|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vodene koze - norice
31.5.2008 11:43:49   
asso
Če se katera "bojuje" z vodenimi kozami vam posredujem ta izdelek, ker res zelo pomaga, da hitreje posuši mehurček in gredo prej stran. Pa tudi srbež zmanjša.
Posebno za tiste otroke, ki imajo "naval" vodenih koz.

Sicer se dobi (saj da jaz vem) samo v Italiji. Naši pediatri svetujeje od Avene Cicalfate losion in pa toaletno vodo, ki se jo pošprica. Losion ne vem, če pomaga, ampak vodica pa ja.

Lp asso

user posted image

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vodene koze - norice
31.5.2008 11:46:57   
Lunc_a
P svetujejo,da se ničesar ne daje na mehurčke in se mi zdi da je tudi tako prav!

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.5.2008 12:26:56   
ona
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

P svetujejo,da se ničesar ne daje na mehurčke in se mi zdi da je tudi tako prav!

Ja,ma,če gledaš otroka kako trpi od srbenja mu skušaš pomagat z vsem kar ti pade na pametuser posted image
jaz sem naši npr.zvečer kozice mazala s fenistil gelom,ki je za pike,itd...
In jo ni srbelo,ponoči je pa lepo spala.Tale fenistil gel so mi priporočili v lekarniuser posted image

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.5.2008 17:05:09   
bodoča
Kako pa zgledajo vodene koze? Ker naš malček ima neke izpuščajčke, pa ne vem ali ga je komar popikla, samo malo čudni so mi za komaraj. Kar veliki so, rdeči in izbočeni.

mojeustvarjanje

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.5.2008 18:03:23   
ona
lahko,da je od komarjev!
Vodene koze so res taki vodeni mehurčki,pa otroci so kar nervozni,ko jih imajo,pa vročino dobijo par dni prej(eni tudi brez vročine9
Moj sin ima ponavadi take mehurčke po piku komarja in mu kar močno oteče predel pika,pa bolj trda bula rata!
Eni so pač bolj občutljivi na pike komarjev.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.5.2008 18:22:05   
Volga

Ja, to je pa čisto res. Jaz tudi našega nisem mazala z ničemer, jih je imel en milijon povsod, kjer je možno, bilo je na višku poletja, 35 stpšinj zunaj. Nič, sem pa tja sem ga na hitro splaknila pod tušem, potem pa je bil nag, čisto nag, ves dan. Pa se ni nikjer spraskal. Zdaj je verjetno tudi odvisno, koliko sos tari. Naš je bil, kaj pa vem, dve poletji nazaj, ene 4 leta.

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.5.2008 18:23:46   
asso

Tri tedne nazaj, ko sem bila s tavečjo pri p. je rekla, da se nič ne daje (imela jih je malo), par dni nazaj ko sem šla še s to malo, čim jo je vidla je rekla, da za njo pa bodo že nekaj svetovali. In je to od Avene... ta Italijanska zadeva je podobna, vendra dosti boljša.
Tudi v lekarni, ko sem šla kupit mi je rekla, da včasih niso nič dajali, sploh da te zadeve niso uspeli prodajat, sedaj pa da so kao ugotovili, da je dobro in vsi kupujejo...
Še posebno v tej vročini je (po moje) dobro kaj dat, ker če ne samo nastajajo in nastajajo...

Tako, da ne vem zakaj ne bi nič dajaliuser posted image  Res pa se mi zdi, da ni prav to kar dajejo v Italiji, da zavirajo koze, ko so že...

< Sporočilo je popravil asso -- 31.5.2008 18:27:10 >

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.5.2008 23:25:20   
jakaracman
Jaz sem jo s tem mazala, kupila v avstrijski lekarni in se ni veliko praskala.Je imela veliko pikic.Pa se ni veliko praskala in prav odleglo ji je po mazanju.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.6.2008 9:50:12   
Maleal
Jaz sem bila prejšnji teden pri p in je dobil samo claretine sirup,da ga ne srbi.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.6.2008 10:45:14   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

Jaz sem bila prejšnji teden pri p in je dobil samo claretine sirup,da ga ne srbi.

Ja, sej pravim. Tudi mi smo za ta večjo samo sirup pa kopanje v hipermanganu. Ampak pri ta manjši mi je pa priporočala toaletno vodico za osvežitev in mazanje, ker jih je imela več in večje.
In hvalabogu, da sem jo mazala...

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.6.2008 10:55:59   
staši
jaz vem zakaj nič ne dajo ,razen pudra.Naš pediater je že starejši in ko so moji otroci imeli koze je dal samo sirup proti srbenju in puder ,drugo je pa rekel da naj ne kupujem ker koze niso tako nedolžne kot mislimo.Če bilo kaj drugega se daja na mehurčke in se prehitro posuši kot je treba potem se pod tem mehurčkom začne ali gnojit ali pa pravijo da kozo povleče "noter"in pusti lahko posledice največkrat na ledvicah.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.6.2008 20:52:10   
asso
Sej to je losion, ki vsebuje puder in ta tudi suši. Pod tem sigurno se ne zagnoji, ker prepreči širjenje bakterij. Sej jaz ne podpiram glih mazanje, ampak ko je toplo in se otroci potijo, potem pa ja, ker če ne koze trajajo dolgo in se samo fajn zapacajo...

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2008 22:01:19   
mayci
Tudi pri nas imamo zadnje dni "veselico" z noricami user posted image ... V petek je dobil prve, včeraj jih je bilo nekaj, danes pa so rasle kot gobice po dežju...user posted image . Resno razmišljam, da bi šla iskat tole vodico ali pa losjon od Avene. A se jo dobi v lekarni?

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.7.2010 8:33:40   
dreamhorse
Da ne odpiram nove teme.
Moja 13 mesečna hči je v vrtcu, kjer razhajajo vodene koze. ZAnima me, ali katera ve, kdaj eventuelno je kužna, če jih bo dobila. Kolikor sem prebrala in če prav razumem dva dni pred izpuščaji nastopi vročina in takrat je otrok kužen. Sosedje imajo otroke, ki še niso preboleli koz, jaz pa ne bi rada zapirala otroka pred njimi, saj sploh ni rečeno, da jih bo dobila...

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.7.2010 11:31:53   
barni
TEžka bo. Kužna je že dva dni pred izpuščajem in navadno takrat še ne kaže znakov bolezni. Je pa takrat ravno najbolj kužna.

Tako je bilo pri naši, ki je bila v petek normalno v vrtcu, v soboto zjutraj pa se je pojavil prvi mehurček, kasneje pa še vročina. Tako da kaj dosti ne moreš narediti. Pa niti ni treba. Saj je še polno drugih bolezni, kjer je otrok kužen še pred nastopom simptomov, pa nimaš kaj.

Jaz sem jih dobila od kolegičine deklice, ko je bila pri nas na RD, naslednji dan pa so opazili pri njej mehurček. Jaz sem jih fasala točno 14 dni po tistem. In potem čez 14 dni še moja hčerka.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.7.2010 13:45:31   
dreamhorse
Skrbi me samo, da me ne bi starši otrok obrekovali, češ da nisem izolirala male, če sem vedela, da lahko dobi koze.. sicer pa kaj čem paničarit, itak je to otroška bolezen, prej ko jo prebolijo, boljše je za njih..

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.7.2010 14:08:52   
sazi
Vodene koze lahko izbruhnejo tudi šele 21. dan po okužbi. Torej v vsem tem času, ne moreš predvideti ali jih bo otrok sploh dobil ali ne. Če bi gledali na to, da bi jih potencialno lahko imeli, lahko traja nekaj mesecev izolacije, ti pa čakaš in čakaš na izbruh, ki ga ni.

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.7.2010 17:03:29   
Aja1
Naša jih je dobila šele dva meseca po pojavi koz v njeni skupini v vrtcu. Torej bi jo lahko imela izolirano 2 meseca + še čas, ko je kužna. Meni se zdi, da je taka izolacija brezveze. Itak jih morajo enkrat dobiti. Boljše je, da jih dobijo, ko so še otroci. No, ravno okoli kakšnega novorojenčka naj pa ne hodi in ga boža.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.7.2010 9:30:44   
Taddy78
Večina staršev ki jih poznam ( pa tudi sama sem naredila tako), se je hodilo z otroci kar nastavljat, da jih čimprej dobijo.
Če pogledam svoj primer in sem ji dobila komaj pri 31-h....katastrofa. En teden sem bila koma, da se o brazgotinah na obrazu ne pogovarjam. Sin jih je dobil v blagi obliki, sama sem mogla na infekcijskega, ker sem imela tahujšo obliko.
Sva pa jih oba dobila 14 dni po tem, ko sva bila pri sinovem bratrancu.

Tudi jaz nisem z ničemer mazala. Sicer sem kupila tisto Poxclean ali kak se že reče,peno, pa lahko iz osebne izkušnje povem, da nič ne pomaga. Osebna zdravnica mi je dala še infuzijsko tekočino,da se mažem z njo, pa isto nič ni pomagalo.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.10.2010 14:12:32   
tajtaja
Evo, sedaj pa mamo mi v gosteh koze. Včeraj so se pojavile pri dvojčici (sicer sta z bratom dvojčkom že ves teden na bolniški zaradi viroze?!, kašlja...). Danes jih ima že ogromno, sva jih pa začele že včeraj mazati z pudrom in se  že lepo sušijo, druge pa komaj rinejo na plan. Najhujše so tiste v spolovilu in ko lula, jo kar peče. Potem pa spet tuširava, pa maževe z pudrom, pa naga leži pred kaminomuser posted image , sa se puder posuši...mislim, da nama bojo te dale največ vetra.
Pri bratcu dvojčku zaenkrat ni enega samega znaka, pri starejšem bratu tudi ne, najstarejši pa sta že itak preboleli.
Mislim, da bomo meli fajn krompirjevo-kozaste počitniceuser posted image .

< Sporočilo je popravil tajtaja -- 17.10.2010 14:13:18 >

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.