Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Lahko rolete naknadno na okna? 12.6.2008 8:08:26
|
|
|
|
AinB
|
Živjo! Rolete komot dokupite kasneje. Mi imamo tudi x okna in y rolete. Sploh ni nobenega problema. Kar pa se tiče tega not - zuni ... je pa tako, da če planirata imeti škatlo notri je fino, da to povesta že pri gradnji, ker potem nad oknom pustijo prostor za to in šele nad tem naredijo preklado. Kar pa se zunanjih škatel tiče (mi jih imamo in so čisto OK), so sedaj že tako male, da se jih uspe stlačit med "špalete", tako, da nič ali zelo malo ven štrli. Skratka, možnosti imaš malo morje. lp
< Sporočilo je popravil AinB -- 12.6.2008 8:09:56 >
|
|
|
|
RE: Lahko rolete naknadno na okna? 12.6.2008 15:47:57
|
|
|
|
tehnofil
|
Ali ta kišta not res zavzame dost prostora, mislim koliko štrli vn iz stene? Če je novogradnja nič, ker to predvidiš in tako izvedeš preklade, da gre notri ta škatla.
|
|
|
|
RE: Lahko rolete naknadno na okna? 16.6.2008 17:17:05
|
|
|
|
Muca83
|
No jaz delam v podjetju, ki dela rolete. "Kišta" (pravilno se reče omarica) na notranji strani čisto nič ne štrli v prostor, ker je montirana nad okno in skrita o ometom in fasado ali pa se samo na notranji strani vidi, ampak je v liniji z zidom. Taka vgradnja je možna samo istočasno z oknom. Druga možnost je, da se pusti preklado, roleta se zmontira na zunanjo stran (lahko kasneje kot okna, ampak pred fasado) in potem se omarico rolete skrije s fasado. Tako tudi ne štrli nič ven, temu se reče podometna roleta. Tretja možnost so pa predokenske rolete, ki so vidne. Imaš na voljo 3 oblike - petkotno, kvadratno in polkrožno (kot je dala na sliki Dadi). Lahko izbereš kako hudo barvo, ki se sklada s fasado in pride zelo lepo. Koliko pa to "štrli" ven iz stene, je pa odvisno od višine okna. Za neka klasična balkonska vrata pride velikost omarice cca 17 cm. In če nimaš namensko puščenega prostora za roleto oz. ga ni dovolj, izgubiš malo okenske svetlobe. Kar se pa proizvajalcev tiče - rekdokdo sam dela rolete in okna. Oknarji večinoma dobavljajo rolete od roletarjev in jih sami vgrajujejo skupaj z okni. Imajo pa roletarji tudi lastne monterske ekipe in pridejo vgradit rolete. Material okna in kdo ga je izdelal pa ni pomemben, ker se rolete delajo po meri. Aja, problem so pa trikotna, polkrožna in strešna okna. Temu se je pa z vidika senčenja dobro izogibat
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?