wii
|
Ojla Saj ti lahko napišem cele strani, ampak najprej to kaj te zanima. Cena niso bile nikjer ne vem kako visoke, primerljive z našimi oz. za nekja odstotkov nižje. Vem, ko sva bila v Kuala LUmpurju (KL), no dobro, tam je res bilo poceni, in sva pač videla stvari, ki bi jih imela, pa to firme, takšne redne Ralph Lauren, Coco Chanel, ... ma ni da ni, ampak je seveda moj dragi mož predlagal, da vseeno malo počakav z nakupi, ker sva potem šla dalje, pa kdo bo to nosil, pa še najdeva to... Seveda, da takšen cen in robe ni bilo več nikjer. KL je tehnološko eno najbolj razvitih mest na svetu. Obvezno moraš videti Petronas tower, pa Menara, kitajsko četrt, Zoo negara, mislim, ni ti dolgčas, midva sva bila tam v lastni režiji, se vozila s podzemno železnico, občutek varnosti je velik, veljajo seveda določena pravila za ženske in tujce, ki se jih pač moraš držati. Vozila s taksijem in res je bilo poceni. Priletela sva preko lj - Frankfurta v Kl.Navaditi se moraš na vročino in veliko vlažnost. Te kar zapre, ko stopiš ven. Midva sva bila tam novembra. Skratka svetovno mesto. Vseeno pa mi je uspelo nakupiti toliko robe, da sem že tam kupila dodatni kovček Bali je bolj rajski, tam imaš Kuto, ki je že precej turistična in pa predele Balija, ki si jih ne predstavljaš, da sploh obstajajo na tej naši ljubi Zemlji. Nepozabne so seveda riževe terase, pa sončni zahod v Uluwatu, pa eksotično sadje, ki sva ga pojedla na kg, pa njihovi templji, pa potapljaš se lahko, greš gledat delfine, ali pa stare vasi, kjer še niso slišali za moderen svet, npr. elektriko, mislim res sanjsko in nepozabno. Aja, pa gozd Alas Kedaton s prostoživečimi opicami, ki so res predrzne, hodijo po tebi in jemljejo iz rok vse kar imaš, obvezno si moraš ogleati tudi tradicionalni balijski ples, pa njihove izdelke, iz lesa ali kamna. Imaš kosilo pod vulkanom, vse ti pokažejo, govorijo angleško, vsaj večina, čeprav moraš zelo poslušati zaradi naglasa, so res prijazni domačini in kar postaneš prijateljski z njimi. Na Bali sva prišla iz KL. Cene ugodne za naš žep Maldivi so pač Maldivi, uživancija, potapljanje, pesek bel in mehek kot moka, resnično sprostitev doživiš in si napolniš baterije, Obiskal sva enih par otokov, med njimi pa sva potovala z čolnom - ladjo. Na otoku kjer sva bila nastanjena je bila ena trgovina, tako da niti nisi imel kaj zapravljati. Pa na nočni ribolov smo šli, pa surfali, se gugali na palmah,... Šrilanka pa je bolj avanturistična, če jo želiš doživeti res takšno kot je. Nisva se cepila proti ničemer, nisva zbolela za ničemer, niti bruhala nisva ali imela drisko, kjer koli izmed teh krajev. Pač malo moraš misliti z glavo in si lahko brez skrbi. Če te še kaj zanima vprašaj, ker ogromno tega se da napisati. Šla sva pa s Kompasom ( kapo dol) in nemškim Neckermann Reisen. Bilo je vse na vrhuncu, leti štimali, nič čakala ali da bi se kaj zapletlo. Pravim, komaj čakam, da mala škrata še malo zrasteta in gremo še nekam, ker treba je videti še kaj več od Hrvaške Uh, sem predolga. Kar pogumno in pot pod noge.
|