|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Klistir
19.5.2008 9:16:45   
arsha
Zanima me, KOLIKO klistirja (tople vode) vstavijo babice pred porodom: 1l, 2l?

Ali na koncu iz črevesa teče čista voda? Je to namen? In ali to pomeni, da je treba v primeru, ko rezultat ni tak, klistiranje ponoviti?

LPA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Klistir
19.5.2008 9:23:01   
špelin@
A veš, da ne vem, koliko - po moje okrog liter??

Ma nihče ne preverja, kakšna voda na koncu teče iz črevesja, ni poanta v tem, da je čisto čista, ker ne greš na preiskavo črev user posted image  Glavno, da se druser posted image k po tavečjem izloči.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2008 9:27:53   
Maja T.
V UKC Maribor ga sploh ne delajo več oz. v zelo redkih primerih.
Razlaga babice na MŠ: da se user posted image niso v redu sčistile in je potem bilo dosti težje vse skupaj počistit, kot pri normalnem blatu, pa še večja verjetnost hemoroidov je bila možna, če si bil klistiran. 

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2008 9:45:15   
Lejči
sama imaš pravico, da se odločiš, ali naj ti ga dajo ali ne. so pa sedaj ti novi klistirji precej dugačni od tistih, ki so bili včasih. gre za manjšo tubico (no vsaj meni se ni zdela ravno velika) in ne verjamem, da bi bilo tam noter ravno liter tekočine, še manj pa dva. gre pa za laično oceno.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2008 9:45:44   
arsha
Saj zato ravno: še večje srauser posted image  je, če pri porodu izteka tekoč dreuser posted image , ker takrat pa je res večja možnost infekcije. In poanta naj bi bila prav v popolnem čiščenju (kot za pregled črevesa, I guess).

Morda pa bo povedala katera, ki je bila na kolonoskopiji, kako izgleda tam? Se klistir večkrat ponovi? Koliko ga aplicirajo? Je navadna topla voda ali kak drug pripravek?

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2008 10:58:03   
lubicamoja
Za Ptuj lahko rečem, da je pol litra...

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2008 14:37:47   
mateyka
na švedskem ga sploh ne uporabljajo (že dolgo časa).

(odgovor članu lubicamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2008 17:56:06   
ANA_P
Na ptuju ga več tudi ne uporabljajo razen v primeru, če je porodnica bila zaprta zadnje tri dni. Pa še v tem primeru raje dajo svečke. Tako so nam danes povedali.
Čeprav se mi zdi, da bi bilo vseeno bolje, da bi nas vse prej 'spucali'.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2008 18:15:19   
lubicamoja
Jaz v glavnem vem, ko sem imela pred 8 mesci CR sem dobila vjutro ob petih klistir, ob 12h pa sem imela CR. Nisem pa imela nobenih problemov z prebavo.

Kako je pa zdaj pa ne vem...

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2008 18:48:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lubicamoja

Za Ptuj lahko rečem, da je pol litra...

Isto v Ljubljanski porodnišnici.

(odgovor članu lubicamoja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
20.5.2008 8:24:57   
arsha
IZVIRNO SPOROČILO: ANA_P

Čeprav se mi zdi, da bi bilo vseeno bolje, da bi nas vse prej 'spucali'.

Ana, fora ni v uvajanju rutinskih postopkov, ampak v uvajanju dosledne pravice do izbire o postopkih s strani pacientov oz. v tem primeru porodnic, razen če gre za postopke, ki so nujni, ker sicer resno ogrožajo zdravje ali življenje - in klistiranje oz. neklistiranje nikogar ne ogroža. Gre za obporodni rutinski postopek, ki je v številnih primerih docela nepotreben, zato se ga sedaj, po 50-ih letih uporabe, postopoma opušča. Vendar pa ga imaš, na svojo željo (pucanje ;)  pravico zahtevati. 

Torej: vsaka se naj odloči sama!

Podobno bi moralo veljati za amniotomijo, epiziotomijo in umetno sproženje poroda in popadkov, razen v zgoraj omenjenem primeru (ogrožanje zdravja pacientke ali otroka)! Tko da user posted image  - več iniciative bo potrebne, če se bomo hotele znebiti industrijskega poroda!

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.5.2008 14:41:10   
lotty4
Na Jesenicah ga dobiš približno dva deci ali pa še manj.

(odgovor članu arsha)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.5.2008 18:35:32   
Naja30
Meni se pa zdi, da je lj P liter user posted image  Mislim, da sem vprašala takrat, pa je rekla liter.

Sicer se strinjam, da bi se vsaka morala sama odločiti, ampak je res fajn se spucat. Vsaj jaz sem se fajn počutila.

< Sporočilo je popravil Naja3 -- 20.5.2008 18:36:43 >

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.5.2008 19:30:53   
Jelcy
Mene osebno je bilo full strah klistirja, ker se mi je zdela full neprijetna zadeva. No ne vem kako izgleda, se manj koliko so mi ga dali, ker sem bila obrnjena proti zidu in ga sploh nisem vidla...sem pa zelo vesela da sem ga imela, ker sem se fajn scistila in se pri porodu sem lazje potiskala...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.5.2008 19:54:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Meni se pa zdi, da je lj P liter user posted image  Mislim, da sem vprašala takrat, pa je rekla liter.

Ne, samo pol litra. Sem vprašala kolegico, ki je rodila pred tednom. user posted image Za vsak slučaj sem pa šla še Pušenjaka prebrat na MON in piše o pol litru.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?