|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dilema
27.5.2008 12:16:25   
gojska
nekaj me prav močno mori in vpliva na moje razpoloženje. In ker je povsem mogoče, da sem pristranska v svojem razmišljanju, bi rada delila to z vami, v upanju, da poveste povsem osebna mnenja, kakor tudi, kaj pravi zakonodoja.
Razložila bom malce bolj na široko, da bo slika malo bolj jasna.
Že več kot deset let sem edina zaposlena v majhnem s.p.  Vedno sva bile same z šefinjo.  Delam v svojem poklicu in delo me tudi izpoljnjuje. Plača nikoli ni bila dobra, vendar si vedno lahko kako še zaslužil dodatno. Plače in regres je bil reden.
Sčasoma ko smo spremenili tudi način dela, kakšne 5 let nazaj je vse več dela ostajalo meni, ker šefinja ni sledila novostim. Ker sem počasi začela delati praktično vse, razen računovodstva, sem pričakovala tudi večjo nagrado. Lani jeseni sem zahtevala povišico ali pa grem. Zvišala mi ni plače niti centa, mi je pa začela obračunavat višjo malico in pošteno vračat potne stroške. Tako sem dobila 150€ več na mesec. Obenem mi je pa še rekla, naj malo potrpim, da čez eno leto gre ona tako v pokoj in nato bom lahko prevzela posel.
Na začetku leta je resno zbolela. Od takrat, zdaj bo že pol leta delam vse sama cele dneve. Sploh smo pa v takem poslu, da se  dela tudi ob vikendih. Za nadure mi plačuje 6€. Zadnjič sem ji omenila moj letošnji dopust in pravi, da ne morem iti, ker je ona na bolniški. Jaz sem pač mislila, da bomo zaprli za 2 tedna.
To je moje prvo vprašanje, ali lahko kjub taki situaciji zahtevam dopust.

Druga je pa kot na dlani, čeprav se mi v oblakih nekaj obljublja, bi najraje vse skupaj pustila in šla v novo službo. Saj si po vseh teh letih želim samo službo, kjer si lahko vzame bolniško, če si bolan in kjer veš že aprila, kdaj boš šel na dopust. Da bi ne dobila nove službe se ne bojim, ustavlja me samo misel, da bi zdaj na koncu zafrknila nekoga s katerim sem že toliko let. Ona bo v oktobru šla v pokoj, seveda bi se lahko že prej odločila, kaj bo s poslom, vendar jo sumim, da me ima namen še vedno  izkoriščat, ne pa mi  prepustit zadeve. Na to ne bom pristala niti pod razno.
Ali naj ostanem, da se v miru upokoji. Moram povedat da je resno bolana in da kot taka išče samo sočutje. Ona in njena okolica. Tisti, ki bi ji zdaj zaril nož v hrbet bi bil res prasec.
Napisala sem to, da bi sam malo uredila misli. Vendar mi ni ne vem kako pomagalo.
g.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dilema
27.5.2008 12:27:32   
Anonimen
Jaz bi počakala do oktobra, potem bi pa videla, ali bom prevzela posel ali pa si bom morala poiskati drugo službo.
Če si že toliko let tukaj, počakaj še par mesecev.Morda se bo pa vse dobro končalo-zate in za šefico.
Tudi sama ne bi mogla bolnega pustiti na cedilu.Srečno.

(odgovor članu gojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.5.2008 12:28:16   
majcci
Verjetno ti pripada kljub temu dopust, ampak je najbolje da pokličeš kam, kjer se ukvarjajo s podobnimi zadevami, da ti povedao kako je na stvari.
Verjamem pa ti da si v dilemi, jaz bi bila tudi. Ampak najprej si ti, potem pa ostali.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.5.2008 12:28:56   
fricka
Pametno bi bilo priti zadevi do dna kako in kaj se bo dogajalo po oktobru. Kaj pa če proda podjetje boljšemu ponudniku? Krepko razmisli kaj boš naredila. Res jo je težko pustiti, hkrati pa je morda tvoj s.p. bližnja prihodnost? Kako resno je bolana? Lahko umre? Kaj bo potem s tabo? Mislim, da je odkrit pogovor s tabo njena obveza.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.5.2008 13:07:33   
nuala
Jaz sem dobra duša, ampak ugotavljam, da so ljudje p... in da samo čakajo, kako te bodo nateg...
Torej, če obstaja kakšna pogodba oz. sporazum, da ti prevzameš dejavnost oz. podjetje, uztrajaj. Si pa vseeno privošči dopust. Boste pač zaprli za 2 tedna.
Če pismen sporazum ne obstaja, ga zahtevaj, pa potem ravnaj kot napisano zgoraj.
Če pa je vse v oblakih in ne bo pripravljenosti na sporazum, pojdi. Ne glede na bolezen

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.5.2008 13:18:12   
pikalonca
Se povsem strinjam z nualo. Jaz sem bila enkrat na podobni preizkušnji, pa sem bila predobra in potegnila takratko user posted image .

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.5.2008 14:44:13   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Jaz bi počakala do oktobra, potem bi pa videla, ali bom prevzela posel ali pa si bom morala poiskati drugo službo.
Če si že toliko let tukaj, počakaj še par mesecev.Morda se bo pa vse dobro končalo-zate in za šefico.

--------------------------------
Se strinjam! 
Lahko, da si boš kasneje očitala, da si jo bolano pustila na cedilu, če že zdaj razmišljaš v tej smeri. Naredi po svoji vesti, pa boš prav naredila.
P.S.: Dopust pa si le izbori, saj ti pripada user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.5.2008 22:46:44   
massylou
Sej boš še pregorela. Zmeni se z njo, ker zaslužen počitek za moje pojme ni nož v hrbet. Obrazloži ji, kako si utrujena, da posel ne bo propadel, če imate "kolektivca", da pa lahko mogoče (če želiš seveda), morda na dopustu 2-3 ure na dan sprejemaš klice na gsm in urediš, kar se urediti da.

Če je fer, ti bo šla toliko na roko. In pa, po zakonu ti dopust pripada, najmanj 14 dni na leto ga moraš koristiti v strnjenem nizu. Ravno zadnjič sem to brala, pa se mi je sicer malo hecno zdelo, ampak vseeno...

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.5.2008 23:38:44   
*Junona*
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Se strinjam.
--------------------------------
Se strinjam! 
Lahko, da si boš kasneje očitala, da si jo bolano pustila na cedilu, če že zdaj razmišljaš v tej smeri. Naredi po svoji vesti, pa boš prav naredila.
P.S.: Dopust pa si le izbori, saj ti pripada user posted image !

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.5.2008 21:21:02   
katjes
Praviš, da se bo tvoja šefinja oktobra upokojila?
S.p.-ji, ki imajo zaposlenega delavca in ki se upokojujejo starostno (pri moških mislim, da je letos limit 63 letuser posted image user posted image ), lahko po upokojitvi s.p. obdržijo in naredijo izvzem iz zavarovanja. To pomeni, da lahko preko s.p. še vedno normalno poslujejo - saj imajo pač zaposlene delavce.
Če pa se upokojujejo invalidsko - pa mislim, da nimajo možnosti imeti več s.p. (ne vem pa, kaj je v takih primerih z delavciuser posted image user posted image ).
Dobro "pretipaj" teren, preden se boš odločala za  zelo drastične spremembe.
Ne vem pa,  zakaj ti pač res ne da višje plače - bolniško ji izplačuje ZZZS, kar posledično pomeni, da tudi nima zase stroška prispevkov - in ji pač ostaja toliko večji dobiček. Ali rajši da državi (davek), ali pa ima zaposleno zelo zadovoljno delavko!user posted image user posted image user posted image user posted image

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.7.2008 10:59:09   
gojska
no takole pa se nadaljuje kalvarija.
Najprej naj vam povem, da sem sigurno na glavo padla, ker take budale, kot sem jaz res ne najdeš zlahka.
Služba ista, denar isti, delovnik celodnevni in pridejo dnevi ko se je treba zmenit za dopust.
Prvič je odgovor naj počakam tri tedne, da bo potem vse jasno in se bomo zmenili za naprej. Potem pretečejo ti trije tedni, jaz sem utrujena spet vprašam za dopust. Lepo razložim, da sem utrujena. Drugič je odgovor, da če bomo zaprli bo tak manjko prometa, da lahko potem samo še dokončno zapremo firmo in ona gre v pokojuser posted image user posted image user posted image . Jaz sem na robu živčnega zloma. Drug dan si malo opomorem in zahtevam od nje, da razčistiva zadevo. Fer ! Tretji odgovor, če hočem it na dopust, naj dam odpoved!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   

No, evo, pa imaš pravico. Sledi pogovor v katerem zvem, da sem nič od nič- malodane. Da se nisem potrudila za firmo. Ja kdo je pa delal, kdo  je pa sledil novostim?? Ja saj me je poslala na šolanje?user posted image user posted image BTW tri urni seminar za neznalice, ki je plačan s članarino ozsuser posted image user posted image user posted image  Da nisem nikoli velikega posla pripeljala v firmo! Ja, a je moja ta firmauser posted image  Za tiste posle, ki sem jih pripeljala, tudi nisem dobila procentov. Dvakrat pa nisem na glavo padla.Halo.

pa boljše, da ne nadaljujem, ker me je celo malo sram, da sem se pustila jezdit. O obljubah za prevzem firme pa ne duha ne sluha. Zahtevam, da mi pove kaj namerava. Ona lahko zapre in vse razproda in mene pa tako ne zanima, če je ona bolana ali neuser posted image user posted image user posted image .
Takoj ko je zbolela sem ji stala ob strani in s firmo res ni imela skrbi, sploh je pa dokaz moj prvi post. Ma saj brezveze.

V glavnem po tem pogovoru oddideuser posted image user posted image user posted image  in se vrne čez tri ure. Zdaj bi se rada zmenila. Sem rekla kaj? Da pa mi naj bo, pa naj za en teden zaprem. Men nič ne pomen če imam dopust takrat, ko ga moj nima, rečem .Zakaj bi ona na mojga gledala, saj tudi on(kao mojuser posted image ) na njo ne gledauser posted image user posted image user posted image user posted image  Pa ta je v glavo bolana.

Se zmeniva za en teden dopusta, za štirinajst dni bi pa naj šla  v septembru. Firmo naj bi nekdo prevzel, ki ima že en posel zraven in bi naj bilo tudi zame v redu. No kakorkoli že v tole zadnje dvomim. Mislim da je nova finta, da me do konca izkoristi.

Se vam opravičujem za tole stresanje jeze in razlaganje podrobnosti. Ma naj se ve. Kaj je pa meni za nardit, nimam pojma. Moj se jezi, da ima zaradi mene spet pokvarjen dopust. On ga ima tri tedne. Če zbolim se mi zdi brezveze. A naj kr službo novo najdem? Ma prav zaj.........  bi jo rada, sam po mojem tlele jest ne morem zmagat. K.u.r.c. a ta life

(odgovor članu katjes)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.7.2008 14:05:25   
martita
Danes sem prvič zasledila tvojo temo. Moja prva misel je bila, da prevzema posla ob upokojitvi ne boš dočakala. No, in tvoj današnji post je potrdil mojo prvo misel.

Če bi delodajalka to nameravala, bi ti to že zdavnej pokazala, tako s primerno plačo, kot z nagrado. Dobrega delavca namreč nihče ne želi vreči na cesto oz. ga prepustiti konkurenci.

V poslu ni prostora za čustva, bolj kot jih boš kazala, bolj te bodo okrog prinašali. To, da se ti reva, ki te po mili volji okrcava in v nič daje, smili, ker je bolna....nimam besed.

Zamenjaj službo (glede na to, da praviš, da to ne bi smel biti problem) ali pa začni meditirat, da boš našla voljo in energijo, da boš hrabro prenašala nadaljnje izkoriščanje.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?