogrevali prostore, pa se je pri previjanju še tresla...prav smilila se mi je, pa to ne samo prvih 14 dni, je trajal kar kaka 2 meseca, sedaj rodim konec avgusta, ko najverjetneje tudi ne bo več tako toplo, sem si pa kar previjalko za v kopalnico kupila, tisto ta ozko (ki je itak sao za prve 3 ali 4 mesece primerna), v kopalnici imamo pa infra pečko in mislim, da bo dovolj.
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?