|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   namišljeni "prijatelji"
6.6.2008 12:20:23   
m_m
Kaj veste o tem?
Dete je staro 3 leta, še ni v vrtcu, veliko se ukvarjamo z njo.

Zdaj pa kar vidi tam ene, al kake svoje ljubljenčke, al koga iz risank, al koga, ki je bil na obisku in se vživi, kot da se vse dogaja tisti trenutek. Tudi krega, pohvali, da za jest... Pa vse skupaj mi je logično, če da jesti kaki igrači ki jo ima v roki in ima namišljeno hrano in igrača namišljeno je. To pa je vse namišljeno (ciser živali in osebe so resnične), ampak ne vem kaj nardit. 

Ali naj sodelujem
ali obračam pozornost
ali potavim na realna tla, da tega kužata zdaj tu ni, ga pa lahko gremo pogledat?

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: namišljeni "prijatelji"
6.6.2008 12:31:27   
ivanap
tudi naš je star tri leta.

že eno leto nazaj je "nosil" v rokah opičke. sem se ful ustrašila, da je moj otrok čudak. in sem to omenila na govorilnih urah v vrtcu. sta me ful potoložili, da ima pač bujno domišljijo in je ful inteligenten.

potem je za nekaj časa pozabil na vse skupaj. sedaj pa spet boža, lupčka in hodi spat z malimi levčki, pa malimi tjulenčki, pa malimi volkci ....

po moje ni panike

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.6.2008 12:31:36   
maruškaŠ
Baje so otroci, ki imajo namišljene prijatelje zelo ustvarjali kasneje v življenju (moja sestra je imela namišljeno prijateljico) in je tudi potrdila gornjo tezo.

Jaz bi sodelovala. Sej v bistvu tudi sem - to sem včasih doživela pri mojem malem - k si je zamislil situacijo in zgodbo ... So mi rekli, da na ta način otroci tudi lažje predelajo travme - če imajo zelo močno domišljijo.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.6.2008 12:45:17   
lelaval
Pravijo, da je to dobro. Kar sodeluj z njim, pri njegovih namišljenih junakih.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.6.2008 13:05:40   
m_m
Hm... Mal ste me pomirile. Sicer kakih travm ni doživela. Mene skrbi, da pogreša vrstnike (gre pa jeseni v vrtec). Je pa drugače vse v redu, tudi na sistematskem. Sam takrat se še to ni dogajal, da bi psihologinji omenla.

Ve mogoče katera za kak link, članek ali kaj podobnega?

* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu ivanap)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.6.2008 13:08:27   
Spark
Naša je imela tri mesece nazaj prijateljico Tijo. Pa jo je kar s sabo vlekla na gugalnico, pa igrala se je z njo, pa pogovarjala se je z njo. Mal smo jo čukast gledal, sam pol smo jo mal povprašal kako kej Tija, in pol jo je čez kakih 10 dni pozabila.
Pomojem ni nič slabega, če ima otrok tako bujno domišljijo.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.6.2008 14:15:25   
Naty*Taja
m-m tudi naš se tole gre. Jaz enostavno sodelujem in še zabavno se mi zdi. Tudi sama sem imela take izpade, ko sem bila mala.
Ne obremenjuj se in bodi srečna, ker imaš - nadarjenega otročka....

MONTIGNAC

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.6.2008 14:17:22   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja
Jaz enostavno sodelujem in še zabavno se mi zdi.

Pri nas je bilo enako. To je eno tako fletno obdobje. Saj mine, brez skrbi, še prehitro.user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.6.2008 16:26:28   
skuštrana
Liza ima tudi namišljene prijatelje, pa namišljene stvari..moram dat na mizo še eno posodico za prijateljico Špelo (ki pravzaprav obstaja, ampak 250 km stranuser posted image ), pa v trgovini moram kupit sladoled tudi za njo... Zvečer, ko gre spat se ne smem uležt poleg nje, da ne pomučkam Špeleuser posted image Vse ke to del razvoja in s tvojim otrokom ni nič narobe.

Meni so ti namišljeni prijatelji tako prisrčniuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.6.2008 18:47:55   
žarnica
Naša punca (tri leta) ima namišljeno "malo miš" (tako ji ona reče) in je nonstop z njo,se z njo igra,jo lovi po stanovanju,kuha za njo. POtem ima tudi namišljene dojenčke in se z njimi igra,pogovarja,previja,...

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.6.2008 17:10:24   
Romcka
mi imamo pa Jankota in Metko ze kr neki cajta skozi na obisku:) Kaja bo kmau 3 leta...in vcasih se primejo za roke in plesejo ringaraja..kak dan ju ni...vceraj je imela Metka rojstni dan...user posted image
Pisem diplomo pri dr.psihologije in sem jo pobarala o tem...kar sodeluj in se igraj z otrockom ...bujna domisljija je eden od znakov da je otrok nadarjen...
Sicer pa je tud dedek mraz, pa bozicek, pa miklavz....vse bolj imagirarno ne?
user posted image

mi pa imamo dve sončici: Kajo in Nejo:)

http://krizajcki.moj-album.com/

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2008 7:42:12   
honey
M_m, to je menda normalno stanje pri tej starosti. Naš ima sicer preveč dela z igračami od Mojstra Mihata, se pa zgodi, da se kar na lepem spomni in se "pogovarja po telefonu" in čveka tudi po 5, 10 min. In ko ga vprašam, s kom je govoril, mi naloži kakšno tako, da se začnem kar smejat. Pa pogovarja se non-stop s kom - izmišljenim seveda, ko je v peskovniku. To ima tako debato, kot bi bilo v peskovniku 10 otrok. Meni je tako prisrčen, da se še jaz vklopim zraven in se pogovarjam z njegovi "prijatelji". Vem pa za nekaj otrok, ki so bili v vrtcu in so tudi imeli namišljene prijaelje, tako da mislim, da ji ne primanjkuje družbe vrstnikov, pač pa je to normalna faza v razvoju.

(odgovor članu Romcka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2008 7:48:38   
Anonimen
Hvalabogu da obstajajo, namišljeni prijatelji namreč... Tudi jaz sem jih imela user posted image user posted image user posted image . Moj je bil npr. Bojan Križaj in sem si zamišljala, da sem ga potegnila ven iz TVja in ker je bil tako majhen sem se lahko z njim igrala in ga komandirala... no pa Heidi je bila tudi moja prijateljica in je še.. Hčerin namišljeni prijatelj je pa Kekec.

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
11.6.2008 7:40:57   
honey
M_m, glej, kaj sem našla - kot nalašč za to temo user posted image

http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/otroci-z-domisljijo-so-bolj-uspesni.html

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.6.2008 14:02:08   
m_m
Oj punce. Nas je pa kar nekaj...
Ja, pol bo že nekaj na tem, da ni nič škodljivega, ampak bolj koristnega user posted image  je pa pri nas doma že pravi mali živalski vrt. namišljen seveda.

In koliko časa je to trajalo pri vas doma?
Mi nabiramo živali že kaka 2 meseca.

Link sem prebrala, hvala honey.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.