|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t?
20.6.2008 8:49:05   
zanositev
Ojla.
Mogoče vam bo malo hecno ampak jaz sem čisto navdušena, saj se mi zdi da sem danes čutila user posted image .
Zjutraj, ko sem se zbudila sem se potipala po trebuhu in na eni strani je bila trda bunkica tudi malo bolj izbočena. Sigurno je bil to moj dojenčekuser posted image .  Ali je to že možno??? Sem v 15 tednu. Ali ste ve tudi že tako kmalu začutile na otip????
Uživajte!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t?
20.6.2008 8:56:05   
urška
jaz mislim, da se tko hitro še ne more čutit dojenčka. jaz recimo, sem ga šele po 21. tednu. da ga je pa čutil tudi partner pa še velik kasneje.

(odgovor članu zanositev)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.6.2008 9:05:38   
Tejchy
Tud men se zdi tole malo prehitro... js sem ga prvič začutila v 18t.. pa še takrat so bili gibi podobni mehurčku, ki pokne... nič kaj bolj konkretnega... še manj, da bi čutila kako bulico... da bi prav bulico čutila se mi pa dogaja šele zdj... ko sem v 28tednu... ko se mi trebušček prav izboči, pa bi lahko rekla, da user posted image  nogico ali pa ritko vn tiši.. user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.6.2008 9:12:16   
cleopatra
nekje od 26/27 tedna lahko zdravnik od zunaj otiplje kje ima npr. glavico, noge,... pa še to mora biti izkušen. jaz sem zdaj noseča 27 t pa tega niti ne poskušam, lp

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.6.2008 9:32:43   
AnciM
Brcati je začel v 16t. Vendar je bil to le mehurček, ki sem ga še jaz čutila le če sem bila popolnoma pri miru. Včeraj (29t) pa se mi je prvič zgodila, da sem začutila na trebuhu eno napetost. Bila je majhna bulica. user posted image   In ko sem jo pobožala - malo požgečkala, se je user posted image premaknil in bulica je izginila. user posted image Imam pa že dolgo nesimetričen trebuh in vsi pravijo, da je tam kjer je bolj okrogel, poln od user posted image hrbet. Bomo videli na UZ čez 3 tedne.

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.6.2008 9:51:15   
Maxica
Ne, nikakor. Še tiste prve mehurčke sem začutila komaj v 18.tednu pri obeh nosečnostih.
Kje pa si to začutila? Sprašujem zato, ker jaz sem imela v drugi nosečnosti okrog 11.tedna en tak filing, da nekaj čutim okrog popka, čeprav sem vedela, da to ni otrok. Ampak sem čutila ene premike in kot eno bulo. Pa mi je potem pojasnil Pušenjak, da je to zagotovo kepa trdega blata, ki se premika po črevesju, saj sem bila v nosečnosti res precej zaprta.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2008 9:57:17   
Oaza
Jaz sem sedaj v 18. t in čutim zelo nežno premikanje (mehurčke). To se mi je prvič zgodilo v 16. t, ampak samo enkrat. Da pa bi prav na otip čutila dojenčka pa ne.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.6.2008 10:17:49   
zanositev
Začutila sem bulico npr. 3 cm desno od popka.
Lahko, da je potem kaj drugegauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2008 10:40:16   
cleopatra
pri 15. t je vse še precej nižje kot pri popku,
lp

Neposredna povezava do sporočila: 9
20.6.2008 10:44:06   
watershine
ja to je pa res še daleč od popka... jst sm svojga prvič začutila točno en teden nazaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image (21teden N)
prve 4 dni sm čutla samo zvečer zdej mi pa še med učenjem, kuhanjem in ko jem "nagaja"... in že zdaj use počneva skupaj....

(odgovor članu cleopatra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.6.2008 10:46:27   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

Pa mi je potem pojasnil Pušenjak, da je to zagotovo kepa trdega blata, ki se premika po črevesju, saj sem bila v nosečnosti res precej zaprta.

Sori, ampak moram user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.6.2008 11:12:32   
tanikaa
Torej gremo od začetka. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.6.2008 11:13:39   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Pa mi je potem pojasnil Pušenjak, da je to zagotovo kepa trdega blata, ki se premika po črevesju, saj sem bila v nosečnosti res precej zaprta.

Sori, ampak moram user posted image

Čak, ti poiščem link. Meni se je tudi zdelo smešno, sam vseeno, je imel kr prav.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.6.2008 11:16:09   
Maxica
Evo, TUKAJ dokaz, da ne lažem.user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.6.2008 11:17:40   
tanikaa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.6.2008 11:18:30   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kva je smešno?user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.6.2008 11:20:51   
tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Kva je smešno?user posted image

Kepa trdega blata. user posted image  Sori, peeeeeteeeeeek jeeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.6.2008 11:26:08   
Maxica
Sem sam Stankota citirala.user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.6.2008 11:30:30   
tanikaa

Sem sam Stankota citirala.user posted image

Ja, vem. user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.6.2008 11:43:24   
Hope2
Prve brcike sem začutila 16 tednov 5dni. Zelo nežne, redke, včasih komaj občutne, kot da bi balonček počil. Predvčeraj pa je moj mož dal za foro roko na moj trebuh in je točno vedel povedat kdaj in kje je brcnilouser posted image  (17 tednov in 1 dan). Malo mi je čudno ker vse pravite, da ni mogoče, ampak on je čutil. Mogoče, ker nimam nič maščevja pod kožouser posted image
Glede bule. Tudi jaz imam bulo, desno tik nad sramno kostjo, včasih je bula, včasih podolgovato, včasih je na levi strani, večinoma pa na desni. Na tisti strani ko je, čutim tudi brcikeuser posted image . Prebavo imam še preveč dobro, tudi 2-4x na dan grem, mehko, tak da dvomim da je kakec. Kaj pa je res, pa se mi sanja in se ne obremenjujemuser posted image . Še to, bula je videt samo, ko ležim na hrbtu s stegnjenimi nogami. V takem položaju je moj trebuh še vedno ploh oz raven.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 20.6.2008 11:44:32 >

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.6.2008 11:48:24   
sonček33
Jaz bom kar tukaj vprašala, čeprav malo smetim. Noseča sem 9 tednov in ne bom o vseh slabostih, bruhanju, ne-apetitu itd. Me pa nekaj zanima - ponoči se zbujam, ker me boli trebuh...mislim kar cel predel trebuha. Ne gre sicer za neko hudo bolečino, je pa vseeno tolk močna da se zbudim in pol se nikakor ne morem več "pravilno" uležt, da bi dobro zaspala nazaj. Se še kateri dogaja kaj takega?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.6.2008 13:32:58   
blackcoffee
Sonček, sama nisem imela težav, ki jih omenjaš.  V začetku so bile slabosti in bruhanje.. skoraj 3 mesece. Sem se že spraševala, ali bom zdržala in... naj mi še nekdo omeni, da je nosečnost lepa, pa mu odrobim glavo!
Pa moram priznati, da odkar ni več teh nevšečnosti, katere so me skoraj spravile do blaznosti, se zdaj počutim izvrstno.user posted image

Sem v 16 tednu in ravno snoči, ko sem se pred spanjem umirila, ležala sem na hrbtu, sem začutila svoje dete kako se  premika. Občutek je težko opisljiv - meni nenavaden. Seveda ne morem govoriti ali je šlo za brco ali boks user posted image , težko bi definirala.. pač bil je neki premik v notranjosti. In danes zjutraj, ko sem se zbudila, se pretegnila (hvala bogu brez, da bi me v meča grabili krči) sem se kar smejala videzu trebuha, saj ni bil enakomerno okrogel. Na levi strani je bila vidna izboklina in na otip dokaj trda.

Očitno je tudi nosečnost relativna, nekatere začutimo premike prej, nekatere kasneje..  - tistega besedila o blatu, pa ne bom komentirala in se bom zadržala.

Kar zadeva krčev ob jutranjem pretegovanju... odkar sem posegla po koralnem kalciju, ki ga občasno popijem umešanega v kozarec vode, krčev ni več!!!! user posted image

koralni kalcij
http://www.sitis.si/index.cfm?str=artikel&idd=2

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 20.6.2008 13:34:55 >

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.6.2008 14:15:14   
AnciM
Blackcoffe proti krčem zelo moga tudi kozarec donata in ena banana na dan. Mene so včasih bolela meča zjutraj. Odkar pa pijem donat in pojem banano pa teh problemov ni več. Do sedaj, sem v 29 tednu, me je prijel krč samo dvakrat, pa še to le za par sekund in na zelo majhnem področju. Nič hudo bolečega.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.