|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Radovednost
19.6.2008 23:19:42   
_Beky_
Zivjo punce!Mene pa nekaj zanima ce me pripada polna porodniska in imam place 500 bruto koliko bom potem imela porodniske ce ima kaksna tako situacijo kot jest naj mi pise.Ker me zanima cist tako iz radovednosti!Hvala vam v naprej za vase odgovore.Rada vas imam!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Radovednost
20.6.2008 7:19:04   
mitea
Bruto imaš lahko minimalno 566,53 eur. Ponavadi je 70% tvoje povprečne plače, kar bi pri tebi znašalo 396,57 eur. Tako so meni rekli v službi, da je porodniška 70% tvoje povprečne plače.

Naj me popravi kdo, če nimam prav.

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.6.2008 8:04:54   
KL
Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge za eno od vrst starševskega dopusta, kar je na primer: plača, nadomestilo plače kot na primer bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost, denarna pomoč v času brezposelnosti.
Če je osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo plača, se kot osnova v posameznem mesecu upošteva bruto plača, od katere so bili obračunani prispevki. Delodajalec na obrazcu
Če je vlagatelj v tem obdobju prejemal nadomestilo plače (bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost) ali denarno pomoč kot brezposelna oseba, se kot osnova za izračun starševskega nadomestila upošteva višina nadomestila plače ali denarne pomoči, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.

V polja vpišite bruto osnovo (plača, bolniško nadomestilo, nadomestilo za nego otroka oziroma družinskega člana, starševsko nadomestilo, nadomestilo za brezposelnost ...) za posamezen mesec.
V kolikor v polju ni vrednosti, se za manjkajoči mesec vzame v osnovo 55% zadnje znane minimalne plače.

(odgovor članu mitea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.6.2008 12:41:22   
pufka
Moja neto plača je 450eur brez dodatkov,in ker sem zaposlena šele 6 mesecev se mi pač vpiše samo 6 mesecev...prejemala bom pa porodniške 300 euruser posted image  

KRIZAA

(odgovor članu KL)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.6.2008 14:29:19   
gajka
Če si zadnjih 12 mesecev prejemala v povprečju 500 EUR bruto, bo taka tudi tvoja porodniška.

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
20.6.2008 15:04:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mitea)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2008 17:55:17   
_Beky_
zivjo punce se nekaj me zanima,in sicer ali je res da ce sem v zadnjih treh letih bila zaposlena saj 12 mesecev me pripada porodniska to se pravi se to steje od 2006 leta pa do 2008,je to res mislim od takrat zacnem zbirat teh 12 mesecev.Upam da sem povedala in razlozila kar se da tocno ker so me na zavodu cist zmedli,naj se povem da od novembra 2007 pa do julija 2008 bom imela 9 mesecev delovne dobe no tista  3 meseca bi pa vzela se iz 2006 in 2007 ali se to da user posted image al se pa men ze mesauser posted image To ni vsa moja delovna doba ampak sem vam povedala za ta tri leta.Ufffffff kako zelo kompliciram,Hvala vam za prejsne odgovore res ste dobre,in nevem na koga bi se clovek obrnu ce nebi bilo tega foruma.

Lep pozdrav!!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
20.6.2008 19:54:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu _Beky_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2008 21:38:28   
_Beky_
naj ti se povem mi delodajalec ne bo podaljsal pogodbe ki jo imam do 31.7. in bom nezaposlena predviden datum poroda pa imam 20 sep. kaj je pa kaj v tem primeru al moram knizco na zavod odnest ko mi pretece pogodba ker mojemu delodajalcu sem bila dobra dokler nisem zanosila.Prej je govoril da me bo zastalno vzel zdaj pa nož v hrbet.Flower hvala za odgovor pa prosim ce mi odgovoris se na to vprasanje,hvala v naprej.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
20.6.2008 22:22:01   
brkn83
beky  user posted image user posted image user posted image user posted image . Tole je pa prav žalostno slišit, ko si rekla, da ti delodajalec ne bo podaljšal pogodbe. js res ne vem kaj jim je, saj itak nimajo nobenih stroškov s tabo, sej porodniško ti plačuje itak socialna in ne delodajalec. no js upam, da boš potem kmalu našla novo službo, ter da boš prej dobila še plačano porodniško, tako kot je treba.

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.6.2008 22:30:09   
_Beky_
Zivjo brkn83 najbolj pa je to zalostno,da mi je rekel da pa ce hocem da se lahko zglasim po koncani porodniski,da me bo z veseljem vzel nazaj,ker sem bila zelo pridna jest sem ga tako debelo gledala,da sem se skoraj zjokala.Kaj ces tako je zivljenje vse nas spodbujajo k rojevanju ,ko pa se koncno odlocimo gre pa vse narobe hvala bogu da je vse dobro in prav z mojmuuser posted image za drugo pa me ne zanima.

LPuser posted image

(odgovor članu brkn83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.6.2008 22:34:46   
brkn83
ja resnično je žalostno, kar se dogaja pa nič ne moromo za to.
Važno je pa samo to, da sta ti in user posted image zdrava, druga se bo pa že uredilo ob pravem času. Želim ti lepo in mirno nosečnost.

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
20.6.2008 22:35:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu _Beky_)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.6.2008 22:44:57   
_Beky_
Jest ne zastopm tega folka res do kam bodo se sli upam samo,da bom vsaj ene 100 e dobila user posted image za sluzbo pa mi ni mar niti pod razno se nebom vec vrnila nazaj nej si najdejo kerga druzgauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
21.6.2008 10:53:57   
poli*
Take delodajalce bi morali kar zapreti! Verjetno jih je preveč, zato jih nimajo kam dati user posted image . Uglavnem: KATASTROFA. In potem je pa še tako predrzen, da si upa reči, da pridi nazaj, ker si bila pridna user posted image .
Sicer pa noben denar ne odtehta zdravega otročička, tako da: Srečno!! pa čeprav s 100 € user posted image

(odgovor članu _Beky_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?