Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: v službo prej preden ti poteče porodniška 30.5.2008 22:02:33
|
|
|
|
katjes
|
Če bo tvoj mož koristil tvojo "porodniško" oz. dopust za nego in varstvo otroka, bi bilo lepo, če bi se prej pogovoril oz. dogovoril z svojim delodajalcem. Seveda, če ni sam svoj šef ! In ko ima neki predviden datum, greste lepo na CSD kjer pri referentki uredite papirje - do kdaj bo imela mama porodniško, od kdaj do kdaj pa oče! Upam, da sem ti kaj pomagala!
|
|
RE: v službo prej preden ti poteče porodniška 31.5.2008 13:43:45
|
|
|
|
vaney
|
Jaz imam tudi porodniško do decembra, ampak grem delat že septembra, doma bo ostal mož. On je že vprašal v službi, če lahko, so mu dovolili, jaz sem šla v službo po točen datum, potem na socialno po papirje. Je pa en problem...oče lahko nastopi porodniško samo, če tebi vmes prekinejo pogodbo in te na novo zaposlijo oz. greš k drugemu delodajalcu, drugače pa ne more. Da ti pojasnim...jaz imam pogodbo do 30.6.2008, delat pa grem 1.9.2008, vmes mi bo šefica za 2 meseca prekinila delovno razmerje, ker, če bi mi s 1.7.2008 avtomatsko podaljšala pogodbo, mož ne bi mogel iti na podoniško. Upam, da kaj razumeš od napisanega.
|
|
RE: v službo prej preden ti poteče porodniška 31.5.2008 15:34:56
|
|
|
|
15.7.
|
ja štekam, sam jas še nisem bial v delovnemu razmerju. ker sem lani julija mturirala in potem ostala doma. kako je pa s tem?
|
|
RE: v službo prej preden ti poteče porodniška 31.5.2008 15:45:21
|
|
|
|
CatJa
|
Poveš, da si dobila službo, ki je seveda ne boš zavrnila za to, da lahko oni uganjajo svoje muhe. Ker take oslarije, ki jih zganja naša socialna, so pa too much. No, pri nas menda ne komplicirajo tako zelo, tako da upam, da nam bo ratalo brez večjih kolobocij.
|
|
RE: v službo prej preden ti poteče porodniška 31.5.2008 21:51:29
|
|
|
|
vaney
|
Potem pa sploh ne bi smela imeti problemov, pač povej na socialni, da si dobila službo, dajo naj ti papirje za očetovo službo, on naj odnese papirje izpolnit, odneseš nazaj na socialno in to je. Seveda pa se morajo v njegovi službi strinjat s tem, povsod se ne. Pa še nekaj: tisti čas, ko bo oče na porodniški, bo dobival plačano samo osnovo (ampak ne vem, od česa jo izračunajo). Meni je rekla, da ne rabim nosit njegovih plačilnih list zadnjih 12 mesecev, ker jih ne rabijo, zato ker dobi samo osnovo, izračunano na podlagi.... (ne vem česa, sem pozabila). V glavnem, plače ima malo čez 1000€, ko bo doma, bo dobival 560€. Malo, ampak za otroka vse...
|
|
RE: v službo prej preden ti poteče porodniška 1.6.2008 20:09:46
|
|
|
|
tinaaja
|
Vaney, dopust za nego in varstvo lahko koristita oce ali mati. Porodniska pa pripada samo mami. Teba je podpisati sporazum med starsema o delitvi dopusta. Te podatke sem jaz dobila na CSD, tud na spletu so taki formularji. Poleg tega je na dopustu za nego moj sorodnik, ker se jima tako bolj splaca. Rabis pa potrditve delodajalcev o obvescenosti,...
|
|
RE: v službo prej preden ti poteče porodniška 1.6.2008 20:23:07
|
|
|
|
Anonimen
|
moraš socialno obvestit takoj, da razmišljaš o tem, ali šele po tem, če ti odobrijo prošnjo? Ja, obvestit jih moras. V vlogi za dopust in nego otroka si verjetno navedla, da bos celoten dopust koristila sama, ceprav ze v osnovnem obrazcu obstaja moznost, da navedes, da ga bo koristil tudi oce. Ti daj lepo prosnjo na Csd, navedi, da je prislo do spremembe, da si se morala predcasno vrniti na delo in da prosis, da preostanek dopusta koristi oce. Z enim normalnim tonom bi se po moje brez zapletov dogovorila. Osnova za ocetovo nadomestilo je zadnjih 12 plac (tako kot pri tebi, gre za osnovo, od katere so placani prispevki) in ne minimalna placa. Dopust za nego in varstvo otroka v trajanju 260 dni pripada enakovredno materi in ocetu in ni osnove, da bi bilo njegovo nadomestilo nizje.
|
|
|
|
RE: v službo prej preden ti poteče porodniška 2.6.2008 8:11:11
|
|
|
|
kalbo
|
Moja žena je mesec in pol prej prekinila porodniško, ker je pač padla mimo služba, ki je ni blo za zavrnit. Po tehtnem premisleku sva ugotovila, da za tamalo to ni predstavljalo problemov, saj se merka pri moji tašči, tam kot njen bratec. Največji hec je, da moraš na dopis, s katerim prekinjaš porodniško napisat kdo bo skrbel za otroka....po izteku porodniške jih pa to, zanimivo, ne zanima kaj dosti. Rodi stvori varstvo, ker vrtcev je premalo...
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?