florecita
|
Lep pozdrav! Mene pa zanima, če imate tisti, ki imate izkoriščena 2 nadstropja ( npr. pritličje in mansardo), v načrtu enako razporeditev prostorov v obeh nadstropjih? Zanima me namreč, če se prostori poklapajo med sabo.. npr. soba nad sobo, kopalnica nad kopalnico,... zanima me predvsem če se zidovi točno poklapajo ali so manjša odstopanja? Mi imamo namreč spodaj ( načrt se še riše) mišljeno dnevno, kuhinjo in jedilnico vse v enem prostoru ( približno 60 m2), pa me zanima ali je nujno da potem zgoraj v mansardi naredimo prostor enakega tlorisa? Ker seveda ni potrebno, bi raje to ''L'' zasnovo zgoraj razdelila na 2 ali celo 3 sobe, samo kako potem če ni spodaj nobenega nosilnega zidu? Upam, da me razumete kaj me zanima? Fora je v tem, ker imamo spodnje prostore malo ''čudnih'' oblik, tako nam super funkcionalno paše, ta ista razporeditev pa v mansardi nikakor ne pride v poštev, ker je treba še upoštevat, da je ob kolenčnem zidu malo težje hodit, vsaj meter, dva, in je treba zide enostavno postavit drugam... Je sploh nujno, da ima tudi mansarda nosilne zidove? Razmišljam, če bi potem ( če so že nujni), spodaj tisto ogromno dnevno in kuhinjo nekako prepolovila s nosilcem, ki bi pač malo štrlel iz plošče, bi pa nosil zgornji zid? Ali je treba pač kolikor se le da, zidove v zgornjem nadstropju prilagodit razporeditvi zidov v spodnjem nadstropju? Dejte mi malo svetovat, kako se reši tak problem, ker mislim, da nismo edini, ki imamo tako situacijo. Hvala za vaše odgovore in lep dan!
|