|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Atopični dermatitis
19.6.2008 23:23:34   
Anonimen
Pozdravljen.
Imam 6 mesecev starega user posted image , ki ima problematično kožo. Kaže se v obliki spuščajev, suhe kože, vnete kože v pregibih, sedaj ima po ličkih živo rdeče in mu kar solzi ven. Včasj je bolje, pa spet slabše. Na dermatologa še čakamo, vendar sem prepričana, da bodo ugotovili AD. Do sedaj sem se ukvarjala s hrano, vodo itd., kar je malo olajšalo situacijo, ampak ni v redu, zdaj pa sem se že sprijaznila, da tak pač je. Bila sva tudi na bioresonanci, ki je v dveh primerih pokazala različnouser posted image . Pa da ne omenjam drugih alternativ. Ker sem bila prepičana, da je vsej tegobi bil vzrok prehrana, se niti nisem ukvarjala s kožo posebej, razen tega, da sem ga mazala s hladilnim. Povejte mi, kakšne kreme ste kaj poskusile in katera vam je pomagala, ter kje se jih dobi? Bi bila zelo hvaležna za odgovore. Poskusila sem Mustela-za suho kožo, Eucerin-losion, pa potem blažje kreme, panthol krema, bepanthen. Lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Atopični dermatitis
19.6.2008 23:26:45   
Anonimen
Rada bi še povedala, da je bi ltest na KM mleko negativen, po zaslišanjih pediatra in sestre sta zatrdila, da so sedaj testi zelo zanesljivi. Vendar je alergologinja, ko ga je videla, takoj posumila KM. Žal mu pa tudi Pregomin ne pomaga.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.6.2008 9:22:28   
Anonimen
Poznam vse od naštetega.

Pri nas je v prvi vrsti pomagalo kopanje z vodo iz studenca in ne iz pipe. Po kopanju z vodo iz pipe se je stanje vedno poslabšalo. 

Paziti pri prehrani. Nobenih kupljenih pripravkov.

Bi vam pa priporočala v prvi vrsti testiranje na stafilokoka. Pri nas so opravili testiranje prepozno in je koža že bila precej uničena.

Mogoča bi pomagalo kopanje v hipermarganu (navodila zdravnika). Kortisteroidne kreme brez zdravniškega pregleda ne priporočam oz. so itak na recept. Mi uporabljamo vseskozi bepanten mazilo.

Vso kozmetiko pa imamo Eucerin.

V glavnem:
- najprej testiranje na stafilokoka,
- zelo paziti pri prehrani,
- izogibati se vročini oziroma potenju - pogostejša tuširanja - občasno kopanju v hipermarganu (par zrnc)
- ne sušiti perila zunaj, ker občutljiva koža reagira praktično na vse, kar pa ne pomeni, da je alergičen na te zadeve, ampak trenutno samo preobčutljiv. Dvojno izpiranje opranega perila.
- vsekakor pa obisk dermatologa oziroma opraviti kožna testiranja in krvna. Mogoče predpišejo začasno kreme za izboljšanje kože.

Toliko je tega, da je težko vse napisati. Mi smo imeli celo telo rdeče in uničeno kožo. Ni da ni, da ne bi sprobali. Čisto razumem vašo stisko.

Po odkritju stafilokoka (moja se je tako praskala, da je krvavela in tako vnesla bakterijo, ki se je razširila v zelo grozno obliko) in jemanju antibiotikov par tednov se koža ni nikoli več poslabšala do kritičnega stanja. So občasne krize, ki pa zelo hitro minejo.

Po enoletni dieti jemo čisto vse.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 20.6.2008 9:26:05 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.6.2008 10:50:24   
Jakisonček
Živjo.
Decemberka opisala si stanje, kot ga ima tudi moj Jaka. Pa prav tako smo stari pol leta. Testiranje ni pokazalo ničesar, vse negativno, tudi krvni testi. A obe, tako alergologinja kot moja pediatrinja sta rekli, da alergija zagotovo obstaja. Le da Jaki ne spada v 1. kategorijo (reakcija na alergen v 8-ih urah), ampak v 2. kategorijo (reakcija v 72 urah). Tako je še težje ugotoviti na kaj točno je reagiral. A zdaj po prehrani vem, da je alergičen na mleko, jajca, čokolado. KEr sem vmes grešila pri dieti s kako slaščico in je takrat kar precej ven udarilo. POkanje kože po pregibih, rdeča lička in zelo suha koža. Na srečo se ne praska. Tako da srbi ga očitno ne.
Kaj pomaga: dobila sva advantan mažiko (na recept in pripravijo v lekarni) - kortikosteroidi. Takoj pomaga. Proti suhi koži sva dobila pa olivno olje v belobazi. Pomaga pri suhi koži, a ga moraš mazat vsaj 2x-3x na dan. Advantan seveda ni preveč dobra rešitev, a moram rečt, da nam resnično pomaga. Jo pa uporabim samo, če je res hudo.
V lekarni pa dobiš za atopični dermatitis še od Avene kreme in A-dermo. Sem sprobala, pa tudi ni bistvenega učinka. Sama poskusi še kaj, pa boš videla, če pomaga.
Mi gremo zdaj ponovno na testiranje čez pol leta. Do takrat pa alernova, pa moja dieta (čeprav gre moje dojenje proti koncu), pri GH bom morala pa še posebej pazit. Če se stanje ne izboljša do enega leta, mogoče še probamo z bioresonanco.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.6.2008 12:05:20   
Anonimen
Hvala za odgovor.
Ja, tudi našega kopam z vodo iz podtalnice. Sem jo enkrat uporabila iz pipe, da sem ga na hitrco osvežila, ker sva imela zdravnika. Tako koža je postala, ko sva prišla k zdravniku, da že dolgo ne. Tudi izpuščajast je postal, kot nekakšna koprivnica. Zato ga bom kopala samo še s podtalnico.
Drugače pa nam pa je alergologinja predpisala kremo ungventum emoliens. Pozna katera to?
Sem ga parkrat skopala v hipermarganu in moram priznat, da mu je odgovarjalo. Zdaj ga že nekaj časa nisem, bom znova poskusila.
Pa vprašala bi, kakšna krema je to; advantan. A se prav tako imenuje in kdo to predpiše. Naš pediater je rekel, naj počakamo dermatologa za kakšne druge kreme, kaj bodo tam rekli. LP

(odgovor članu Jakisonček)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.6.2008 13:21:41   
rumena
Tudi naša 6 mesečnica ima lišajasta lička, da ji kar ven solzi in se spraska do krvi. Potem se ji pa še zagnoji. Ker steroidne kreme ne smemo prepogosto uporabljati, nam je zelo pomagal Bepanthen plususer posted image . Imam pa doma tudi Stelatopio od Mustele in A dermo pa nam nista nič pomagli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2008 13:25:54   
Anonimen
Mi smo dobili predpisan Elidel, Locoidon in Elocom. Ko je bilo stanje kritično sem namazala z Elocomom. Sicer pa, če je posredi stafilokok je učinek zelo kratek, ker tu pomaga samo antibiotik.

Drugače smo pa imeli tudi olivno olje v belobazi. POrabili smo pa cca. 1 veliko pakungo na teden (mislim da 250 ml).

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 20.6.2008 13:26:53 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.6.2008 14:44:55   
ljubecna1
tudi mi imamo ad,sinek je star 15 mesecev.mazeva se z advantanom to jo kortikosteroidna krema,ki se jo uporablja max.3-5dni,ko je najhujse.te kreme sicer tanjsajo kozo zato pazljivo.mazem tudi z olivno kremo naturales od johnsona in nivea nutri sensitive sos,cimbolj mastne in vlazilne.imava pa alergijo na jajca,oreske,jagode...user posted image .

lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2008 15:16:25   
nicolina
Pozdravljene,
tud moj sinko ima diagnozo AD, samo ni tako hudo. Ima bolj suho kožo na ličkih, v pregibih (največ na vratu). Praska se ne toliko.

Včeraj sva imela pregled pri dermatologu in sva šla še na krvne preiskave.
Danes sem klicala v labaroatorij in je rekla takole: lestvica je od 1-5- Pokazalo je tako: pšenica 1, jajčni beljak 2, KM 0, rumenjak 0.
A ve katera kaj več povedat o tem, a je zdej na ta alergičen?  A moram to izločit iz prehrane, ker se še dojiva?  A pomeni,da če je na pšenico,  da mora a bit vse brez glutena? Joj, sem čist zmedena. user posted image user posted image

Pregled pri dermatologu imava 10.7, ker je na dopustu.
Drugače pa nam je pediatrinja predpisala Fenistil kaplice, Locoidon kremo in olivno olje v belobazi. Nam to kar pomaga, uporabljam še od A-derme Exomega.

(odgovor članu ljubecna1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.6.2008 11:31:46   
pršut
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Hvala za odgovor.
Ja, tudi našega kopam z vodo iz podtalnice. Sem jo enkrat uporabila iz pipe, da sem ga na hitrco osvežila, ker sva imela zdravnika. Tako koža je postala, ko sva prišla k zdravniku, da že dolgo ne. Tudi izpuščajast je postal, kot nekakšna koprivnica. Zato ga bom kopala samo še s podtalnico.
Drugače pa nam pa je alergologinja predpisala kremo ungventum emoliens. Pozna katera to?
Sem ga parkrat skopala v hipermarganu in moram priznat, da mu je odgovarjalo. Zdaj ga že nekaj časa nisem, bom znova poskusila.
Pa vprašala bi, kakšna krema je to; advantan. A se prav tako imenuje in kdo to predpiše. Naš pediater je rekel, naj počakamo dermatologa za kakšne druge kreme, kaj bodo tam rekli. LP

Ja, samo na recept.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

forum
Lelly28 RR

ali rade sodelujete v forumih?

da (80%)

ne (20%)

Število vseh glasov: 5

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!