|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nova-vseeno s težavami
14.6.2008 15:32:42   
Elly222
Berem vas že mesece-skoraj vsak dan preletim kako temo, pa se nikakor nisem mogla odločiti da kaj zapišem. Moje življenje je kr v redu-sem srečno poročena, imam majhno punčko, ki bo kmalu dopolnila 4 leta, rešen stanovanjski problem, redne službe...Sam pač ne razumem se s taščouser posted image user posted image user posted image user posted image Na smeh mi gre ker sem že toliko tega prebrala-sam pri meni je verzija taka, da ne komuniciramo sploh že dolga leta...preklela mi je otroka enkrat zaradi ene malenkosti in je bilo konec vsega...
Vseeno vam povem, da so dnevi, ko mi je hudo zaradi tega, pa čeprav vem, da je bolje da sem se znebila nekoga ki je bil toliko negativen do mene in moje družinice.
Mož tudi ne govori z njo in seveda se okoli govori da sem zato sama kriva-sam on se je sam odločil in ni nek debilček, da mu bom jst govorila kaj in kako naj dela.
Zanima me samo to-ali ima katera tak primer v druživi? Zanima me samo kako bo ko je en dan več ne bo, ker je že zelo stara in vem, da se bom slabo počutila kljub vsemu kar nam je storila. Prosim za izkušnje koga, ki ima kako podobno izkušnjo.
user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nova-vseeno s težavami
14.6.2008 16:19:45   
baguSka
Jaz ti povem takole..

V nasi druzini je (bil) zelo pdb primer, ko je zena mojega strica njega nasuntala, da nam je vsem obrnil hrbet. In ne samo njeni tasci in tastu, torej moji babici in dedku.. Zal je bil on tak, da je podlegel njenim besedam in je verjel vse kar mu je povedala.. torej: ni imel svoje hrbrtenice..
V pretekliku govorim zato, ker je tri leta nazaj stric umrl. Mojim je bilo vsem hudo, ker se z njim niso uspeli pobotati.. leto za njim je sel se dedi, lani pa se babica..
Tko da je zdej zena od strica ostala sama z nami v hisi (no, jaz ne zivim vec z njimi), ampak sem vseeno vsak dan pri mojih na obisku.
Pa vse to 'tete' se vedno ni streznilo. Taka pac je. Ampak nje ne daje noben obcutek krivde.. Se ponosna je nase!!

Pri tebi pa imam obcutek, da te daje malo obcutek krivde!? Kar je povsem druga zgodba zame.. Ce bi jaz bila na tvojem mestu, bi verjetno premislila zelo dobro kaj naredit. Sama zase namrec vem, da bi me zrlo, ce bi bila z nekom skregana in bi potem umrl, jaz pa nebi razcistila spora. Verjetno bi me to full potrlo.. nebi mi blo vseeno.. Se pa zavedam, da je to verjetno zelo tezko naredit, sploh ce je res bila zelo grda do vas. Ampak jaz bi pozrla svoj ego.. mogoce je veliko odvisno tudi od tega, za kaksno osebo bi slo. Ker ce me vprasas ali mi bi blo hudo, ce se nebi nikoli pobotala z zeno svojega strica!? Je moj odgovor NE - NIKOLI!! Je pa ta zenska meni NIC, zato je to toliko lazje... Pri tebi pa se gre za mamo tvojega partnerja in babico tvojega otroka... ne vem, jaz bi se mogoce vseeno odlocla, da bi nekako zgladila odnos. Mogoce pa se ona zelo kesa in se zaveda svoje napake.. in ji bo mogoce potem full lazje, ko se bo tega bremena resila. Pa ne samo njej, ampak tudi tebi in tvojemu partnerju.

Zelim ti vso sreco!

(odgovor članu Elly222)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2008 20:25:41   
Blejka26
ko je enkrat posredi otrok,se vse razvije drugače..če bi preklela mene ali partnerja bi nekako še prenesla,samo da pa otroka..to je pa žalostno in neodpustljivo.Vsaj iz moje strani in mislim da si prav ravnala.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2008 20:44:11   
bodoča
Midva z mojim imama skor isti primer kot vi. Nekih nasvetov ti ne morem dat, ker jih nimam. Lahko samo napišem mojo stran zgodbe. Midva sva velikokrat hodila k njim na obisk in tudi pomagat delat, vse lepo in prav, tast je zlat človek, tudi z bratom od mojga se razumemo, tašča je pa samosvoja in dvolična oseba, čeprav ponavadi ne misli slabo. Oni so se večkrat skregali med sabo in pol je ponavadi tašča ali pa brat klical, da je prišel moj jih mirit. Pa se par dni niso pogovarjali, pol pa vse po starem in enkrat sma se pa midva z možem s taščo ruknila, pa je pol čez nekaj časa zgledalo da bo vse ok, pa ni bilo. Enostavno je še po par mesecih vlekla eno in isto stvar na dan, ko da bi uživala v prepirčkih, pol je pa mojmu en dan do konca prekipelo in ji je povedal svoje, od takrat pa ne gvorimo več.

To je zdaj par mesecev. Moj niti slišati noče, da bi šel na obisk, jaz sem ga poskušala prepričat v to, pa noče, pravi, da mu je bolje tako. Meni pa, priznam ni vseeno, pa čeprav ni najboljša tašča na svetu, sicer pa tud jaz najbrž nisem najboljše snaha na svetu. Strah me je tudi tega, kaj bo ko bo kateri umrl, ker pol bo mojemu verjetno žal.

Smo pa bili pred kratkim na eni poroki, seveda smo bili vsi povabljeni in sem jaz potihem upala, da ko bo naju videla, da bo prišla do naju oziroma, da se bo omehčala, ko bo videla vnuka. Pa ni bilo tako, prav izogibala se nas je, ko smo prišli blizu skupaj, je kar odšla na drugi konec.

Mogoče bom mogla res jaz posredovat, če bom hotela da se premakne na bolje, čeprav sem si rekla, da se ne bom neposredno vmešavala in kršila moževe želje, da ga pustijo pri miru. Samo kolker jih vse poznam, vem da so vsi mož in tašča ter tast, pretrmasti, da bi naredili prvi korak.

mojeustvarjanje

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.6.2008 7:56:57   
tehnofil
..preklela mi je otroka enkrat zaradi ene malenkosti in je bilo konec vsega...

Če je bilo konec vsega zaradi zamere, ker se tako ne spodobi govorit,potem je itak brez veze celotna zamera. Če pa je konec vsega zato ker naj bi s tem, ko je otroke preklela,kar naj bi to res tudi vplivalo na otroka, ...

Namreč prekletje otroka s strani starša (če misli resno, toliko slabše) je v bistvu eno najtežje zlomljivih prekletstev. To se drži krvi tako zelo, da gre skozi cel rod. Prekletje otroka a svojega sina tako podobno vpliva.

Bolj mislim, da je šlo za trenutno jezo in nespamet tašče. Ni potrebno iti v skrajnosti, ali se objemati ali pa sploh ne govoriti. Mislim, da se lahko začnete pogovarjati, brez da bi govorili o stvareh za nazaj. Tako kot tebi ni vseeno, tudi tašči ni vseeno. Ste pa oboji preponosni, da bi to priznali. Vendar s tem, ko zatajiš "ponos" (ki to sploh ni ampak je zgolj zamera) nisi šibkeji, slabši. Mislim, da si s tem boljši in močnejši, ne glede na to kako drugi na to gledajo.

Imaš pa priložnost res samo sedaj. Ko bo tašča umrla (ali kdo drug) tega ne bo mogoče več popraviti in takrat boste to nosili tudi vi do konca vašega življenja.

(odgovor članu Elly222)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.6.2008 10:58:01   
Anonimen
Jaz imam podoben primer z mamo in bratom, mislim, da hujši primer. Ja, mi je bilo zelo zelo hudo, sem se spraševala, zakaj vse to. Pa sem čedalje bolj umirjena z mislijo, da na srečo nimam več opravka z njimi. Edino kadar stopijo z mano v stik (da ne govorim v kakšnem smislu je to) me spet čisto vrže iz tira za par dni. Tudi mene je dolga leta dajala vest, kaj bi mogla vse narediti za dober odnos. Ampak vem, da sem dala od sebe vse. Če so eni taki, zakaj bi jih srečevala in si zato grenila življenje? Ker so slučajno v sorodu? A zato? Sem pa res vztrajala v odnosu predvsem do mame leta in leta, zdaj pa sem prišla pač do spoznanja, da pač taka je, jaz je spremenila ne bom. Lahko se samo zahvalim Bogu, da sem odšla iz tistega okolja stran. Tako, da po eni strani čisto razumem moža, da ne mara imeti opravka z mamo. Že ve zakaj. Bi ti bilo bolje, da bi z njo potegnil? Jaz tukaj razumem to, da se je odcepil od mame in da živi svoje življenje. Če mu je boljše brez nje, zakaj pa ne? To je moje mišljenje gledano z mojega primera. Zapoved pravi; spoštuj očeta in mamo, da se ti bo dobro godilo na zemlji in da boš dolgo živel. Žal brez obojestranskega spoštovanja to ne gre. Pa pri meni tudi občutka krivnde ni več, ker sem se res ogromnokrat hotela z njo pogovorit. Če bi umrla sedaj (bog ne daj), ne bi šla na njen pogreb. LP

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Ali podpirate stavko JU
MC09

Podpirate stavko javni uslužbencev 18.4.?

da, delam v gospodarstvu (24%)

ne, delam v gospodarstvu (38%)

da, sem JU (28%)

ne, sem JU (10%)

Število vseh glasov: 235

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!