|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko se cenite
24.5.2008 8:41:57   
tassi1
sem menjala prejšnji mesec službo trgovke v privat firmi-vse nedelje,sobote in praznike-na 2 smeni-zadnja plača s 14 nadurami je bila 530 eur!
sedaj sem zaposlena kot administratorka in neto plača bo (po dogovuru) nekje okrog 800 eur-sem pa brez izkušenj in moram vam povedat,da sem fuuuull zadovoljna z menjavo,ker sedaj sem fraj vikende in praznike!
ps:imam 5 stopnjo -gimnazija

(odgovor članu SINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 76
24.5.2008 9:43:57   
natasarobi
Men se bolj zdi, da je bolj kot izobrazba pomembno kje (v kateri firmi) delaš. So lahko ljudje z nižjo stopnjo izobrazbe bolj plačani kot pa tisti z višjo, če pač delajo v ornk firmi ali pa imajo dodatne ugodnosti.

Zase in na mojo izobrazbo ter razmere na trgu delovne sile bi rekla, da bi bila zadovoljna z min. EUR 1.200,00 neto. Je pa problem, če si brez službe, takrat sprejmeš za manj in to delodajalci pridno izkoriščajo. Sem tudi brala enkrat v časopisu, da dejansko v firmah niso zaposleni ljudje, ki imajo za določeno delovno mesto primerno izobrazbo.

Je pa tudi res, da nekateri delodajalci ne upoštevajo izkušnj in znanj, ki jih že imaš - pride nekdo nov na delovno mesto pa ima plače toliko kot ti, k tam delaš  naprimer 5 let. Meni se to ne zdi fer.

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 77
24.5.2008 9:45:49   
kepa*
Ja, to se tudi jaz večkrat sprašujem, ko ob večerih preletim RR. Kako lahko ene, ki pravite, da imate zelo odgovorno službo, cele dopoldneve preždite in odgovarjate na RR, saj se vaše ime pojavlja na vsaki temi? Kako to zmorete ob svojem odgovornem delu? Že samo branje in sledenje temam, kaj šele odgovarjanje vzame veliko časa. Tako da vsa čast vam. Morate biti superženske.

In kot take si zagotovo zaslužite super plače.
No, jaz bi pa tudi imela večjo plačo, a so žal v šolstvu omejitve.

< Sporočilo je popravil kepa* -- 24.5.2008 9:51:22 >

Letos pa bo!

(odgovor članu tassi1)
Neposredna povezava do sporočila: 78
24.5.2008 11:03:58   
natasarobi
Temu se reče sposobnost opravljanja svojega dela.

No jaz imam izgovor  - sem brez službe (žal)!!!

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 79
24.5.2008 19:09:21   
pokica_
Glede tega koliko se kdo ceni pravite.
Jaz sem mnenja, da sploh ni važno koliko se kdo ceni, ker plača sploh ni pogojena s tem, razen v izjemnih primerih. Verjamem, da je večina zaposlenih mnenja, da si zasluži večjo plačo, kot pa jo dejansko prejema in to še ne pomeni, da se premalo ali nizko cenijo.
V tej vlogi nastopi delodajalec; on je namreč tisti, ki bi naj cenil svoje zaposlene, da bi za svoje delo dobili primerno plačilo.
Je pa res, da bi vsak delodalalec bil še najbolj vesel, če bi zaposlen delal skorajda zastonj. Še malice in potnih stroškov najraje nebi plačall, če ga seveda do tega nebi vezal ZDR.

O tem pa koliko se jaz cenim,...osebno bi bila z 800 € neto več kot zadovoljna (sedaj si sigurno eni mislite, da je to full premalo).
Ja, bi imela tudi več, le kdo bi se branil tisočaka, ampak vem da je realno stanje na trgu tako, da si tega niti v sanjah ne morem predstavljat, še manj pa do tega pridet.

Sem bila na razgovoru, kjer so mi že ponudili minimalno plačo (566 bruto), kjer bi morala delat vse petke in svetke v 2 izmenah.
Sem že doživela, da bi me delodajalec vzel na "probo" za 2 tedna, da bo on videl če sem prava al ne,...naj omenim, da mi nebi mislil dat potnih in niti malice, da o kakem plačilu za "zastonj delo" sploh ne govorim.
Šla naj bi delat tudi za 60 % minimalne plače brez malice in plačane samo potne stroške!

Pa naj povem, da sem diplomirana ekonomistka, res da nimam delovne dobe, sem pa delala že več kot 2 leti honorarna dela in preko ŠS, tako da še zdaleč nisem brez "izkušenj". Delala sem že kot računovodja, poslovna sekretarka, prodajnik v marketingu, tajnica,...

To je realno stanje v naši ljubi deželi Slovenij...o tem, koliko je delovna sila pri nas cenjena....user posted image , ampak škoda živčkov se razburjat in sploh premišljevat o tem.

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 80
24.5.2008 22:31:15   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: caffee

IZVIRNO SPOROČILO: srki
No, imam 5. stopnjo, 8 let delovnih izkušenj, zaposlena kot sodna zapisničarka, neto plača 640 eur. Sem pa delavna, pridna, se ne vsajam, sem prijazna, če so tudi drugi do mene. Kaj pa vem, a to kaj štejeuser posted image

user posted image user posted image

Šišnem te za celih 21 evrov in to CELO na uradniškem delovnem mestu in 7. stopnjo izobrazbe...

O mater đžisus, te moram potemtakem kar potolažit, da imaš solidno plačo user posted image

Nisem brala cele kolobocije, ampak.....vedve imata obe zanič plačo.... zelo daleč od solidne. V sloveniji so plače bizarno nizke, nespodobne evropskega življenja... s tem se res težko preživi, čist premajhne plače imajo ljudje. Minimalna plača bi morala biti takšna, da bi se z njo lahko preživelo. Torej se ne primerjajte s tem, kaj vam delodajalec blagovolji dat, ker ko boste imele 2 otroka, boste tenko piskale, raje se primerjajte s tem, koliko rabiš za preživeti. Ali kot je že povedala karmi:
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

v tujini nima nobene veze odgovornost, ali prispevanje šihtu, ker brez čistilk bi tudi ve delale v pravi umazaniji in je isto pomembna, kot šef, saj bi brez nje dobesedno "crknili". v tujini se v večini enačijo plače z stroški preživetja, in prav je tako.

Prav čudim se, da v slo. še ni revolta, ljudje delajo za res nizek denar...celo če imaš fakulteto dobiš malo, za moje pojme je plača nekoga s 7. stopnjo ravno še za silo dovolj za približno kulturno čez mesec priti, pa ne da bi se pritoževala, sploh ne, samo ni mi jasno, kako  ljudje  preživijo s par sto evri vsak mesec. To kar je pri nas plača za visoko šolo, šteje v nemčiji za socialno podporo, ljudje s toliko dohodka štejejo pod totalne reveže.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
25.5.2008 0:38:27   
podnajemnica7
Kaj pa naj storimo, kot da tenko piskamo za okoli 600 eurov neto. Kaj nam pomaga kako je v Nemčiji ali Švici. Res je z vsem se primerjamo ali celo presegamo EU ampak plače so pa poden od podna in ni mi jasno od kje dobijo na Statističnem uradu povprečno neto plačo v RS okoli 850 eurov neto?  Naj mi kdo to razjasni?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 82
25.5.2008 16:22:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24
Dejstvo je da te z osnovno šolo pač v večini firm nebi dali v pisarno.

V večini res ne. Ravno zato me večina nikoli sploh ni zanimala. Iskala in našla sem manjšino in bila tam plačana drugače/bolje/kakorkoli.
Sploh pa dispečarka pa tajnica, poslovna sekretarka, administratorka.... nekak ni istouser posted image

Seveda ni isto. Tajnica, poslovna sekretarka, administratorka ali karkoli že morajo imeti izobrazbo (s 4. stropnjo že skorajda povsod izvisiš, torej od 5. stopnje dalje sploh prideš v poštev) in imajo na delovnem mestu odgovornost. Že zakonsko določeno, če ne z delodajalcem.
Zame, kot za operaterko, šole sploh ni (edina kolikor toliko podobna reč je nekaj na PTT-ju, ampak še to je za PTT tehnika, kar je daleč stran od operaterja), torej je edina možnost priučitev. Obveznosti in odgovornosti sicer nimaš toliko, kakor sem omenila v prvem odstavku, kljub temu pa ti ni potrebno biti brez znanja oz. je popolnoma nemogoče, da bi to delo opravljal vsakdo. Imeti moraš kar nekaj organizacijskih sposobnosti (ki ti jih šola ne more dati), da lahko koordiniraš vse tiste trote, s katerimi se ukvarjaš, biti moraš vse od psihologa do Rdečega križa, da ugodiš željam takšnih in drugačnih strank (zakonov, na katere bi se izgovarjal, da tako pač je in da ne moreš nič, je bolj malo, pa še tiste, ki so, se redko upošteva, ker ima denar pač prednost user posted image ), brez osnovnega znanja vsaj enega tujega jezika si zmrznil (poskusi poslušati Japonca ali Francoza, ki ti po angleško naroča taxi na en slovenski naslov - crkneš! user posted image ), pisarniška znanja (računalništvo, osnove računovodstva, poznavanje pravil svojega področja) so obvezna... in še veliko je tega. Ja, jaz imam res samo OŠ, ampak sem pa daleč stran od neumne. Trapasta na trenutke, seveda user posted image , ampak svoje dosežem. In svoje delo opravljam najbolje v podjetju (zato imam tudi največjo plačo). Pa imamo tudi ljudi z izobrazbo pri nas (so prišli samo zato, ker pri nas zaslužijo več, kakor bi v svoji stroki).
Kaj je pri nas bistvo za finance? Bodi prilagodljiv; pripravljen kompenzirati; bodi zanesljiv; če že delaš po svoje, potem delaj tako, da bo vsaj rezultat v korist firme, če že postopek ni user posted image ; ne deri se na šefico (na šefa se lahko user posted image ) in poskusi preživati dan, ne da bi eden (stranka ali sodelavec) popolnoma izgubil živce zaradi tebe user posted image . Če delaš tako, potem manj kot cca. 700€ že skorajda ne moreš zaslužiti (če delaš vsaj tistih 5 dni v tednu in vsak drugi vikend vsaj en dan). Pa je čisto vseeno, ali sediš na diplomi ali pa na potrdilu o kaznovanosti user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?