|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v službo prej preden ti poteče porodniška
30.5.2008 21:55:46   
15.7.
kako je s tem, da če imaš do sdecembra porodniško in se odločiš jit prej v službo- in gre na dopust očka- moraš socialno obvestit takoj, da razmišljaš o tem, ali šele po tem, če ti odobrijo prošnjo?

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v službo prej preden ti poteče porodniška
30.5.2008 22:02:33   
katjes
Če bo tvoj mož koristil tvojo "porodniško" oz. dopust za nego in varstvo otroka, bi bilo lepo, če bi se prej pogovoril oz. dogovoril z svojim delodajalcem. Seveda, če ni sam svoj šefuser posted image user posted image !
In ko ima neki predviden datum, greste lepo na CSD kjer pri referentki uredite papirje - do kdaj bo  imela mama porodniško, od kdaj do kdaj pa oče!
Upam, da sem ti kaj pomagala!

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.5.2008 13:43:45   
vaney
Jaz imam tudi porodniško do decembra, ampak grem delat že septembra, doma bo ostal mož. On je že vprašal v službi, če lahko, so mu dovolili, jaz sem šla v službo po točen datum, potem na socialno po papirje. Je pa en problem...oče lahko nastopi porodniško samo, če tebi vmes prekinejo pogodbo in te na novo zaposlijo oz. greš k drugemu delodajalcu, drugače pa ne more. Da ti pojasnim...jaz imam pogodbo do 30.6.2008, delat pa grem 1.9.2008, vmes mi bo šefica za 2 meseca prekinila delovno razmerje, ker, če bi mi s 1.7.2008 avtomatsko podaljšala pogodbo, mož ne bi mogel iti na podoniško. Upam, da kaj razumeš od napisanega.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu katjes)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.5.2008 15:34:56   
15.7.
ja štekam, sam jas še nisem bial v delovnemu razmerju. ker sem lani julija mturirala in potem ostala doma. kako je pa s tem?

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.5.2008 15:45:21   
CatJa
Poveš, da si dobila službo, ki je seveda ne boš zavrnila za to, da lahko oni uganjajo svoje muhe. Ker take oslarije, ki jih zganja naša socialna, so pa too much. No, pri nas menda ne komplicirajo tako zelo, tako da upam, da nam bo ratalo brez večjih kolobocij.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.5.2008 21:51:29   
vaney
Potem pa sploh ne bi smela imeti problemov, pač povej na socialni, da si dobila službo, dajo naj ti papirje za očetovo službo, on naj odnese papirje izpolnit, odneseš nazaj na socialno in to je. Seveda pa se morajo v njegovi službi strinjat s tem, povsod se ne. Pa še nekaj: tisti čas, ko bo oče na porodniški, bo dobival plačano samo osnovo (ampak ne vem, od česa jo izračunajo). Meni je rekla, da ne rabim nosit njegovih plačilnih list zadnjih 12 mesecev, ker jih ne rabijo, zato ker dobi samo osnovo, izračunano na podlagi.... (ne vem česa, sem pozabila). V glavnem, plače ima malo čez 1000€, ko bo doma, bo dobival 560€. Malo, ampak za otroka vse...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.6.2008 20:09:46   
tinaaja
Vaney, dopust za nego in varstvo lahko koristita oce ali mati. Porodniska pa pripada samo mami. Teba je podpisati sporazum med starsema o delitvi dopusta. Te podatke sem jaz dobila na CSD, tud na spletu so taki formularji. Poleg tega je na dopustu za nego moj sorodnik, ker se jima tako bolj splaca. Rabis pa potrditve delodajalcev o obvescenosti,... 

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.6.2008 20:23:07   
Anonimen
moraš socialno obvestit takoj, da razmišljaš o tem, ali šele po tem, če ti odobrijo prošnjo?

Ja, obvestit jih moras. V vlogi za dopust in nego otroka si verjetno navedla, da bos celoten dopust koristila sama, ceprav ze v osnovnem obrazcu obstaja moznost, da navedes, da ga bo koristil tudi oce.

Ti daj lepo prosnjo na Csd, navedi, da je prislo do spremembe, da si se morala predcasno vrniti na delo in da prosis, da preostanek dopusta koristi oce. Z enim normalnim tonom bi se po moje brez zapletov dogovorila.

Osnova za ocetovo nadomestilo je zadnjih 12 plac (tako kot pri tebi, gre za osnovo, od katere so placani prispevki) in ne minimalna placa. Dopust za nego in varstvo otroka v trajanju 260 dni pripada enakovredno materi in ocetu in ni osnove, da bi bilo njegovo nadomestilo nizje.

(odgovor članu 15.7.)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.6.2008 8:11:11   
kalbo
Moja žena je mesec in pol prej prekinila porodniško, ker je pač padla mimo služba, ki je ni blo za zavrnit. Po tehtnem premisleku sva ugotovila, da za tamalo to ni predstavljalo problemov, saj se merka pri moji tašči, tam kot njen bratec.
Največji hec je, da moraš na dopis, s katerim prekinjaš porodniško napisat kdo bo skrbel za otroka....po izteku porodniške jih pa to, zanimivo, ne zanima kaj dosti. Rodi stvori varstvo, ker vrtcev je premalo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?