Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 4.6.2008 12:10:50
|
|
|
|
chili
|
pametno bi bilo, da bi se tudi nakupovalne vrečke počasi zamenjale z biorazgradljivimi in bi tako zmanjšali ˝okrašenost˝našega okolja z nakupovalnimi vrečkami. Te so naprodaj naprimer v Italiji , Avstriji ... tako, da jih po nakupu lahko uporabiš za biološke odpadke injih tako uporabiš dvakrat koristno.
|
|
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 4.6.2008 12:43:27
|
|
|
|
honey
|
Ja, to bi bilo zelo pametno. Ali pa, da bi zamenjali tiste male PVC vrečke, ki jih imajo na blagajni zastonj, s papirnatimi vrečami, če že ne morejo biti bio razgradljive. Pa mogoče, če bi bile tiste velike papirnate vreče cenejše od PVC vrečk, bi se tudi veliko več ljudi odločilo za njih.
|
|
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 4.6.2008 12:52:27
|
|
|
|
emaa
|
V DM namesto PVC vrečke dobiš papirnato, prav fino.
|
|
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 4.6.2008 12:56:28
|
|
|
|
honey
|
Od kdaj pa to? Pa v vseh DM-ih? Ker ni dolgo, kakšnih 14 dni mogoče, ko sem kupovala tam in sem dobila navadno PVC vrečko.
|
|
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 4.6.2008 13:01:06
|
|
|
|
emaa
|
Pr nas v Domžalah kakih 10 dni sigurno, mogoče morajo pri vas še stare zaloge porabit. Mi je prav fino, ko dobim neko pametno vrečko, namesto plastike.
|
|
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 4.6.2008 15:54:21
|
|
|
|
chili
|
Problem pri papirnatih je , da so sicer razgradljive vendar je poraba energije izjemna na enoto, tako, da je papir ekološko dokaj sporen. Tudi uporbiti jih je večkrat dokaj težko,ker se trgajo in mečkajo. Spravljati v njih bioodpadke ne gre ker se razmočijo. Lahko si jih daš na glavo če te je sram To pa druga stvar, v glavnem na nobeni vreči ne piše , da jih pazite pred otroki še posebej manjše. Otrok se lahko hitro v igri zaduši , če si jo navleče čez glavo.
|
|
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 5.6.2008 14:26:38
|
|
|
|
chili
|
Je kdo poskusil ločevanje z Biobox zbiralnikom in bio razgradljivimi vrečkami , ki so naprodaj v Tuš-u ?
|
|
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 7.6.2008 7:23:44
|
|
|
|
chili
|
A res ni nikogar , ki bi imel nasvet koko on ločuje biološke odpadke ?
|
|
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 7.6.2008 11:05:23
|
|
|
|
NevenkaP
|
Mi jih ločujemo. V Ikei sva kupila dvojno posodo na vodilih. V eno gredo navadni odpadki, na tisti za bio je pa pokrov. Kupujem razgradljive vrečke v DM. Edino, kar mi ni všeč pri tej posodi je to, da moraš pokrov vsakič sneti in ga nekam odložiti. Če imaš umazane roke je to štorasto. Papir in embalažo pa zbiramo posebej v eni vreči in potem ločujemo v kleti v zaboje. Ko je zaboj poln ga peljemo na ekološki otok. Fino je, če imaš v kuhinji dovolj prostora, da imaš za vsako vrsto odpadkov svojo posodo. Pri nas je žal zaenkrat premalo prostora. No, pa se vseeno potrudimo z ločevanjem. Se mi zdi edino pravilno.
|
|
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 7.6.2008 15:12:25
|
|
|
|
chili
|
Ali ima pokrov na tisti za biološke odpadke luknjice na pokrovu ? Če ja potem je ok če pa je zaprt potem se ti v bioloških odpadkih sproži proces gnitja ,kar pa smrdi. Trik posode za bio odpadke je , da je popolnoma perforirana in , da se uporabi vrečka za bioodpadke ,ki ˝diha˝.
|
|
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 7.6.2008 15:39:06
|
|
|
|
ledenka
|
jaz imam na pultu malo posodico, bio odpadke mecem pa v male vrecke. ven nesem vsak dan, tako da se ne usmradi. vrecko pa obrnem in jo dam v drug kontejner. simpl. res pa je, da je treba dnevno ven nosit pa napolnimo tudi hitro
|
|
RE: Ločevanje bioloških odpadkov 7.6.2008 16:02:21
|
|
|
|
Putka
|
Mi imamo sistem, zaradi katerega mi moj dragi vsak dan mori Imam namreč zabojnik v omarici pod umivalnikom, podobno kot zgoraj opisano - na vodilih in dve ločeni posodi. Se pa res izredno hitro smeti napolnijo, v dnevu-dveh, kar mu gre blazno na živce, ker večinoma on nosi smeti. V posodo za bio odpadke dam eno plastično vrečko in not še vrečke za bio iz Mullerja (10 komadov 90c). Potem stresem v koš smeti s papirnato vred, plastično (iz katere ven teče in se običajno še pošpricam ) pa vržem v navaden kontejner. Smo v bloku in kar fajn smrdi, če se ne nosi dol vsaj drugi dan. Sploh če imamo ribe, meso... Ima kdo tiste zastonj kantice, ki jih na Snagi delijo?
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?