|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vse, ki nosite nizko
19.6.2008 12:07:29   
pikica1979
Zivijo!

Sem v 30 tednu nosečnosti in je g na zadnjem - izrednem - pregledu ugotovila, da je plod nizko in da nosim zelo nizko. Malo mi je se povedala, da je moznost prezgodnjega poroda.
Tiste, ki imate izkusnje s tem, prosim za par besedic in nasvetov.

H.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
19.6.2008 12:09:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pikica1979)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vse, ki nosite nizko
19.6.2008 12:14:23   
nuala
Jaz sem v prvi nosečnosti imela enak problem. Namreč, nosila sem nizko.
Kasneje sem se malo poglobila v to in povprašala še drugega ginekologa. Malo so me pomirili; to naj bi bilo tudi dedno popgojeno in če nosiš nizko še ni rečeno, da se bo otrok prezgodaj rodil. Jaz nisem mirovala oz. sem celo nosečnost delala vse enako kot prej in potem ( s tem da tebi priporočam, da se vseeno držiš navodil ginekologa ). Otrok se je rodil ob roku oz. 3 dni čez rok.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2008 12:31:11   
lelaval
Meni je v 3. user posted image  G ugotovil, da nosim zelo nizk že po 2 mesecih nosečnosti - pa še imela sem občutek, da bom zdj zdaj rodila. Me je takoj dal na bolniško s strogim ležanjem ter predpisal magnesol. Jaz sem ga upoštevala, ker sem pred zadnjo nosečnostjo imela konizacijo, od prejšnjih user posted image  pa povešeno maternico in maternične vezi.
Rodila sem pa 8 dni pred PDP

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
19.6.2008 13:07:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2008 14:08:58   
2suzika7
Jaz sem obakrat nizko nosila, in obakrat rodila točno na rok. Vse je bilo dol in naprej, tako da sem bila res račkauser posted image . Vsekakor sem se malo pazla,predvsem nisem počela nič, kar mi ni ustrezalo ( dobesedno)! Ni pa mi bilo treba ležat, le počivat in se počasi premikat - kot da bi  sploh lahko s takim trebuhom hitro migalauser posted image ! Nikjer ne piše,da boš zdaj prej rodila. Kdo ve, lahko boš še prosila malega naj pride že enkrat na svetlo. Srečno!!!

Dobila sem več kot sem si upala sanjati: dva zlata,pridna angelčka - TANAJO in JANEJA.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2008 14:43:49   
pikica1979
hvala za odgovore

(odgovor članu 2suzika7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.6.2008 15:38:00   
Anonimen
Ah,nošenje nizko čisto nič ne pomeni,če je samo to.če je pa še kaj drugega zraven potem pa...
Sem nosila nizko ,prvega rodila v 37 tednu,sem pa bila v 32 tednu odprta že 3 cm,drugega sem tudi rodila v 37 tednu,ampak sem imela srčasto obliko maternice,tako da se je tudi pričakovalo,da bom prej rodila.Sem pa v 2 nosečnosti mogla mirovat,ker sem imela lažne popadke in sem se začela že malo odpirati

Neposredna povezava do sporočila: 8
19.6.2008 22:36:34   
milla
Meni je G v 28. tednu svetoval počivanje, magnesol in spasmex (v primeru krčev) zaradi tega ker nosim nizko. Takrat so se začeli tudi krči. Sedaj sem v 32. tednu in krči se pojavljajo že kar po 2 ali 3x na teden, tako, da sem malo panična.

Ali je katera imela tako pogosto krče pa je vseeno donosila?

Moram reči, da še kar počivam. Če pa hočem kaj počistit (priprave za user posted image ) me začne tiščat navzdol, potem pa še krči...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.6.2008 11:43:01   
izgubljena_ovcka
Ne paničarit! Krče oziroma otrdevanje sem imela jaz že od 18. tedna nprej. Nosim nizko. Tam do nekje 30. tedna se je znalo dogajat, da sem imela tudi po dve uri konstantno krče in trd trebuh in to večkrat na dan (recimo zjutaj dve uri krčev, popoldan ena, ponoči spet...). Dokler krči ne odpirajo mv se jih ni za bat in jih ni treba preprečevat!!! Tako se maternica pripravlja na porod. Meni je G izmerila mv v 25. tednu in je bil dolg, trd in zaprt torej ni bilo nikakršne panike. Zdaj mam pa še 5 dni do roka...

(odgovor članu milla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.6.2008 11:57:21   
TiaSara
Mene samo zanima kaj pojmujete pod krči - ker jaz vem, kako izgleda otrdevanje trebuha in to me prav res nič ne moti. Ampak doživela sem pa tudi krče (kar jaz pod njimi razumem), ko pa ni samo trebuh otrdeval, ampak me je vse bolelo, cel trebuh in križ ... kot pravi popadki, le da so se k sreči namesto da bi se stopnjevali počasi polegliuser posted image .  Ampak, če bi se mi to zgodilo večkrat, bi prav gotovo paničarila.

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.6.2008 21:48:41   
milla
Otrdevanje trebuha je ena stvar, krči pa druga- ko imam zelo močne bolečine v medenici in v križu. Glede na to, da sem enkrat že rodila, mislim, da vem kaj so krči.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?