|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kdaj prvič z dedkom in babico na dopust
31.5.2008 0:13:46   
Pia77
Jaz tudi ne bi dala 10m otroka tašči za 2 tedna. In ne samo zaradi otroka... saj tudi sama ne bi zdržala brez njega!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kdaj prvič z dedkom in babico na dopust
31.5.2008 7:59:14   
ZARA
Moja gre letos, ko je stara 4 leta prvič sama z babico na dopust za 4-5 dni. Pa ne, da je ne bi hotela dat, imamo težave drugačne narave.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kdaj prvič z dedkom in babico na dopust
31.5.2008 15:37:34   
Pinkyca
Joj moram se še jaz pofočkat in povedat da je moj srček zdaj star 10M in da bi ga dala tašči za 14 dni user posted image user posted image ... kamorkoli brez mene za 14 dni? Nemogoče - za mene, on bi verjetno užival.

Ne ne ne ... nemogoče ... zmešalo bi se mi doma brez njega. S taščo se lepo razumeta, čisto ji zaupam, ker res obvlada vse z user posted image . Ampak jaz nisem še pripravljena bit brez njega - niti čez noč kaj šele v dnevih. Čez 1M grem v službo nazaj in mali bo pri tašči užival, jaz bom pa depro kuhala v službi dokler se ne navadim.

Sama sem pri 4letih dalje redno hodila v počitniške kolonije (zdravstveni razlogi) za cela poletja brez staršev in zato vem kako je otroku brez mame. Saj otrok to vse drugače dojema kot mi odrasli ampak vseeno sem imela posledice, ki jih niti ne znam opisati. Ne maram da bi to dal skozi tudi moj sonček, če mu ni treba.

Ena je lepo napisala zgoraj da se od 3 leta dalje to dela postopoma dan za dan. Pa naj bo vsaj toliko star da zna povedat kaj rabi in kaj hoče.

Ne vem no saj vem da je bolj problem v nas mamah kot v taščah in otrocih. Pa fino je da se otrok navadi da niso mame vedno blizu, da je bolj samostojen otrok, ... ufff ja težko je tole

Včasih se pač človek najbolje ravna po svojih občutkih ... če čutiš da je prezgodaj to pač povej, tvoje razloge naj pa drugi lepo spoštujejo in ne vsiljujejo svoje.user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kdaj prvič z dedkom in babico na dopust
31.5.2008 22:27:47   
majcci
Jaz nisem imela in tudi nimam kakšnih posledic, ker sem počitnice preživljala pri noni, pa sem bila pri njej ves čas kolikor je bilo možno. Ko sem bila stara 3 leta, sem skoraj celo leto živela pri njej, pa mi to ni nič škodilo, le pridobila sem to, da sem na eno osebo več navezana v življenju.
10 mesecev se meni drugače tudi zdi prekmalu, vendar tam 3 ali več leta strai otroci bi pa lahko že šli kdaj na dopust oz. počitnice s starimi starši.

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kdaj prvič z dedkom in babico na dopust
31.5.2008 22:41:00   
norge
Po moje je to čist odvisno od otroka. Nas je čist nor na svojo babi in dedija in nas sploh ne pogresa, je sel pa lani (star dve leti) za ene par vikendov z njimi na morje, letos pa je sel za en teden in mi je blo ze kar grozno (njemu pa neuser posted image ). Taksnim tascam in mamam, ki otroka se previle niso, resnično NE!!!!

(odgovor članu black jack)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kdaj prvič z dedkom in babico na dopust
1.6.2008 8:23:29   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: black jack

Itak, da sem rekla NEEEEE in bi bil odgovor enak, čeprav bi mi posredovale drugačna mnenja..Samo sem se hotela prepričati, če so kritike , ki sem jih bila deležna- da sem patološko navezana na malega, da je njena prva snaha malega dala že pri 4 mesecih na morje v prikolico, v divjino, brez pitne vode( saj pravim, neumni imajo vedno srečo), da jaz pa samo kompliciram in da to ni dobro za otroka, ker se more navaditi še drugih ljudi in biti bolj samostojen!!???Da so v prejšnjih časih otroci ostajali v varstvu od 3meseca dalje , pa so glih tko zrasli( ta argument še posebej sovražim!!!!user posted image ) -če so te kritike utemeljene..Ja, drage moje,jaz ne vem ..... saj če je blo vse tko fajn in smo "glih tako gor zrasli", zakaj so pa potem porodniški dopust podaljšali na leto? Po mojem , da znanost ne stagnira in da so pač študije pokazale in vsakokrat na novo pokažejo, kje in kako izboljšati kakovost otroštva, vzgoje, razvoja otroka etc..Je pa res, kot ste nekatere napisale, da je odvisno tudi od otroka, kdaj in za koliko časa ga lahko pustiš...Ampak pri 10mes. oz 11-ih ( ko grem v službo) še povedati ne zna kaj bi si želel...Mogoče je res, da če bi ga puščala non stop v varstvu že od rojstva, da ne bi bilo problema ampak v varstvo je šel  enkrat na mesec, ko sem šla po večjih nakupih ali k zobozdravniku...pa se sprašujem ali nimamo porodniške ravno  zato , da smo z našimi sončki, da z njimi navežemo pristen stik ali bi jih res morale dajati v varstvo, da ne bi bili preveč navezani( a to si lahko- preveč navezan???) in samostojni pri 11 mes???!!!Sem mal zafilozofirala ampak res bi rada še vše mnenje, ker sem se zadnjič začudila, ko sem sprožila debato med kolegicami pa so samo skomigale z rameni...češ...ne vem???


Povej tašči, če se ji zdi, da bi bilo tole mogoče tudi lahko v povezavi s tem, da je iz teh otrok danes zrastlo toliko zapitih, depresivnih, samomorilnih in narkomanskih ljudi.

Pa da so včasih tudi na roke prali perilo in zakaj ga ona s pralnim strojem.

user posted image user posted image user posted image

Sočustvujem s teboj za tako manipulatorsko in posesivno taščo.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu black jack)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Preglas v imenu?
Aninchy

Katera "oblika" imena Martin vam je ljubša?

Martin z poudarkom na A (49%)

Martin z poudarkom na I (51%)


Število vseh glasov: 171

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!