|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Predčasno sprožen porod
10.6.2008 21:19:31   
Nataan
Ker mi bodo po vsej verjetnosti morali zaradi nosečniške sladkorne predčasno sprožit porod, me zanima, kaj lahko sama naredim, da malce pripomorem, da mali čimprej pride ven. Vem, da pomaga seks, sam meni sedaj na koncu res ne paše.... kaj pa klistir ali pa mogoče kakšna parna kopel? Verjetno tudi pomaga, da se veliko giblješ? Kaj mi svetujete?

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Predčasno sprožen porod
10.6.2008 21:21:38   
AnciM
Slišala sem za manilov čaj (iz listov), ki ga piješ 3 krat na dan. In pa seveda veliko gibanja.

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2008 21:23:44   
kekec in mojca
Meni je pomagalo, da sem šla na res dolg sprehod, takoj nato pa sem se skopala v zelo topli vodi. Zjutraj mi je potem odtekla voda. 

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2008 21:51:24   
Naja30
Maternični vrat se mora zmehčat, to je najbolj pomembno. Če še ni pravi čas, ne bo nič pomagalo, samo tableta za sprožitev ali kakorkoli ti bodo sprožili. Lahko pa probaš s tem čajem iz malinovih listov, čeprav meni ni pomagal, sem še čez rok rodila prvič. Lahko slončkata s tvojim, mogoče bo pomagalo ali hoja po stopnicah... Probaj.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2008 22:43:31   
lindy
Kakor že bo, ti želim čimprejšni porod!

< Sporočilo je popravil lindy -- 10.6.2008 22:44:30 >

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.6.2008 7:04:02   
Lunca1
Pij veliko čaja materine dušice, ker odpira, pa tudi čaj malinovih listov, ki mehča maternični vrat. Pa menda pomaga tudi hoja, pa hoja po stopnicah.

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2008 21:35:05   
gajer
ne vem zakaj bi ti morali predčasno sprožit porod, sama imam nosečniško sladkorno pa so mi rekli, da to ni razlog za zg.porod le večkrat si na UZ in te kontrolirajo vsak teden. Brez veze prehitevat stvari, boš videla kaj ti bodo rekli...drugače so pa punce super napisale, malinov čaj, hoja...itd
srečno!user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2008 9:09:35   
Nataan
No, pa le ni bilo treba predčasno sprožit, sem rodila 10 dni pred rokom in imam svojega cukerčka že doma pri sebi. Sem pa do konca veliko hodila, pila čaj iz materine dušice, malinovih listov in plahtice.... pa vsak dan dvakrat sem si naredila parno kopel. Ne vem, če je to pomagalo, pa vseeno se mogoče splača poizkusit:) Dobila sem svoje popadke, zelo močne in hitro je bilo vsega konec.

Pozdravček vsem in hvala za vaše nasvete!

(odgovor članu gajer)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.6.2008 9:44:08   
N.SI
user posted image  čestitke in uživaj ob svojem sončku user posted image

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.6.2008 14:04:15   
Naja30
No super, da se je porod začel sam od sebe.

Čim več lepih trenutkov z malim sončkom ti želim!user posted image

(odgovor članu N.SI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.6.2008 21:25:09   
gajer
user posted image čestitam

(odgovor članu Nataan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.6.2008 6:55:21   
Anonimen
Mene pa zadnje dnii ful jajčniki bolijo, ledja, križ, sramne kosti,.... Ponoči sploh ne morem prav spat, ker me vse kosti bolijo. Več ne vem ali me šraufa v želodcu in me na veliko potrebo tišči ali je to, to, da bomo šli rodit. Noseča sem 38. tednov.

(odgovor članu Nataan)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
25.6.2008 8:03:24   
danchy
Kako te razumem... sama sem v 39+3... spodi me špika, še posebej če nekaj časa ležim, pol pa vstanem- mi mora moj večx pomagat, da se skobacam iz postelje...user posted image  križ me tudi zelo boli... drugače pa veliko presedim na žogi in mi pomaga za križ... mah, teh user posted image težav je malo morje... ampak verjetn tko mora biti, da se telo fajn pripravi za porod...

upam, da te to ne bo preveč potrlo, navsezadnje veš za kaj te trenutno vse boli... user posted image user posted image user posted image

pozdravček...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.6.2008 14:03:05   
Anonimen
Punce, ko govorite o teh čajčkih....kje ih kupite-tržnica, v šracuni, v lekarni....ker jaz bi kaj probala , ker komaj že prenašam tole težo naokoli, moja G pa pravi da mi ona ne bo sprožila poroda. Sicer ima vsak G svoje mnenje o sprožitvi....pa ne bom o tem. Te čajčki me malo zanimajo,no tiste ki ste jih pile, dajte malo mi napisat o tem lepo prosim, ker dolgi sprehodi mi nič ne pomagajo, v toplo vodo pa mi nekako ni za it se namakat v tej vročini-saj razumeteuser posted image  Ostane mi še pomivanje oken in  lustrov po celi bajtiuser posted image
res vam hvala za nasvete

(odgovor članu danchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.6.2008 15:00:25   
Anonimen
Jaz sem začela pit čaj navadne plahtice, ki je za krčenje maternice, malinine liste sem nabrala na vrtu in jih posušila. Navadno si naredim mešanico 1 veliko žlico navadne plahtice (kupila v lekarni) in 1 veliko žlico malininih listov, prelijem z 250 ml hladne vode, pustim, da 10 min vre, odstavim, predcedim in ohladim. In ne vem al mi je to kaj pomagalo al ne, ampak po enem dnevu sem dobila rahle popadke, ki jih je tudi ctg zabeležil. Se pa to pojavlja nekako vsak dan in traja bolečina po eno uro ali več.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.6.2008 20:04:19   
alya bevc
hvala, ja jaz imam itak bolečine parkrat na dan, kot pred menstruacijo, vendar do rednih popadkov še ni prišlo, odprta sem pa za cca 1 prst. No bom probala z malinovimi listi z vrta, pa bomo videli, sicer pa imam jutri spet G pregled pa upam da sem že kaj bližje, oz da je moj fantiček že pripravljen na izstrelitevuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.6.2008 22:37:59   
Paštetka
njaprej se nažreš pice, potem pa greš seksat. Preverjeno user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu alya bevc)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.6.2008 6:51:31   
Klarita
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

njaprej se nažreš pice, potem pa greš seksat. Preverjeno user posted image

user posted image user posted image user posted image
user posted image

Meni ti čaji sploh niso pomagali. Tudi v porodnišnici so mi dali klistir, kopel in akupunkturo na ušesu pa nič ni pomagalo, mali ni hotel ven. Celo svečko za mehčanje materničnega vratu so mi dali 2 x pa nič. Komaj umetni popadki direkt v žilo so sprožli svoje. Ampak, nebi priporočala.

< Sporočilo je popravil Klarita -- 30.6.2008 6:52:02 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?