|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko UZ
10.6.2008 14:59:54   
Prvosonce
Živjo!

Mene pa zanima koliko UZ vam naredi/je naredil G skozi celo nosečnost? Jaz sem imela UZ na prvem pregledu, pa na NS, ki sem si jo tako sama plačala, sedaj pa imam UZ še na morfologiji v 20t. Ker pa na zavarovanje pripadata samo 2 UZ, me skrbi če potem G do konca nič več z UZ ne preverja, če je vse OK? To je še polovico nosečnosti?

Kolegici, ki je hodila k G, ki je vedno naredila UZ, ji je na koncu tudi ocenjevala težo ploda itd. Pa tudi za nas nosečke se mi zdi bolje če če vidimo user posted image .

Kaj ste naredile tiste, ki imete G, ki brezplačno naredijo samo 2 UZ? Ste si še kakšnega same plačale, ali ste bile zadovoljne z dvema?

V kakšnih primerih se sploh odločijo, da je potrebno večkrat narediti UZ? Kako po 20t sploh vedo, da je kaj narobe (npr, da user posted image  ne raste dovolj), če ne delajo UZ, ampak samo ginekološki pregled?

Pa še nekaj me zanima. Sedaj sem imela drugi pregled pri G (brez UZ) v 14t, naslednjič me je pa naročil čez 6 tednov, torej v 20t. Ali ni to malo predolgo vmesno obdobje? Sicer je z mano res vse OK, do zdaj nimam nobenih problemov, samo vseeno, mislim, da bi morala iti še enkrat vmes, ali je to normalno, če ni nič narobe? Kakšne izkušnje imate?

Hvala za odgovore in izkušnje ...

... in lepo user posted image  še naprej ...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko UZ
10.6.2008 15:05:33   
Maleal
Meni je delal pri vsakem pregledu,je privat s koncesijo.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Prvosonce)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 15:05:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2008 15:12:08   
Taula
Je bila debata nekaj časa nazaj. Zavarovalnica plača dva UZja...potrditveni in pa morfo. Toliko ti pripada  NS je samoplačniško. Eni G delajo le  ta dva UZja, eni naredijo še kontrolo rasti eni pa delajo UZ na vsakem pregledu. Če je user posted image rizična, če si user posted image z dvojčki, trojčki delajo več UZjev.
Jaz sem med mojo user posted image  šla vmes 2x privat na UZ, poleg NSja še.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2008 15:12:33   
sazi
Tudi jaz sem ena taka, ki je imela od ZZZS plačana le 2 UZ-ja. Dodatno sem si plačala NS in še en UZ pri 30ih tednih, potem sem pa ob komplikacija preživela en dan še v dnevnem perinatalnem centru v LJ porodnišnici, so mi pa še tam naredili en UZ.
Pri svojem G sem imela preglede na 6 (včasih 7) tednov, zadnja 2 pregleda pa na 2 tedna in še to vsakič pri drugem G, ker je bil moj zaseden. Najbrž mi ni treba razlagat, da sem  G po porodu zamenjala. Za naslednjo nosečnost pri novi G tudi ne dvomim, da bom deležna samo 2-h UZ, ker mi je razložila, d ajih ZZZS zelo preverja in morajo utemeljevati vsak dodaten UZ, tako da mi sploh ni jasno, kako nekaterim uspe imeti UZ na vsakem pregledu. To mi je nekako tako, kot so mi vsi pametovali, da kako da nisem na bolniški (pa sem res imela težave), da pa je itak vsaka nosečnica doma (pa še res sem jih poznala nekaj brez vsekakršnih težav pa so bile doma celo nosečnost). Ne vem, očitno je odvisno od G, od njegovih/njenih zvez in vpliva, pa verjetno tudi volje in želje po večji predanosti pacientkam in omogočanje njim več pregledov.

Neposredna povezava do sporočila: 5
10.6.2008 15:14:12   
Taula
Še odgovor...jaz sem imela pri moji G...na začetku 2 UZja ker sem krvavela, nato sem imela pri moji G še morfo, kontrolo rasti.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.6.2008 15:18:11   
Prvosonce
Ja tudi meni mislim, da bo moj G naredil samo 2UZ, je pa tudi privat s koncesijo. Je res odvisno od G ... Ne vem sicer kako sploh preverjajo koliko UZ je bilo narejenih z neko napravo user posted image  Saj se konec meseca iz vsakega UZ ne sprinta statistika, al kako, da bi morali vsak pregled po dnevih preveriti? user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.6.2008 15:44:34   
silmarillion
jaz sem imela 6 uz-jev pa nism privat, je odvisno od G. preglede sem imela pa vsak mesec, zdej bom mela pa vsak teden

predlagam ti da si placas se en uz v 30.t da bos vidla da je vse ok ker kasneje ti pa tako samo se ctg delajo

lp

GAJA naGAJA

Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2008 15:59:07   
Metuljček Cekinček
Jaz sem imela doslej 2 brezplačna UZ - potditveni in morfologijo pri 22 tednih.

Sama sem si plačala nuhalno svetlino, prejšnji teden sem bila na 3D UZ, plačala pa si bom še en UZ za kontrolo rasti v 31. tednu. Skupaj cca. 200 €.

(odgovor članu silmarillion)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.6.2008 16:06:52   
Prvosonce
Hja, vidim da neketere zapravite kar nekaj denarja, medtem ko imajo to druge zastonj. Ni ravno pošteno, ne? No vem, da je 3D UZ pač samoplačniški, pa NS tudi. Za drude UZ na rednih ginekoloških pregledih me pa res jezi ...

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.6.2008 16:08:03   
gajka
Do sedaj sem imela 2 UZ - potrditvenega in morfologijo. Za 3. UZ mi je na zadnjem pregledu pri 31 tednih nosečnosti G gladko malo rekla, da mi ne pripada, lahko pa se samoplačniško naročim. user posted image  Hvala za tako prijaznost!

Preglede imam praviloma na 5-6 tednov. In tudi do naslednjega pregleda bo minilo 5 tednov, tako da bom takrat user posted image  že polnih 36 tednov. A naj še kaj komentiram? user posted image  Pa se mi je zdelo, da kdaj katera že tudi rodi do takrat in da naj bi se po 30. tednu pregledi zgostili...

Ironija pa je ta, da sem zadnjič brala članek o pregledih in njihovi pogostosti in kaj vse se pregleduje, katerega avtorica je bila ravno moja G. In ja, moj primer popolnoma odstopa od tega, kar sem tam prebrala. Kaj naj si mislim ob vsem tem? HB, da zaenkrat nimam nobenih problemov! Sem pa resno začela razmišljat o menjavi G, ko se tale nosečnost zaključi...

Ne vem, mogoče ne plačujem dovolj davkov, pa že itak plačujem veliko več kot povprečen Slovenec...

< Sporočilo je popravil gajka -- 10.6.2008 16:09:19 >

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2008 16:15:40   
Anonimen
V obeh nosečnostih sem imela vedno UZ.Nič ni bilo narobe.Pa ni privat g

(odgovor članu gajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2008 16:43:30   
sazi
Ironija pa je ta, da sem zadnjič brala članek o pregledih in njihovi pogostosti in kaj vse se pregleduje, katerega avtorica je bila ravno moja G. In ja, moj primer popolnoma odstopa od tega, kar sem tam prebrala. Kaj naj si mislim ob vsem tem?

Kot bi brala o mojem bivšem G - nek ulala strokovnjak, napisal goro člankov... Enkrat sem z zanimanjem in navdušenjem brala en članek, kaj se dogaja z nosečnico in kako je na pregledih in si zamišljala, "ja, tako bi moralo biti" in potem na koncu presenečena ugotovila, da je avtor moj G, ki me je na zelo redkih pregledih (v celi nosečnosti sem imela 8 pregledov, od tega 5 pri nejmu) odpravil skoraj na vratih z besedami "no, saj z vami je pa vse v redu, se vidmo čez 5 tednov" (naročili so me pa itak vedno čez 6 ali7). Da ne pišem o tem, da sem imela kar nekaj težav, zaradi katerih so mi kasneje tudi predčasno sprožili porod...

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.6.2008 18:03:09   
Maja T.
Jaz sem jih imela 6 od tega dva samoplačniška, en pa v 14 t. urgenten. 

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.6.2008 18:20:48   
_sanja_*
Mislim, da je veliko odvisno od G. Nekateri se zelo zavzamejo, spet drugi naredijo samo najnujnejše.

Jaz še nisem imela nuhalne, pa mi je moja G naredila že 3 ultrazvoke, za naslednjega pa sva zmenjeni čez slab mesec. Vmes imam še nuhalno, ampak to je pri dr. Strahovi.

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
10.6.2008 18:40:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu _sanja_*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
10.6.2008 19:22:32   
Netopirčy81
Tudi meni je na vsakem pregledu naredila UZ + slikce, dokler se je dalo še kaj videti.user posted image

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

Neposredna povezava do sporočila: 17
10.6.2008 21:16:46   
AnciM
Tudi jaz sem imela do sedaj le 2 Uz (potrditveni in morfologijo). NS si pa vse plačujemo same. Kar se pa pregledov tiče, je pa mene tudi zdaj naročila na 7 tednov. Tako da se od 21 tedna nisva nič videli z G. Saj če gre kaj narobe še prehitro čutimo, sploh ko že brca.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.6.2008 8:08:46   
Tejchy
Meni je na vsakem pregledu do zdaj naredila UZ.. če ne kaj druga vsaj pogledala, če srček bije... Pa vedno sem dobila kako slikico.. Je pa G privat s koncesijo. Sicer pa tko kot so že druge dejale... to je stvar vsakega G posebej, vsak ima svojo politiko in svoj način dela.

Kar se pa tiče obdobja naročanja... Js sem imela preglede v 8t, 9t, 12t, 17t, 23t in zdj ga bom imela v 28t. Tko da so ponekod razmiki kr veliki (5 do 6 tednov)... Tud to je čist normalno... Itak ne moreš bit vsak dan priklopljena na UZ... Sicer pa če bo šlo kaj narobe, je težko vplivat na karkoli... 

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
11.6.2008 9:07:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tejchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
11.6.2008 11:43:20   
maja24
Jest ga mam na vsakem pregledu tok da je kr fajn

Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?