lucika
|
lapuh, jaz sem zdaj ze 28. po faksu sem imela sluzbo za dve leti in pol. bi vmes zanosila, bi imela porodnisko in vse. neee, jaz bom pocakala, nocem jih zaj*, ker zato so me vzeli, da bi delala. sefica mi je skoz govorila, da ko ena pride nazaj, lahko jaz grem, da tolko mi bojo podaljsali. neeee, jaz delam. in potem sem bila doma eno leto. v tistem casu, ko se nisem rabla na nabenga ozirat, takrat se je pa vecja zelja pokazala. malo sma se pocakala, ce bo hitro kaka sluzba, pa ni blo nic. ok, fiksno sva se odlocla, zdaj pa naredima, pa bo kaj bo, bo ze slo. nimava veliko, skoraj nic, ne zivima pa slabo, ker se znajdema, bo ze. veliko jih ima vec od naju, pa ne vejo kako in kaj s tem, pa niso zato nic na boljsem... no, septembra sma bila fiksna, da naredima bebiko. eto, zdaj je konec februarja, jaz sem dobila delo preko javnih del, zanosit mi se ni uspelo....pa sem spet na istem. moj izredno razvit cut za odgovornost mi pravi, bodi pridna in delaj, kaj ce te vzamejo po javnih delih za stalno...pa se prebudim, pa ugotovim, da tud ce me, takrat bom 29, pa rodila pri 30. zivljenje je samo eno. namesto da bi ziveli in uzivali, se sekiramo za to, kolk bo kaka firma mela prihodka, pa kolk bojo z nami zgubli, pa kolk bi mi zgubli, pa....eh, najboljs bi blo vse pozabit. ko mam slab dan, premlevam in se smilim sama sebi ker je tak sistem. jaz pa dober clovek ,ki noce nobenga zajebat. ko mam dober dan, sem spet vsa srecna s svojimi plani. za druge imam najboljse nasvete. zanosi in se hitro spravi na bolnisko, ce se da. ti menda ne morjo prekinit pogodbe, ce si na bolniski. polno tem je o odgovornosti, ko mi gre kar na jok zraven. nismo vsi bogati. nimamo vsi starsev, ki nam kupijo, ali pomagajo kupit stanovanje. eni smo taki, ki nikol v zivljenju ne bomo zasluzili toliko kot drugi, pa ce smo pridni ali leni. eni lahko dajo na stran na mesec trikrat toliko, kot drugi zasluzimo... pa dobro. kot se jaz ne smem s takimi primerjat, se tud drugi naj ne bi z mano. pa bi blo najlepse. se mi zdi, da ene kar malo boli, ko vidijo, da tud onim, ki imajo petkrat manj, gre lepo v zivljenju. drzim pesti, da se bos lahko odlocla, da bo prav. ne za vse, za vse ne bo nikoli, za tebe in tvoje zelje.
|