KIRA
|
da še jaz nekaj dodam na to temo, čeprav sem vam že napisala katero vodo uporabljam: vode iz pipe NE uporabljam za tamalo, ker je večkrat rjava, rumena ali pa smrdi po kloru. uporabljam samo in izključno IZVIR. to pa zato ker: 1. mož dela na tej firmi in točno vem kaj je notri (firma ina svoj laboratorij, ki to pregleduje + še v neodvisne laboratorije nosijo vodo na preiskave, v enem od njih dela moja mama in bi mi v primeru, da je z vodo kaj narobe, takoj javila, seveda neuradno, kar se pa še ni zgodilo) če je vrednost (seveda zakonsko določena) v kakršni koli meri presežena ali se pojavljajo kaka druga odstopanja, gre cela serija polnjenja v ODTOK in ne na police trgovin, kar pa za konkurenčna podjetja ne morem reči. niti delavci takega "škarta" ne dobijo. 2. izvir je črpan iz zelo velike globine, v bistvu je ista voda kot za njihovo vodilno mineralno vodo - radensko (in tu ne delam reklame za firmo, ampak sam o pišem kako je), samo da ji ne dodajo CO2. je pa črpan na zelo veliki globini, tako da niti deževnica, niti kaki pesticidi (razen ob zelo velikih nalivih) ne morejo prit zraven, niti voda iz Mure. seveda je črpališč več in niso vsa enako kvalitetna, zato imajo svojo službo v firmi, ki nadzoruje kvaliteto načrpane vode. če se pojavi kak vonj v vodi ali obarvanost ali na kak drug način presega zakonsko določene vrednosti, se voda zlije vstran in tudi iz cevi se izpusti, se NE ustekleničuje. pri vsakem polnjenju se jemljejo probe in komaj po pregledu se srija polnjenja sprosti. 3. vsake toliko delajo - zaradi higiene, v celotnem podjetju klorni šok in očistijo vse cevi, do zadnjega kotička, tako da ni mogoč kak razvoj bakterij itd. klorni šok se ponavlja tako dolgo, dokler vsi rezultati niso negativni, se pravi da v nobeni probi ni najdeno bilo kaj. včasih ga ponavljajo tudi do 3x zaporedoma (recimo da so kak ventil pozabili odpret in se ni sččistil), se pa dela najmanj 1 x letno, ampak od kar mož tam dela, so ga v povprečju delali na pol leta 1x. je pa njihova flaširana voda dosti kvalitetnejša od tega, kar vodno gospodarstvo spušča k nam v mestni vodovod. samo za info: v nekterih vaseh v bližini črpališča za mestni vodovod je prepovedana raba tako načrpane vode in jim občine zagotavljajo flaširano, ker je kvalteta te načrpane vode zelo slaba in vsebuje polno nitratov in vsega mogočega "sranja". črpališče je pa takorekoč na robu teh vasi, za tisto vodo pa ni prepovedi uporabe, jo kar lepo spuščajo v mestni vodovod, čeprav je v bistvu enaka kot v vaseh samih. kje je tu logika.!!! Lp
|