|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amnioskopija
17.6.2008 12:40:23   
Nastya
Ali mi lahko katera kaj več pove o amnioskopiji. V petek sem bila sprejeta v porodnišnico zaradi predčasnega odpiranja, bila sem odprta 3 cm in še en mesec imam do PDP. Brez svojih popadkov ali odtekanja vode. Se pravi v 36 tednu. Včeraj so me odpustili domov in mi naročili počitek oz. ležanje, da bi vsaj zdržala do petka da bo polnih 37 tednov.

V petek pa mi bodo delali amnioskopijo in kaj bodo iz tega izvedeli ali videli me pa zanima ? Ali lahko na podlagi tega potem sprožijo predčasni porod ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Amnioskopija
17.6.2008 12:58:38   
izgubljena_ovcka
(naj me katera popravi če se motim, osebnih izkušenj s tem namreč nimam)

Amnioskopija je postopek pri katerem ti skozi nožnico in mv vzamejo vzorec plodovnice, da vidijo kakšna je in na podlagi tega sklepajo kako se godi otročku (poleg vsega ostalega seveda). Npr. če je plodovnica zelena pomeni, da je v njej mekonij (torej otročkovo prvo blato) kar je nevarno za njegova pljučka v kolikor jo popije. V takem primeru se največkrat odločijo zaključit nosečnost. V kolikor pa ima amnio še kakšen drug namen pa ne bi vedela...

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.6.2008 13:06:41   
benika
Bo kar držalo.

Amnioskopijo ponavadi delajo po PDP-ju. S pomočjo luške pregledajo barvo plodovnice. Če je le-ta motna oz. zelena, potem ti sprožijo porod.

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.6.2008 14:28:13   
maja24
Torej ti jo nikoli ne nardijo pred PDPjem?
A pa je to boleče oz me zanima kako to sploh poteka?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.6.2008 14:47:24   
Taula
Torej ti jo nikoli ne nardijo pred PDPjem?

V določenih P jo samo še delajo, ne delajo jo več povsod. V Kr vem da jo še delajo.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.6.2008 16:28:15   
nananaja
A pa je to boleče oz me zanima kako to sploh poteka?

nekatere previjo, da je boleče, ampak meni ni bilo. le malo zoprn občutek sem potem imela nekaj časa. kolikor sem jaz dobila  informacij, moraš biti popolnoma sproščena, pa ne boli. je bila kolegica pa dvakrat in jo je prvič bolelo, drugič pa ne.

torej bodi povsem sproščena, pa bo vse vredu.
je pa to kratka preiskava. rutinska, se nimaš ničesar bati.

glede na barvo plodovnice ti povedo, kako naprej. če je bistra, greš domov do naslednje preiskave, če je motna, se odločajo, kdaj bodo sprožili porod, če zelena, pa takoj v porodno.
ampak, če si mesec pred PDP, pottem se ni bati, da bi bila plodovnica zelena.

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.6.2008 18:35:15   
maja24
Nananaja sam tko sprašujem za informacijo,če jo bom sploh mela,da bom saj vedla zakaj se gre.Pa hvala za odgovor.

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.6.2008 21:33:22   
Anonimen
Meni so jo delali po roku in me je svinjsko bolelo. Skoraj zjokala sem se na uni mizi. Drugi dan sem rodila. user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu maja24)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.6.2008 23:51:39   
benika
Meni so jo v 1user posted image  delali 7x, v 2user posted image  pa 2x. Mene je prvič bolelo za znoret, pa še cel dan sem krvavela. Res pa je, da sem bila zelo nesproščena. Naslednjič je bilo vse lažje, v 7. poskusu pa sploh čutila nisem ničuser posted image

Res je, samo sproščen moraš biti. In amnio redko delajo pred samim PDP-jem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.6.2008 10:26:38   
Nastya
Hvala vam za odgovore, ste mi vsaj malo pomagale. Če bo bolelo bo pač bolelo, kaj čmo. Saj boli tudi sedaj v nosečnosti, vsaj mene je, ko so me z roko pregledovali koliko se odpiram..ful zoprna stvar, boleča in tudi krvavitev je bila prisotna.

Ampak zanimivo mi je pa to, da to res ponavadi delajo tik pred PDP ali mogoče kaj čez. Ne vem zakaj so se pri meni odločili to narediti že toliko prej. Bom ravno v petek dopolnila polnih 37 tednov.

A ni s to amnioskopijo možno tudi to, da s tem sprožijo porod ? Ali ne ? Ali je po tem verjetno strogo ležanje ?

Hvala vam !!

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.6.2008 11:03:55   
AKP
Pri prvem otroku so mi jo naredili trikrat in je bil tak neprijeten občutek in sem imela rahel  krvav izcedek amo tisti dan, pri hčeri pa je bil zelo grob zdravnik in mi je tako boleče opravil amnijoskopijo, da sem takoj  dobila popadke. Sem pa imela krvav izcedek še cel naslednji dan. Je pe že nekaj let od tega.

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?