|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrdevanje trebuha
31.5.2008 10:30:36   
pety78
Se opravičujem, ker je o tej temi že kar nekaj napisano, meni pa vseeno ni jasno, kako to otrdevanje zgleda. Ali se oblika trebuha pri tem spremeni ali ne? Torej, če gre za otrdevanje, ker se otrok premika?
Jaz sem noseča nekje 33 tednov, 19. maja sem imela zadnji pregled, kjer je ginekologinja ugotovila, da sem že 1 prst odprta. Zato moram počivat. Se mi pa zadnje dni vse pogosteje dogaja, da mi del trebuha postane trd, ampak predvidevam, da se mala premika in mi pritiska na steno. Je pa res, da so ti občutki kar fajn boleči. Ponoči sem se zbujala od bolečin, kar se prej ni dogajalo.
Saj ne vem, kako naj opišem, ampak otroka čutim na dva načina. user posted image
En je seveda zelo prijeten, ko malo pobrca, se premakne, pri drugem pa se mi naredi na trebuhu ena velika bula za par sekund, postane čisto trda, pa kar fajn boli, dokler ne popusti...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrdevanje trebuha
31.5.2008 10:50:06   
pepa6
Otrdevanje trebuha izgleda tako, da ti rata trebuh za par sekund trd, pri men sploh okrog popka. Potem pa se trebuh zmehča. Takrat mi otrok navadno ne brca. Ko pa brca, pa se trebuh seveda premika. Je pa res, da se pogosto zaradi tega otrdevanja ponoči zbudim. V sredo bom sicer noseča polnih 35. tednov, in je otrdevanje vse pogostejše, poleg tega mi že celo hrbtenico narazen vleče, pa medenico tud. V ponedeljek imam sicer ginekologa, tako, da bomo videli kako bo. Imam pa občutek, kot da sem mogoče tudi sama malo odprta. No bomo videli v ponedeljek.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.5.2008 12:55:16   
Anonimen
Meni trebuh otrdeva na isti način kot ga opisuješ sama. Nastane kar ena klobasa user posted image . Najlažje se boš rešila bolečin, če boš predihavala situacijo kot taprave popadke: globok vdih skozi nos in počasen izdih skozi usta.user posted image   Imam pa pogosto otrdevanje predvsem ponoči. Sem pa itak v 39 tednu user posted image , tak da pričakujem user posted image  od danes na jutri.

Srečno! Pa počivaj, če si že odprta.

(odgovor članu pepa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
31.5.2008 14:33:31   
Naja30
Ko mi je otrdeval trebuh, mi je bolj spodnji del in taka smotana bolečina je bila. Neprijeten občutek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.5.2008 22:35:01   
Blacky30
Ja, točno tako, kot pravi Naja3, je tudi pri meni. Tista bula, ki se ti naredi samo na delu trebuščka, se user posted image  pretegne in se izboči ritka ali hrbet. To ni isto. Otrdevanje pa otrdi cel trebuh, predvsem pa se občuti na sp. delu trebuha pod popkom po celi širini in včasih zraven tak šraufa kot pri M.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.6.2008 14:27:41   
Anonimen
Otrdevanje se dogaja tudi na tak način, da se ti naredi kot ena klobasa na nekem delu trebuha in čez ene 10 sekund popusti. 

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.6.2008 15:57:40   
Maja T.
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Otrdevanje se dogaja tudi na tak način, da se ti naredi kot ena klobasa na nekem delu trebuha in čez ene 10 sekund popusti. 

A res se to tudi šteje kot trdenje?

Kaj še ima katera izkušnje s tem, ker meni naša žabica nenehno dela take bunkice, ki so lahko bi rekla neprijetne, tista bunkica je trda ostali trebuh je normalen, traja par sekund in popusti.

Meni trebuh trdi tudi na čisto drugačen način, ko mi cel spodnji del otrdi ? 
Sprašujem zaradi tega, ker se mi to pogosto dogaja, mogoče prepogosto, če se to pretegovanje tudi šteje kot trdenje?

Sem bila zaradi tega trdenja, ko ti celi buši otrdi prejšnji teden na CTG in je vse ok, MV zaprt...

Res bi prosila še vaše izkušnje, kako dojemate oz. smatrate to pretegovanje vašega user posted image

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.6.2008 20:42:09   
Acjom1
Hej! Meni je ginekologinja ravno delala MF, ko se mi je naredla takšna bunkica (imam tudi skoz probleme zaradi tega otrdevanja že od 18. tedna naprej) in mi je rekla, da je tudi to to. Imam pa tudi tisto "običajno" otrdevanje, ko pač spodnji del trebuha postane trd. Tako da mislim, da gre tudi v tvojem primeru za otrdevanje.

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.6.2008 10:23:28   
Maja T.
IZVIRNO SPOROČILO: Acjom1

Hej! Meni je ginekologinja ravno delala MF, ko se mi je naredla takšna bunkica (imam tudi skoz probleme zaradi tega otrdevanja že od 18. tedna naprej) in mi je rekla, da je tudi to to. Imam pa tudi tisto "običajno" otrdevanje, ko pač spodnji del trebuha postane trd. Tako da mislim, da gre tudi v tvojem primeru za otrdevanje.

joj, nič bom drug teden, ko imam UZ malo povprašala G. kako in kaj? Acjom1 hvala za inf. user posted image

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.6.2008 11:38:36   
pepa6
Jaz sem bila včeraj pri ginekologinji, in sem ji pač povedala, da mi otrdeva trebuh včasih tud po 3 krat v 5 minutah, po 5 sekund, in ker bom jutri že polnih 35. noseča, pa mi je priporočala strogo mirovanje, ker ne želi da skoraj en mesec prej pred PDP-jem rodim.

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.6.2008 18:49:04   
PikicaStonoga
Men tud kdaj buši trd postane, predvsem zjutraj ko ga božam al pa zvečer. Drugače sem pa v 20. tednu in čakam, da prvič začutim dojenčka!

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.6.2008 20:05:27   
izgubljena_ovcka
Otrdevanje samo po sebi ni čisto nič nevarno in razen "neprijetnosti" nima nekega učinka (okej, pripravlja maternico na porod, ja) in ga torej iz zdravstvenih razlogov ni treba preprečevat. Meni je trebuh prvič otrdel v sedemnajstem tednu žeuser posted image . Najprej sem prav pisano pogledala, ko sem se prijela za trebuh in je izgledalo, kot da imam noter rokometno žogo (trebuh se mi takrat sploh še nič ni poznal!). No, od takrat naprej me to spremlja vedno, zdaj proti koncu je postalo boleče in res zoprno, drugače pa ni imela nobenega "učinka" na mv (da bi se zaradi tega odpirala prezgodaj ali kaj takega). Pač še ena mala nevšečnost...

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?