Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Iskanje službe v nosečnosti 29.5.2008 12:34:14
|
|
|
|
nananaja
|
Jaz bi pa rada slišala, če ima katera izkušnje z iskanjem službe v zgodnji nosečnosti. Ravno sem se lotila iskati službo in zato poslala nekaj prošenj, pa sem ugotovila, da sem noseča. Sicer iščem službo v deficitanem poklicu, pa vendar se zavedam, da bo to težava za marsikaterega delodajalca. Imam sicer službo, a ni s področja, na katerem sem študirala. Vesela bom, če bo katera s podobnimi izkušnjami povedala svojo zgodbo, ne bi pa rada, da me napadete z mnenji, da bi pa na to prej mislila, prosim.
|
|
|
|
RE: Iskanje službe v nosečnosti 29.5.2008 12:40:06
|
|
|
|
brkn83
|
Nič hudega, če si iskala službo. Sicer pa itak nisi mogla takoj vedeti, da si noseča. Res pa je, da tudi ni nič sigurno, da boš dobila kak odgovor na tvoje prošnje, saj veš kako je danes z iskanjem službe. Edino kar je, te pa sedaj verjetno ne bo zaposlil nihče. Tako, da če imaš službo je bolje, da počakaš tam vse dokler ne rodiš in si potem med porodniško poskusiš poiskati drugo službo. Mogoče pa imaš srečo in jo najdeš že sedaj. Kar pozitivno razmišljaj, pa bo.
|
|
|
|
RE: Iskanje službe v nosečnosti 29.5.2008 13:02:42
|
|
|
|
Splet.Ka
|
No, če iščeš službo v deficitarnem poklicu, te bodo morda kljub nosečnosti vendarle vzeli, saj morda iščejo trajnejše sodelovanje. Srečno!
|
|
RE: Iskanje službe v nosečnosti 29.5.2008 16:19:01
|
|
|
|
ANA_P
|
Jaz bi na tvojem mestu počakala in si kasneje poiskala službo. Boš potem imela tudi več možnosti, ko boš že imela otroka. Takšne raje zaposlijo.
|
|
|
|
RE: Iskanje službe v nosečnosti 30.5.2008 7:33:30
|
|
|
|
Maja T.
|
(o IZVIRNO SPOROČILO: ANA_P Jaz bi na tvojem mestu počakala in si kasneje poiskala službo. Boš potem imela tudi več možnosti, ko boš že imela otroka. Takšne raje zaposlijo. žal je res tako... vzdrži še malo v stari službi, hitro bo minilo, proti koncu lahko greš tudi na bolniško, potem bo pa tako tu...
|
|
RE: Iskanje službe v nosečnosti 30.5.2008 20:12:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz si tudi iščem drugo službo, žal pa ne morem čakat, ker ne vem, kdaj mi bo uspelo zanosit. Tako da sem se kar prepustila. Če boš v zgodnji nosečnosti, se ti itak ne bo videlo, delodajalcu pa nisi dolžna povedati, da si noseča, niti e tega ne sme vprašati. Ko pa te enkrat zaposli, te zaradi nosečnosti ne sme odpustiti, saj si kot nosečnica zaščitena kategorija. Seveda je takrat potrebno delodajalca s tem seznaniti (če pride do take situacije). Sliši se, da delodajalca izigramo, resnica pa je, da delodajalec gleda samo nase, ti pa si edina, ki moraš gledat nase in na svojega otročička. Za koga naj te torej skrbi, zate ali delodajalca? Tudi sama sicer te besede včasih težko dojemam in se moram prisiliti v tako razmišljanje, ampak vedi, da ti si prva, tvoj otrok pa tudi!
|
|
|
|
RE: Iskanje službe v nosečnosti 30.5.2008 22:00:52
|
|
|
|
nananaja
|
Nisem vedela, da delodajalec na razgovoru ne sme vprašati, če sem noseča. Če bom povabljena na kak razgovor, tako ali tako nimam namena govorit o nosečnosti sama. Se pa sprašujem kako je na zdravniškem pregledu, če ugotovijo. Vem pa, da je nosečnica dolžna obvestiti delodajalca neka dva meseca pred nastopom porodniške, več sigurno ne. Tudi jaz sem se v bistvu kar odločila, da ne bom gledala na to, da moram imet najprej gotovo službo.
< Sporočilo je popravil nananaja -- 30.5.2008 22:02:10 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?