|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Postopek po HSG-ju
19.5.2008 14:46:57   
honey
Zanima me, kakšna je navada po HSG-ju, kakšni so nadaljnji postopki? Sicer sem imela že enkrat HSG 4 leta nazaj in potem po 5 mesecih zanositev, ampak takrat sem samo nesla k takratni ginekologinji slike in to je bilo to - čiči pa čaki - na ta način user posted image

Zdaj pa sem zamenjala gin. in me zanima, kakšne imate kaj izkušnje z nadaljnjimi postopki. Po vsej verjetnosti mi bo predpisala Klomifen (kot je že nakazala), ampak kako je pa potem s tem - kakšni UZ-ji, kontrole ali nič? Ker pri prejšnji gin. nisem imela nič kontrol, nobenih UZ-jev, nič. Bilo je še celo tako, da mi je najprej dala Klomifen, po 6 mesecih pa me je poslala na HSG. No, zdaj je pa ravno obratno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Postopek po HSG-ju
19.5.2008 14:56:51   
Anonimen
Glede HSG-ja ne vem, amapk pri Klomifenu je dobro da te spremlja z UZ. 12. dan ciklusa se greš pokazat, da pregleda koliko je foliklov in ti pove kdaj približno bo O.

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2008 17:21:13   
Rakica_80
Mene je G. po HSG, ker so ugotovili vzrok moje neplodnosti, zamašene jajcevode, napotil še na Laparo, ni mi hotel dajati prej Klomifena, ker se moram prej pozdraviti.
Tako jaz mislim da je tudi pravilno.
Zdej, če slučajno vidijo da je po tvojem HSG vse ok, verjetno boš dobila Klomifen, da čim prej rataš srečkauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2008 19:15:15   
ovčka79
Ja, jaz sem imela HSG novembra, vse naj bi bilo po mnenju zdravnika b.p. Tudi moja G bi šla po principu čiči pa čaki, če ne bi šla s partnerjem v Leonišče. Moja G celo slik ni pogledala. user posted image

No, v Leonišču pa je G na UZ in na slikah od HSG videl, da imam pregrado. HSG tega ni pokazal, na to me nihče ni opozoril, se je pa baje videlo na slikah  od HSG (šele zdravnik v Leonišču je to opazil user posted image ). Tako sem imela prejšnji teden histeroskopijo.

Čimprejšnjo user posted image  ti želim, papa, o.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2008 19:18:04   
ovčka79
Aja, sem pozabila poudarit. Pregrado sem imela na maternici, ne na jajcevodih, zaradi česar bi lahko imela težave kasneje, ko bi zanosila. Samo očitno so se takrat pri HSG osredotočali le na jajcevode, drugo jih pa ni brigalo.

LP, o.

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2008 21:12:20   
honey
No, jaz sem imela HSG b.p., vse o.k. Prvič, ko sem bila na HSG, sem imela zamašene jajčnike in so mi jih odmašili že s to preiskavo. No, takrat sem po 5. mesecih zanosila. Saj v drugo sem tudi zanosila takoj (edinkrat tisti mesec, ko smo user posted image ), pa se žal pikica ni obdržala. Zdaj pa poskušamo že več kot leto dni, pa ni nič. Tako da upam, da mi bo Klomifen pomagal. Samo to me je zanimalo, če me bo spremljala z UZ-jem. Se mi je zdelo, da bo tako.

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.5.2008 16:55:36   
barbsank
Zdravo! Sem čisto nova članica user posted image  in vse lepo pozdravljam. V ponedeljek grem na lap. in HSC. Že nekaj časa prebiram novice, vendar nisem nikjer zasledila, kaj se zgodi po lap. in HSC. Kakšne imate kaj izkušnje? Naj bi imela tudi jaz pregrado na maternici, pred leti sem imela HSG in je bilo b.p.

LP, barbsank

Barbara

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2008 15:32:04   
ovčka79
Živjo barbsank!

Odvisno, kaj je narobe. Če s tema operacijama vse poštimajo, potem samo veselo user posted image in delat user posted image .

Če je pa še vseeno kaj narobe (bodisi s tabo - npr. hormoni ... ali s partnerjem), potem pa ukrepajo temu primerno: z nadaljnjim zdravljenjem ali pa se postavita v vrsto za epruvetko.

Vsekakor pa v nobenem primeru obupat in veselo user posted image . Mogoče pa vseeno kaj rata.

Pozdravčki, o.

(odgovor članu barbsank)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2008 15:54:55   
barbsank
Ovčka79, hvala ti za info. S hormoni in partnerjem je vse OK, tako da res upam, da bo po tem končno user posted image . Ga čakava že 4 leta...

(odgovor članu ovčka79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2008 17:42:53   
ovčka79
Držim pesti in piši še kaj. user posted image

LP, o.

(odgovor članu barbsank)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.5.2008 10:50:26   
anci banci
ojla barbsank

no jaz sem imela pred mesecem in pol laparo in HSC in so mi odstranili polip iz matrničnega vratu in naredili so mi elektrokoagulacijo jajčnikov(zaradi PCO). No sedaj bom imela pregled po operaciji in bodo povedali kako naprej.Res pa je da pa nisem po operaciji dobila user posted image  tako da mi bodo morali najprej vzpostaviti normalen ciklus.
lahko ti pa sporočim po pregledu kaj sledi

pozdravcek

(odgovor članu barbsank)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.5.2008 22:20:18   
barbsank
Anci banci, hvala. Vesela bom tvojega odgovora. Danes so mi naredili prve preiskave, me spustili domov, v ponedeljek pa imam pregled. Moram povedati, da sem na forumu dobila odgovore na vsa moja vprašanja in več, tako da vsem full hvala. Se oglasim, ko malo pridem k sebi naslednji teden.

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.5.2008 7:50:23   
anci banci
držim pesti:)
no jst bom pa jutri videla kakšni postopki me čakajo:)

(odgovor članu barbsank)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.5.2008 10:03:18   
Rakica_80
Barbsank in anci banci......želim vam vso srečo in da bo vse ok!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
26.5.2008 15:15:54   
anci banci
hvala BEBIIuser posted image

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.5.2008 16:46:26   
barbsank
Hvala, BEBIII in ANCI BANCI.... Evo mene nazaj. Preživela laparo in HSC. Imela sem zarastline na maternici, katere so odstranili. Po prvi naslednji menstruaciji veselo na delo user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
29.5.2008 14:54:59   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: barbsank

Anci banci, hvala. Vesela bom tvojega odgovora. Danes so mi naredili prve preiskave, me spustili domov, v ponedeljek pa imam pregled. Moram povedati, da sem na forumu dobila odgovore na vsa moja vprašanja in več, tako da vsem full hvala. Se oglasim, ko malo pridem k sebi naslednji teden.

ojla1

obljuba dela dolg:)
z dragim sva bila pri dr.Rešu. Pregledal je izvide operacije. Dal mi je klomifen(ponovno) in mi rekel da se vidimo 9 junija, da mi bo naredil ultrazvok(kako reagiram na Klomifen sedaj ko so mi prešpikali jajčnike zaradi PCO)) in naredil bo še postkoitalni test (pregled 12 ur po spolnem odnosu), da vidi če plavalčki še migajo:) če bo slab rezultat je rekel da nama preostane  le še umetna oploditev...
seveda komaj čakam da vidim kakšni bodo rezultati 

(odgovor članu barbsank)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?

Ne hodi v vrtec, imam ga doma. (38%)

Javni. (50%)

Zasebni. (0%)

Montessori. (0%)

Waldorfski. (12%)

Število vseh glasov: 8

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!