|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   črni ribez
17.6.2008 12:40:30   
baja*
 
Doma imamo ful velik grm črnega ribeza. Rada bi skuhala marmelado pa ne vem kak, zato vas prosim za recept. Al pa sok po moje tud ne bi bil slab.user posted image  A se ga še da za kaj drugega ponucat?user posted image

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: črni ribez
17.6.2008 12:43:10   
zvesta
Hej, baja... Skuhaš marmeladko kot vsako drugo. Z želirnim sladkorjem, gor imaš na embalaži recept.

Bi ga pa jaz nekaj očiščenega dala na pladenj in zamrznit. Potem pa vsipaš v vrečko in imaš za pečt peciva tudi pozimi.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: črni ribez
17.6.2008 12:56:56   
baja*
o zvesta, pozdravček na šihtuser posted image

khm, jaz še nikoli nisem kuhala kake marmeladeuser posted image  no, bom kupla ta želirni sladkor in delala po receptu... hvala.

Za zamrznit je pa šit, ker imam samo ono malo skrinjo nad hladilnikom in že itak nimam placa.user posted image  

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: črni ribez
17.6.2008 16:30:58   
gojska
baja, črni ribez je najboljša marmelada na svetu.
Samo ga boš morala vsaj 3/4 če ne vsega prepasirat. Drugače ješ koščice oz. tist k je notuser posted image user posted image

Jaz ga očistim in po ta velikem osmukam, potem ga prekuham na brzino z želirnim sladkorjem. To lahko pustiš tudi čez noč. Potem ga spet minimalno segrejem, da spusti več soka, ko ga pasiram. Če nimaš pasirke je dobra tudi cedilka in šefla. Je pa zelo naporno, sploh ker je najboljši sok čisto na koncu ko že suhe llupone pasiraš. Meni vedno moj pomaga.
Potem ta sok spet prevrem 3-4 minute. Peveriš tako da kapneš kapljico marmelade na krožnik in ko se shladi more biti trda, netekoča.

Spravim v sterilizirane, vroče kozarce.
Ves trud je poplačan, zelo zdravo in okusno.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: črni ribez
17.6.2008 17:27:57   
baja*
gojska super, bom probala tud jaz naredit najboljšo marmelado na svetuuser posted image . A lahko kar s paličnim mešalnikom spasiram?user posted image

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: črni ribez
18.6.2008 15:19:13   
gojska
A lahko kar s paličnim mešalnikom spasiram?


poglej, ribez, ko ga pobereš je na pecljih, poleg tega ima pa še dost trdo muho, tist na konc bunkiceuser posted image user posted image user posted image  .
S paličnim mešalcem se ne boš tega rešila. Lahko ga zmiksaš, da ga potem lažje pasiraš. Moreš ga pasirat skozi sito, da se znebiš tega odpada. Po pasiranju dobiš čisti gosti sok. Vem, da je naporno, samo kot pravim ,se splača, pa magari za samo dva kozarčka. 
Recimo tudi maline se pasirajo, saj so polne mini koščic.
Lahko pa namešaš črni in rdeči ribez, jagode gozdne ali vrtne, robide in maline. To je tud krasno, če maš kaj od tega doma, seveda.
Črni ribez je poln pektina zato se lepo zgosti. Ta marmelada je dobra ker ima naravno kislino, nikoli ni sladkasta in ima čudovito aromo.
Ti se kar zraven spravi, boš že sproti vidla. Najbolj važno je da maš čiste kozarceuser posted image user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: črni ribez
18.6.2008 15:26:21   
gojska
še tole,
če ti ni jasno pasiranje

vzameš kovinsko cedilo, jaz mam kr uno skozi katerega cedim juho,
ga naštimaš na čisto posodo v kateri boš potem kuhala marmelado, v cedilo daš zajemalko, dve ali tri ribezove gošče ( nič hudega, če so peclji vmes) in stiskaš ob rob in dno cedila s primernim predmetom (kuhalnica, žlica, zajemalka). Dobro steče v posodo, ostane pa odpad- bolj je suh- boljš si nardila. Odpad vržeš stran, če se ti da, ga lahko posušiš za sadni čaj, potem pa spet jovo na novo.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: črni ribez
18.6.2008 15:45:08   
baja*
hvala gojskauser posted image  zdaj mi je že bolj jasnouser posted image  vidim pa, da bom res mogla še mojga aktiviratuser posted image
Še to: kak steriliziraš kozarce? A to maš prav sterilizator?

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: črni ribez
18.6.2008 16:25:52   
gojska
user posted image user posted image a ti mene zaj............................user posted image user posted image user posted image user posted image

kozarce res dobro operem, potem pa jih v vodi prekuham, vsakega posebaj vzamem iz vrele vode( s kuhalnico, ne rokouser posted image ) in ga napolnim do vrha. Prav tako prekuham, v isti vodi pokrovčke. Ko je kozarček poln, s čisto serveto obrišem rob, če sem ga pokapala in dobro zaprem s prekuhanim pokrovčkom. Vse kozarce zavijem v časopis in deko, da se dva dni hladijo. 

Nekateri sterilizirajo v pečici na 100stopinj. Kakor se navadiš.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: črni ribez
18.6.2008 16:45:52   
baja*
IZVIRNO SPOROČILO: gojska

user posted image user posted image a ti mene zaj............................user posted image user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image  častna da neuser posted image  user posted image

Res sem čisti začetnik kar se teh stvari tičeuser posted image je**t ga, vse je enkrat prvičuser posted image user posted image user posted image  pa še 1x hvala za vse infouser posted image

Tak, zdaj pa res nimam več vprašanjuser posted image . Sledi samo še poročilo, da vidim, če gre res za najboljšo marmelado na svetuuser posted image user posted image user posted image . Samo spravit se še moram zravenuser posted image user posted image

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: črni ribez
25.6.2008 11:56:42   
baja*
Sem dolžna še poročilouser posted image

Včeraj sem skuhala marmelado in moram rečt, da je res fuuuul dobra!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Danes bom skuhala še eno rundo. Pa saj ni tak težko, edino tisto ferdamano pasiranjeuser posted image user posted image  sem čist zašvicala zravenuser posted image .

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?