![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 8:56:05
|
|
|
|
urška
|
jaz mislim, da se tko hitro še ne more čutit dojenčka. jaz recimo, sem ga šele po 21. tednu. da ga je pa čutil tudi partner pa še velik kasneje.
|
|
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 9:05:38
|
|
|
|
Tejchy
|
Tud men se zdi tole malo prehitro... js sem ga prvič začutila v 18t.. pa še takrat so bili gibi podobni mehurčku, ki pokne... nič kaj bolj konkretnega... še manj, da bi čutila kako bulico... da bi prav bulico čutila se mi pa dogaja šele zdj... ko sem v 28tednu... ko se mi trebušček prav izboči, pa bi lahko rekla, da nogico ali pa ritko vn tiši..
|
|
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 9:12:16
|
|
|
|
cleopatra
|
nekje od 26/27 tedna lahko zdravnik od zunaj otiplje kje ima npr. glavico, noge,... pa še to mora biti izkušen. jaz sem zdaj noseča 27 t pa tega niti ne poskušam, lp
|
|
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 9:32:43
|
|
|
|
AnciM
|
Brcati je začel v 16t. Vendar je bil to le mehurček, ki sem ga še jaz čutila le če sem bila popolnoma pri miru. Včeraj (29t) pa se mi je prvič zgodila, da sem začutila na trebuhu eno napetost. Bila je majhna bulica. In ko sem jo pobožala - malo požgečkala, se je premaknil in bulica je izginila. Imam pa že dolgo nesimetričen trebuh in vsi pravijo, da je tam kjer je bolj okrogel, poln od hrbet. Bomo videli na UZ čez 3 tedne.
|
|
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 9:51:15
|
|
|
|
Maxica
|
Ne, nikakor. Še tiste prve mehurčke sem začutila komaj v 18.tednu pri obeh nosečnostih. Kje pa si to začutila? Sprašujem zato, ker jaz sem imela v drugi nosečnosti okrog 11.tedna en tak filing, da nekaj čutim okrog popka, čeprav sem vedela, da to ni otrok. Ampak sem čutila ene premike in kot eno bulo. Pa mi je potem pojasnil Pušenjak, da je to zagotovo kepa trdega blata, ki se premika po črevesju, saj sem bila v nosečnosti res precej zaprta.
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 9:57:17
|
|
|
|
Oaza
|
Jaz sem sedaj v 18. t in čutim zelo nežno premikanje (mehurčke). To se mi je prvič zgodilo v 16. t, ampak samo enkrat. Da pa bi prav na otip čutila dojenčka pa ne.
|
|
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 10:17:49
|
|
|
|
zanositev
|
Začutila sem bulico npr. 3 cm desno od popka. Lahko, da je potem kaj drugega
|
|
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 10:40:16
|
|
|
|
cleopatra
|
pri 15. t je vse še precej nižje kot pri popku, lp
|
|
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 10:44:06
|
|
|
|
watershine
|
ja to je pa res še daleč od popka... jst sm svojga prvič začutila točno en teden nazaj (21teden N) prve 4 dni sm čutla samo zvečer zdej mi pa še med učenjem, kuhanjem in ko jem "nagaja"... in že zdaj use počneva skupaj....
|
|
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 10:46:27
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica Pa mi je potem pojasnil Pušenjak, da je to zagotovo kepa trdega blata, ki se premika po črevesju, saj sem bila v nosečnosti res precej zaprta. Sori, ampak moram
|
|
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 11:12:32
|
|
|
|
tanikaa
|
Torej gremo od začetka.
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 11:13:39
|
|
|
|
Maxica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: Maxica Pa mi je potem pojasnil Pušenjak, da je to zagotovo kepa trdega blata, ki se premika po črevesju, saj sem bila v nosečnosti res precej zaprta. Sori, ampak moram Čak, ti poiščem link. Meni se je tudi zdelo smešno, sam vseeno, je imel kr prav.
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 11:16:09
|
|
|
|
Maxica
|
Evo, TUKAJ dokaz, da ne lažem.
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 11:17:40
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica Evo, TUKAJ dokaz, da ne lažem.
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 11:18:30
|
|
|
|
Maxica
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: Maxica Evo, TUKAJ dokaz, da ne lažem. Kva je smešno?
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 11:20:51
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa IZVIRNO SPOROČILO: Maxica Evo, TUKAJ dokaz, da ne lažem. Kva je smešno? Kepa trdega blata. Sori, peeeeeteeeeeek jeeeeee
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 11:26:08
|
|
|
|
Maxica
|
Sem sam Stankota citirala.
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 11:30:30
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica Sem sam Stankota citirala. Ja, vem.
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 11:43:24
|
|
|
|
Hope2
|
Prve brcike sem začutila 16 tednov 5dni. Zelo nežne, redke, včasih komaj občutne, kot da bi balonček počil. Predvčeraj pa je moj mož dal za foro roko na moj trebuh in je točno vedel povedat kdaj in kje je brcnilo (17 tednov in 1 dan). Malo mi je čudno ker vse pravite, da ni mogoče, ampak on je čutil. Mogoče, ker nimam nič maščevja pod kožo Glede bule. Tudi jaz imam bulo, desno tik nad sramno kostjo, včasih je bula, včasih podolgovato, včasih je na levi strani, večinoma pa na desni. Na tisti strani ko je, čutim tudi brcike . Prebavo imam še preveč dobro, tudi 2-4x na dan grem, mehko, tak da dvomim da je kakec. Kaj pa je res, pa se mi sanja in se ne obremenjujem . Še to, bula je videt samo, ko ležim na hrbtu s stegnjenimi nogami. V takem položaju je moj trebuh še vedno ploh oz raven.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 20.6.2008 11:44:32 >
|
|
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 11:48:24
|
|
|
|
sonček33
|
Jaz bom kar tukaj vprašala, čeprav malo smetim. Noseča sem 9 tednov in ne bom o vseh slabostih, bruhanju, ne-apetitu itd. Me pa nekaj zanima - ponoči se zbujam, ker me boli trebuh...mislim kar cel predel trebuha. Ne gre sicer za neko hudo bolečino, je pa vseeno tolk močna da se zbudim in pol se nikakor ne morem več "pravilno" uležt, da bi dobro zaspala nazaj. Se še kateri dogaja kaj takega?
|
|
RE: Ali ste na otip že čutile doj. pri 15 t? 20.6.2008 13:32:58
|
|
|
|
blackcoffee
|
Sonček, sama nisem imela težav, ki jih omenjaš. V začetku so bile slabosti in bruhanje.. skoraj 3 mesece. Sem se že spraševala, ali bom zdržala in... naj mi še nekdo omeni, da je nosečnost lepa, pa mu odrobim glavo! Pa moram priznati, da odkar ni več teh nevšečnosti, katere so me skoraj spravile do blaznosti, se zdaj počutim izvrstno. Sem v 16 tednu in ravno snoči, ko sem se pred spanjem umirila, ležala sem na hrbtu, sem začutila svoje dete kako se premika. Občutek je težko opisljiv - meni nenavaden. Seveda ne morem govoriti ali je šlo za brco ali boks , težko bi definirala.. pač bil je neki premik v notranjosti. In danes zjutraj, ko sem se zbudila, se pretegnila (hvala bogu brez, da bi me v meča grabili krči) sem se kar smejala videzu trebuha, saj ni bil enakomerno okrogel. Na levi strani je bila vidna izboklina in na otip dokaj trda. Očitno je tudi nosečnost relativna, nekatere začutimo premike prej, nekatere kasneje.. - tistega besedila o blatu, pa ne bom komentirala in se bom zadržala. Kar zadeva krčev ob jutranjem pretegovanju... odkar sem posegla po koralnem kalciju, ki ga občasno popijem umešanega v kozarec vode, krčev ni več!!!! koralni kalcij http://www.sitis.si/index.cfm?str=artikel&idd=2
< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 20.6.2008 13:34:55 >
|
|
|
![](/forum/image/blank.gif) | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiKoliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.