|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zatrdlina (oteklina) v dojki 2 in noče jesti ...
20.2.2005 14:51:48   
BONI*
Že včeraj sem pisala, da se mui je v dojki pojavila zatrdlina, ki zelo boli. Včeraj najprej tudi nisem mogla iz te dojke izčrpati nič mleka oz. samo par kapljic. potem sem grela z vročo vodo in je bilo malo bolje.Ni me več toliko bolelo, pa tudi izčrpala sem lahko vsaj nekaj (Luka je že spal in ni jedel).
Danes pa je zatrdlina spet zelo velika in tudi boli ko:hudicek: Mleko sicer teče, vendar spet ne dovolj. Mislim, da kar vem, katero izvodilo je zamašeno. Grejem, masiram izčrpavam, pa iz tiste lukne ne priteče nič:(, vidi se samo drobna bela pikica. Iz ostalih luken pa teče.

In zakaj izčrpavam? Ker Luka iz te dojke sploh noče jesti. Ves čas spušča bradavico, se zvija in prav histerično :((
Ko pa ga dam na drugo, je pa OK. Zakaj to? A je možno, da je zanič okus mleka v tej dojki? Ali naj ga potem ne dojim na tej dojki?

Prosim, svetujte mi.

Lp, Boni
Neposredna povezava do sporočila: 1
20.2.2005 16:11:30   
total
Joj boga,upam da se ti ni kaj zagnojilo,boš videla drgač pejt zdravniku to pokazat:zmeden:.

Lp:rozica:

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.2.2005 16:27:46   
Miško
Hm, po mojem noče piti iz boleče dojke zato, ker malo slabše teče, pa se mora bolj matrat, pa mu to ni všeč. Ko sem imela jaz podobne probleme, sem čimvečkrat pristavljala na bolečo dojko, pa mi je Matija pomagal veliko bolj kot črpalka in masaže. Je pa res, da ni zavračal boleče dojke. Je pa strašnooo bolelo. Meni je pomagalo tudi, da sem zatrdline masirala med samim dojenjem. In pa seveda pod tušem s toplo vodo.

LP in čim manj bolečin

Miško&Matija

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.2.2005 18:38:52   
beba76
Sama sem zamašene vode zmerom rešila z masažo pod zelo zelo toplo, skoraj vročo vodo.
Enkrat mi ni uspelo in sem lih imela s ta malo pregled pri pediatrinji in sem jo vprašala, kako je s tem. Mi je pogledala, potem pa me tako udarila po joški in tisti zatrdlini, da mi je skoraj ušlo...:((:( . Ne vem, kaj ji je bilo...to se namreč ne dela. Mogoče je imela slab dan, pa si je mene našla.
A maš vročino tudi? Ker od tega vnetja po navadi pride do povišane TT. Če ne boš z masažami in vročo vodo nič rešila, boš morala do zdravnika, ki ti bo predpisal antibiotik, saj lahko pride do infekcije.

:duda: pa prav zaradi tega noče sesati iz te dojke, ker je mleko drugačnega okusa. No, tako so meni takrat povedali in dokler se mi ni odmašilo, smo pač pumpali in zlivali stran.

Srečno!

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.2.2005 22:23:11   
Gina
Boni, takoj si izčrpaj mleko, ker boš dobila mastitis drugače! Najprej si masiraj celo dojko, pa pod tuš toplo vodo, potem nekaj časa ne bo teklo nič, ampak še masiraj in pumpaj in pumpaj, dokler ne bo šlo kaj ven. Saj bo šlo. Najprej iz drugih vodov in šele nazadnje iz zamašenega. Vztrajaj. Ful se potrudi, ker pri mastitisu se počutiš kot pri najhujši gripi + še malo slabše, nimaš samo vročine (jaz sem jo imela čez 40). Sploh vstati ne moreš iz postelje in ne skrbeti za otroka. Pa še boli te vse telo, dojka pa za pop.... Spumpaj, nujno.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.2.2005 22:32:57   
BONI*
Jutri grem k zdravnici, ker sem že čisto obupana. Grejem, masiram, pristavljam in črpam, pa nič ne gre ven. Oteklina je vse večja in boli ko 100:hudicek:
:(( Luka pa kar živčni zlom doživi, če ga gor pristavim. Najbrž si misli, da ga zafrkavam:(

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.2.2005 22:37:20   
Gina
Probaj no, res, ker ni luštno. Ne nehat. S črpalko bi šlo po moje še najbolj, pa četudi po kapljicah. Vem, da otroci potem nočejo jesti, tudi naš ni, samo sem ga kar malo prisilila, veliko se ga pa ni dalo. Lahko pa kličeš na vašo dežurno, ker obstaja nek sprej za sprožanje mleka, da ti bolj ven teče - imajo ga tudi v porodnišnici in ga tam tudi včasih dajo. Vsaj pokliči in vprašaj, saj je kakšna dežurna lekarna odprta. Tisto lahko tudi prežene, ker ti odpre vode - pa boš mogoče brez antibiotika skozi prišla.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.2.2005 1:46:25   
smrček
Spreju se reče Syntocinon. Meni je zelo pomagal, pa tudi vse kar so ti že punce napisale.Upam,da boš uspešno rešila.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.2.2005 11:31:56   
BONI*
Hvala! Sem že naročuila fantu, da mi ga gre v lekarno nabavit-če bo dobil UPAM!!!
Sem pa že klicala svojo osebno zdravnico, ker ginekologinja dela šele popoldan, pa mi je rekla, da če nimam vročine, mrzlice in rdečine na dojki, potem to še ni za antibiotik in da naj delam vse t, kar sem delala že do sedaj-gretje, masiranje, dojenje in izčrpavanje do onemoglosti. Če pa slučajno dobim vročino, moram pa takoj po antibiotik.
Moram pa rečti, da je že malo boljše, kot je bilo včeraj. Ne boli več toliko in tudi zatrdlina je že malo manjša. Celo Luka je že nekaj pojedel iz tedojke.

Hvala vsem za pomoč!

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.2.2005 21:31:53   
Anja167
Boni, ne boš dobila v lekarni, ker je na recept. No, to zdaj najbrž že veš. Še ena finta je, da daš malega na drugo dojko, dokler se ne sproži izcejalni refleks, ko te zaščemi v boleči dojki, pa ga hitro prestaviš. Takrat bo teklo in bo mogoče hotel jesti. LP.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?