aleži
|
Drage nosečnice, pred menoj je skoraj 3 mesece od kar sem rodila zdravo in težko 3490 g in dolgo 50 cm punčko. Tudi sama sem imela nosečniško sladkorno. Ni treba se toliko strašit, saj vem kako zgleda. Tudi sama sem bila zelo prestrašena in zaskrbljena kako bo, ali bo res imela veliko g, ali bo res porod težek,.... en kup misli in skrbi. Na srečo se mi je vse lepo izteklo. Rodila sem v 38 3/7 ne zaradi sladkorne ampak zaradi tega ker sem bila tisto noč in jutro odprta 4cm. Skopirano iz foruma: Končno sem si tudi jaz vzela malo časa in vam napisala mojo zgodbico. 27.2 sem imela pri G pregled CTG kateri ni pokazal nič popadkov s tem, pa da me je že ob 1h ponoči bolel trebuh kot da bi imela menstruacijo. Ker nisem mogla spati sem se odpravila na kavč ležat, dremat,... Potem me je moj peljal k G ob 8h in sem ji povedala kako me je bolelo in me je pogledala. Bila sem odprta 4 cm in je samo rekla srečno, ker boste danes rodila. Prišla sva gor in čakala in čakala,.. bilo nas je 4 pred vrati, kater so čakale na CTG. In spet CTG ni pokazal nič samo, ker sem imela slakorno je rekla, da me ne spusti domov, če se ne odločim za rodit. In seveda kaj sem hotela kot ne pristati, da mi dajo umetne popadke. Mojemu je rekla, da naj gre domov in pride ob 12h. Naredili so mi klestir in bila v sobici eno uro preden je šlo vse ven iz mene. Potem okrog 12h sem šla v porodno, moj je tudi prišel nekje okrog 12.15 in dali so mi infuzijo-umetne popadke. Na žačetku so bili zelo švof in je šlo skozi, da je moj samo rekle, kaj bo kmalu rodila in G, pa saj bo. Potem nekje pred 14h uro so se pa začeli res močni popadki, da sem mojega držala za roko, da kri ni več čutil. Bolelo je, ampak po 5 popadkih in dihanju je prišla ven naša mala princeska Sara, to se pravi ob 14.12 min. Položili so mi jo na trebuh in bilo je zelo veliko veselje. Obrisali so jo, zmerili in zvagali in ko mi reče koliko kg ima, sem samo začudeno pogledala, ker nisem mogla verjeti, da je toliko težka. Vedno sem si mislila, da bo nekje do 3 kg ampak sem se uštela. Potem sva bila z mojim v porodni sobi 3 ure. Bila sem šivano kot v prvo (7 šivov) in nemorem še sedeti in še hemoroide sem dobila. Mamice korajžno in držim pesti, da vam gre porod hitro in da rodite zdrave . A ja še to, ko sem izvedela da imam sladkorno sem se od 28-38 t zredila samo 1 kg, vse skupa 7kg. Res je sem se držala strogo (ma ne vedno) "diete", jedla zdravo, tehtala obroke in si merila KS z aparatom.
|