|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naša psica je v šoku
28.5.2008 19:45:58   
frutka_
V nedeljo smo imeli piknik in naša labradorka je že celi popoldan postopala okrog. Tisti, ki se malo bolj spoznate na pse veste, kaj labradorcu pomeni hranauser posted image . V glavnem, ker je zavračala hrano in vodo smo nekako posumil, da jo je pičila kakšna žuželka. V poned. je bila pri veterinarju, ki jo je v narkozi celo prečekiral (fuuull se boji zdravnikov) in ni ugotovil nobenih posebnosti. Ne v gobcu, na zobeh, ni imela vročine,...Naslednji dan smo šli na kontrolo in druga veterinarka je rekla, da jo je morda kaj pičilo, in je zdaj v šoku. Danes je četrtek in pesa še vedno ni pri sebi. Glavo poveša,ko jo želiš pobožat začne globoko dihat (ker je nervozna), brikete požira cele, jih ne prežveči (zato smo tudi sumili, da jo je nekaj pičilo v gobec), ne dvigne nobene igrače, ne laja,...
Borelija je izključena pa tudi sicer je redno cepljena in zelooooo prijazna.
Ima kdo podobno izkušnjo? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naša psica je v šoku
28.5.2008 19:54:52   
Felicita
Si ji mogoče pred kratkim dala ampulo za klope? Naša se ene 3 dni tko obnaša, ko ji damo ampulo proti klopom in bolham. Pa včasih je to lahko reakcija na cepljenje...
Mogoče je požrla (naša kar naprej hlasta za vsem kar leta po zraku) kako čebelo/oso/sršena in jo je pičil nekje na požiralniku in jo boli (samo verjetno bi to veterinar ugotovil?).
Je cepljena proti paravirozi?
Drugače ti pa svetujem da jo imaš na hladnem in da ima veliko vode na razpolago, pa z ničemer je ne silit. Mogoče ma pa kakšno čudno občutljivost na vročino (da se je pregrela in je v vročinskem šoku).
Torej, iz lastnih izkušenj sta samo ampula in cepljenje, ostalo je samo ugibanje. V vsakem primeru jo pelji k veterinarju če po enem tednu ne bo bolje.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.5.2008 19:56:54   
hmm...
Jaz imam nemškega bokserja, pa se mu je to zgodilo.
Samo, on je pojedel čebelo ali oso pa ga je pičila nekje v požiralniku.
Jezik mu je tako otekel, da je bil velik za mojo celo roko!
Začel se je tako zelo peniti, pa še sam je bil doma, ker smo bili vsi v službi.

Ko smo prišli domov, je bil cel penast, po celem telesu, tako zelo se je penil.

Mi smo ga takoj odpeljali k veterinarju, kjer je dobil infuzijo, neko zdravilo v sprednjo desno tačko, tudi neko iglo so mu pustili noter.

Hvala bogu, je bil po nekaj dneh spet zdrav!user posted image

Čisto možno je, da je tvojo kaj pičilo, lahko v čeljust, lahko kaj v jezik, pa ni tako oteklo, da bi bilo vidno.

Jaz bi na tvojem mestu kakšen dan počakala, če pa se bo tole nadaljevalo, pa bi še šla k veterinarju.
Koliko krat bo potrebno!

Vso srečo!
Upam, da bo vse v redu z tvojo psičko!user posted image user posted image user posted image user posted image

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.5.2008 20:09:45   
frutka_
Ma ja, saj smo tudi mi zato pomislili na pik žuželke ampak je veterinar to izključil. Res CELO je pregledal v narkozi.
Ampule je dobila pred časom, tako da je tudi to izključeno.
V bistvu je taka občutljiva in prijazna psica tale naša labrička. Res, ni bolj zvestega in prijaznega psa kot je ona.
V bistvu me zanima kaj je to za en šok. Mislim kako se to odvija pri psu? Veterinarka je mnenja, da jo je morda res v nedeljo kaj pičilo, jo zabolelo in da se še danes boji, da bi jo kaj bolelo, ker je imela preteklo izkušnjo slabo. Sicer je tudi po karakterju taki bojazljivček, ne rine v težave in je zelo zvesta.

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.5.2008 20:32:33   
Anonimen
Kaj pa kaksne psihicne tezave? Ne vem, moje nobena stvar ne izuci ... tudi po zastrupitvi je naslednji dan ze pobirala smeti in ostalo svinjarijo po tleh, samo najbrz ni znala povezat, ker je do zastupitve prislo po skoraj 12 ali pa 24-ih urah.

Se lihkar dela, da ne more dihat tlele zraven mene, ker je ne smerglam user posted image

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
28.5.2008 20:38:06   
frutka_
Malo mi je sicer hecno, da bi pes imel psihične težave ampak res je drugačna. Pa ne vemo zakaj. Hahaha...tvoja je prava glumica torej?!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.5.2008 22:48:12   
Anonimen
Nam je veterinar v Mestnem logu rekel, da eni psi, ko so zalostni npr. ne jejo, drugi zamerijo in ne smergljajo lastnika, tretji pa pac zbolijo. In da taka je nasa Luna. Tko naj bi imela gastritis. Je pa dostikrat bruhala npr. kak ponedeljek, po mojih pocitnicah obvezno, pa ko je bila mala ni jedla do 14h, dokler nisem iz sole prisla, pa take.

Ima lahko psihicne tezave, zakaj ne? Kake spremembe (a ste se ze preselili?) ali pa kaj takega. Npr. Luna se po zastrupitvi ful boji otrok, hrupa, rolkarjev, kricanja itd.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.5.2008 23:08:08   
Shania
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Ma ja, saj smo tudi mi zato pomislili na pik žuželke ampak je veterinar to izključil. Res CELO je pregledal v narkozi.
Ampule je dobila pred časom, tako da je tudi to izključeno.
V bistvu je taka občutljiva in prijazna psica tale naša labrička. Res, ni bolj zvestega in prijaznega psa kot je ona.
V bistvu me zanima kaj je to za en šok. Mislim kako se to odvija pri psu? Veterinarka je mnenja, da jo je morda res v nedeljo kaj pičilo, jo zabolelo in da se še danes boji, da bi jo kaj bolelo, ker je imela preteklo izkušnjo slabo. Sicer je tudi po karakterju taki bojazljivček, ne rine v težave in je zelo zvesta.

Tale "diagnoza" ja pa malo mimo, brez zamere. Kam pa vozite k vterinarju? Meni se namreč opisano stanje sploh ne zdi tako nedolžno.

Ali so pregledali kri in vodo? Kdaj je bila nazadnje cepljena? Kako veste, da so klopne bolezni (ne samo borelioza, ampak tudi babezioza in erlihija) izključeni? Na te teste se namreč čaka minimalno en teden.

Res me zanima, kako je bila pregledana.

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.5.2008 6:58:58   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR

Se lihkar dela, da ne more dihat tlele zraven mene, ker je ne smerglam user posted image

Tole me je tako nasmejalo, ker moj se dela da bruha, če ga dolgo časa ne pogledaš user posted image si zasluži Oskarja, fant user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.5.2008 8:13:54   
ursa_p
Tudi mene zanima kam jo vozite k veterinarju ... in iz kje sploh ste, da vam lahko svetujemo dobreta veterinarja.

PS: Pa jaz bi ji brikete namocila, da ne bi cele zrla ... vsaj te dni, dokler je tako stanje.

Lp, Ursa

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.5.2008 8:56:56   
Katey
Ker imam tud jaz labradorca in vem kakšen 'požeruh' je, da je pravi 'food addict' je to  pri teh psih res kriza, če zavrača hrano. Ko je moj zavračal hrano smo ga isti dan peljali k veterinarju in so mu ugotovili,  da ima erlihijo user posted image , po dolgem in mučnem zdravljenju si je nekako opomogel pa vendar še danes čuti posledice. Nočem te strašit, ampak pelji jo še k drugemu veterinarju, naj jo še enkrat pregledajo (kri, voda, ....), ker skoraj ne verjamem da je lahko labrador v takem šoku, da ne bi jedeluser posted image .
Upam, da bo vse v redu s tvojo psičko, ker so tile naši labiji res zlati psi, držim pesti zanjo, so pa pravi borci, tko da upam da bo vse ok.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.5.2008 9:00:43   
Mišni
Frutka, kako je s kužiko? Je že kaj bolje?

Moja občasno šepa, že od malega. Ko je bila majhna, je padla z ene škarpe in takrat je jokala, ampak naslednji dan je bilo dobro. Zdaj pa občasno kar na lepem začne šepat, traja dan ali dva, pa je dobro.

No, ampak zadnjič je bila pa čisto dobra, ko sem ji klopa ven dajala. In je bila potem tako "boga", ko sem iskala, če ima še kje kakšnega, da je lepo dala taco v luft, oči dol, in odšepala v najbolj oddaljen kot pod klopjo.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.5.2008 9:27:03   
frutka_
Poročam današnje stanje. user posted image
Zjutraj, ko sem tamalega peljala v vrtec je pri vratih stekla ven, si vzela žogico in šla stat pred avto. Skupaj sva peljali malega v vrtec, ker ni vročine danes tudi v avtu ni bilo krize, nobenega globokega dihanja ipd. Ko sva prišli domov je pojedla par briketov in en Domačica piškot.
Mislim, da se vrača na stara pota. Hvala bogu!user posted image

Vetrinarja imamo krasnega sicer. V Pesnici. Lušicky se piše.  Druga veterinarka, ki jo je pregledala je tudi OK. Ker pesa ni imela nobenih posebnosti, res nič, razen zavračanja hrane, ki je trajalo celo nedeljsko popoldne in ponedeljek (driska, temp.) je veterinarka predlagala naj še počakamo kakšen dan in če se stanje ne bo izboljšalo gre na dodatne preiskave.
Pregled pri veterinarju je zgledal takole. Ko pridemo tja se trese kot šibica, zato ji je stsinil narkozo, ker niti pod razno ne bi odprla gobca. Pregledal je celo, zobe, trebuh, usta, temp,....Pač splošne zadeve, dobila je antibiotik in smo šli.

Kaj pa je to zaena bolezen ta "erlihija". Kakšni so simptomi?

Vidim, da so vsi psi pravi glumači. Mišni tvoja šepa, od Ribice bruha,...Neverjetno kakšne karakterje imajo. user posted image Moj pravi, da če ne drugi se ga vsaj pes razveseli, ko pride domov.user posted image  In res je nekaj posebnega.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.5.2008 11:34:23   
Katey
Super novicauser posted image , če se igra in kaže voljo do življenja je že na pravi potiuser posted image .
Z erlihijo je pa tkole, mi smo opazili dokaj pozno, ker je bilo to v času največje vročine se nam pes ni zdel 'čuden', res je več spal in kazal manj zanimanja za igro ampak kot pravim je bilo takrat res vroče. Ko pa je začel zavračati hrano in postal apatičen, sem vedela da je nekaj narobe, tko da smo ga  pozno zvečer peljali na 'pasjo urgenco', kjer so ga pregledali in mu vzeli kri in vodo in videli , da je nekaj hudo narobe, priklopili so ga na infuzije, po tednu dni ko smo dobili rezultat krvne slike so povedali da je zbolel za erlihijo in nam dali zelo malo upanja, ker pa je moj peso borec in sem verjela da se bo zlizal se je po tednu dni antibiotikov in infuzij počasi počasi začel spravljati k sebi (mesec dni), približno dva meseca je bil še na antibiotikih. So nas pa opozorili, da posledice bodo ostale, sprva je bilo rečeno, da veliko psov oslepiuser posted image , naš na srečo ni ima pa sedaj probleme s sklepi in zelo težko hodi, ampak njegov karatkter je še vedno isti, vesel, uslužen, prijazen do vseh in sploh srečen peso.

p.s.
sem pa prebrala da so lahko simptomi erlihije, od psa do psa različni

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?