Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Katere stvari vas zanimajo na roditeljske... 30.5.2008 19:23:37
|
|
|
|
srki
|
Vse, kar se financ tiče, rečejo, naj se na občino obrnemo. Vseeno pa se mi zdi, da bi tudi oni kaj morali vedeti. Npr. meni je blazno čudno to, da moj sine, ki je v srednji skupini, spada še kar med jasli, čeprav so tukaj otroci od dveh let do 4 let. Jasli so zame od 1-2 let. Pri nas je marsikaj prikrito, pa bo treba malo več jezik stegovat.
|
|
|
|
RE: Katere stvari vas zanimajo na roditeljske... 31.5.2008 14:33:01
|
|
|
|
Rubin.
|
Jaz sem v bistvu že vse kar me je zanimalo vprašala na dnevu odprtih vrat, tako da sedaj že vse vem . Je pa odvisno verjetno od starosti otroka (mala miss bo tri leta) kaj te zanima. No, moja vprašanja so bila: - ali je možno otroka imeti samo 4 ure v vrtcu, - ali je obvezno popoldansko spanje, - ali imajo malico, - kako dolgo lahko poteka uvajanje. Najpomembnejši mi je pa bil osebni stik in kako mi je bila všeč vzgojiteljica, zato sem tudi hodila na dneve odprtih vrat. Uspešen roditeljski sestanek ti želim .
|
|
|
|
RE: Katere stvari vas zanimajo na roditeljske... 31.5.2008 14:39:13
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Vse, kar se financ tiče, rečejo, naj se na občino obrnemo. Vseeno pa se mi zdi, da bi tudi oni kaj morali vedeti. Npr. meni je blazno čudno to, da moj sine, ki je v srednji skupini, spada še kar med jasli, čeprav so tukaj otroci od dveh let do 4 let. Jasli so zame od 1-2 let. Pri nas je marsikaj prikrito, pa bo treba malo več jezik stegovat. Pa še tebi bom poskusila odgovoriti. Kar se financ tiče, ti v vrtcu ne moreje ničesar odgovoriti, razen tega, da ti dajo vpogled finančne razrede. To pa zato, ker ti na osnovi dohodkov in drugih podatkov, na občini določijo v kateri razred spadaš. Jasli so povsod od 1-3 let, možno pa je da ima vrtec tudi skupino od 2-4, ampak ni rečeno da bo tvoj otrok v njej. V vrtcu določijo ali bo v tej ali oni skupini, od tega pa je potem tudi odvisno, koliko boš plačevala. Ti dam primer: od kolegice sin bo julija star 3 leta, pa je v skupini od 2-4, od druge kolegice pa je v istem vrtcu in bo novembra star 3 leta in je v skupini od 1-3. Po moje je mejnik koliko je otrok star septembra ko se ga vpiše. Če že ima dve leti lahko gre skupino od 2-4, če pa ni pa ne. Med letom pa jih ne premeščajo. Ja in taprva plačuje položnice za drugo starostno obdobje, ta druga pa za prvo. Je pa res, da je dobro, če se kaj samo domneva, da se vpraša v samem vrtcu kako imajo urejeno.
|
|
|
|
RE: Katere stvari vas zanimajo na roditeljske... 31.5.2008 14:51:00
|
|
|
|
Gordana-3
|
rubin, te kombinirane skupine očitno delajo povsod malo drugače. hči je aprila dopolnila 4 leta in je v kombinirani skupini 2-4. v skupini je tudi punčka, ki je dve leti dopolnile šele februarja al marca letos. septembra ni bila z njimi v skupini, prišla je kasneje, toda po moje so jo dali v čisto napačno skupino. upam, da se mi septembra te kombinirane skupine rešimo. bodo pa sigurno naredili skupino 3-5 in bo naša spet najstarejša ....
|
|
|
|
RE: Katere stvari vas zanimajo na roditeljske... 31.5.2008 19:50:49
|
|
|
|
Rubin.
|
Ja, sej kot sem napisala, da predvidevam oz. "po moje", da tako formirajo skupino, vem pa ne. Nisem se podrobno zanimala za to, ker ta vrtec, katerega bo obiskovala mala miss, nima te vmesne skupine, ampak samo 1-3, 3-5 in predšolska skupina. Je pa verjetno v domeni vrtca kako in kaj. Zato je vedno najbolje se obrniti na njih.
< Sporočilo je popravil Rubin. -- 31.5.2008 19:51:44 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prvi koraki k srečnemu otroštvu z GeneraliProgram Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?